Ακούστε μας Live





Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Θα εντυπωσιαστείς με την Virtual ξενάγηση σε πέντε εθνικά πάρκα

Θέλετε να βγείτε λίγο έξω από το σπίτι, να ταξιδέψετε και να ξεχάσετε για λίγο το ξέσπασμα του κορονοϊού και την καραντίνα; Βγείτε μέχρι το μπαλκόνι με το λάπτοπ ή το κινητό σας και κάντε ένα ψηφιακό τουρ μέσω του Google Arts & Culture στα παρακάτω εθνικά πάρκα των Ηνωμένων Πολιτειών που υπόσχονται να σας κάνουν να νιώσετε ότι βγήκατε έξω.

Εθνικό Πάρκο Kenai Fjords, Αλάσκα
Η εικονική αυτή βόλτα θα σας στείλει ένα μαγικό ταξίδι για να εξερευνήσετε παγετώνες, φιορδ και παγόβουνα στην κορυφή της άγριας φύσης της Αλάσκα. Κατεβείτε από απότομες, παγωμένες ρωγμές, κάντε καγιάκ ανάμεσα σε μεγαλόπρεπα παγόβουνα, δείτε ακόμη και πώς λιώνει ένα παγόβουνο και τι επιπτώσεις έχει η κλιματική αλλαγή σε αυτή την παγωμένη γη. Στο Εθνικό Πάρκο θα βρείτε πάνω από 40 παγετώνες και η εικονική ξενάγηση ξεκινά με μια ματιά στον παγετώνα Exit, έναν από τους λίγους προσβάσιμους παγετώνες μέσα στο πάρκο. Κάντε το τουρ εδώ.



Εθνικό Πάρκο Hawai’i Volcanoes, Χαβάη
Εδώ θα βρεθείτε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εθνικά πάρκα στη Χαβάη, που πλέον είναι απολύτως προσβάσιμο διαδικτυακά. Μέσα από την εικονική ξενάγηση, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε την Nahuku Lava Tube που είναι μια σπηλιά από λάβα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, μπορείτε επίσης να απολαύσετε την υπέροχη θέα από ηφαιστιακούς παράκτιους λόφους και να «πετάξετε» πάνω από ένα ενεργό ηφαίστειο, όπου θα δείτε τις επιπτώσεις της έκρηξης του 1959. Κάντε το τουρ εδώ.


Εθνικό Πάρκο Carlsbad Caverns, Νέο Μεξικό
Στην έρημο Chihuahuan στο νότιο Μεξικό, αυτό το δημοφιλές πάρκο έχει πάνω από 100 σπηλιές. Στην εικονική ξενάγηση που θα κάνετε, θα «τριγυρίσετε» σε εκπληκτικά σπήλαια, θα δείτε εκπληκτικούς βραχώδεις σχηματισμούς και θα δείτε ακόμη χιλιάδες νυχτερίδες που ζουν εκεί. Μπορείτε, επίσης, να «ζήσετε» τη ζωή ως μια νυχτερίδα εκεί, χάρη στην εκπληκτική προσομοίωση του πάρκου. Κάντε το τουρ εδώ.


Εθνικό Πάρκο Bryce Canyon, Γιούτα
Οι πανέμορφοι κόκκινοι και πορτοκαλί σχηματισμοί αυτή της διάσημης ερήμου, πλέον απεικονίζονται τέλεια μέσω υπολογιστή, ακόμη κι αν βρίσκεστε σε… καραντίνα στο σαλόνι σας. Στο πλαίσιο της εικονικής ξενάγησης με επίκεντρο το Sunset Point, μπορείτε να απολαύσετε τον ξάστερο ουρανό, να δείτε από κοντά τους ιδιαίτερους βραχώδεις σχηματισμούς, ακόμη και να κάνετε…βόλτα με το άλογο στο φαράγγι. Κάντε το τουρ εδώ.



Εθνικό Πάρκο Dry Tortugas, Φλόριντα
Περίπου 100 χιλιόμετρα από το Key West, αυτή το απομακρυσμένο και αρκετά υποτιμημένο πάρκο έχει πραγματικά πολλά να δείξει στους επισκέπτες του, εικονικούς και μη. Χάρη στην εικονική ξενάγηση, μπορείτε να το γυρίσετε χωρίς να κλείσετε υδροπλάνο ή καραβάκι για να φτάσετε, και να δείτε από κοντά του φρούριο Τζέφερσον από τον Εμφύλιο, να κολυμπήσετε στον τρίτο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο του κόσμου και να κάνετε διερευνητική βουτιά σε ναυάγιο από το 1907. Κάντε το τουρ εδώ.






















ΠΗΓΗ: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου