Ακούστε μας Live





Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Τρεις θεατρικές παραστάσεις βασισμένες σε αγαπημένες ελληνικές κωμωδίες, στο YouTube

Παρακολουθήστε ελεύθερα στο Youtube, τις παραστάσεις «Χτυποκάρδια στο θρανίο», «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» και «Η χαρτοπαίχτρα», που άφησαν εποχή στο ελληνικό σινεμά.

Από το θέατρο, στο Youtube

Aν δεν προλάβατε να δείτε αυτές τις παραστάσεις στο θέατρο, το Youtube σας δίνει την ευκαιρία να τις απολαύσετε δωρεάν, σε κινηματογράφησή τους από διάφορους σταθμούς.
Οι παραστάσεις, βασίζονται στις ομώνυμες κωμωδίες, που άφησαν εποχή στο ελληνικό σινεμά.
 
Χτυποκάρδια στο θρανίο
Το Χτυποκάρδια στο Θρανίο ήταν ταινία του 1963 σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, όπου πρωταγωνιστούσαν, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ως μαθήτρια Πετροβασίλη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ως ο δάσκαλός της.
Ο Λάκης Λαζόπουλος υπέγραψε τη διασκευή και σκηνοθεσία της δημοφιλούς κωμωδίας, με την πρωτότυπη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Στο ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη η Κατερίνα Γερονικολού και στο ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας. Σε ρόλους έκπληξη οι Μάρω Κοντού, Νίκος Γαλανός, καθώς και ο αξέχαστος Κώστας Βουτσάς, σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις στο θέατρο.
Δείτε το εδώ.
 
Μια τρελή τρελή σαραντάρα
Το «Μια τρελή, τρελή, σαραντάρα» ήταν κωμική ταινία του 1970, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με την αλησμόνητη Ρένα Βλαχοπούλου, στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το 2012 ανέβηκε στο Μικρό Παλλάς η κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Η Βίκυ Σταυροπούλου αναλαμβάνει το ρόλο της Ρένας Βλαχοπούλου, που ερωτεύεται έναν γοητευτικό, φτωχό βιολιστή (Κωνσταντίνος Κακούρης). Σε άλλους ρόλους οι Δημήτρης Μαυρόπουλος, Ελένη Κρίτα, και Νεφέλη Ορφανού.
Δείτε το εδώ.
 
Η Xαρτοπαίχτρα
Η Χαρτοπαίχτρα είναι θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά, που έγινε γνωστό κυρίως από την κινηματογραφική του μεταφορά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τη Ρένα Βλαχοπούλου στον ομώνυμο ρόλο.
Τον ρόλο της Βλαχοπούλου, σε αυτή την παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, υποδύθηκε η Υρώ Μανέ, το 2004. Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Βασίλης Μυριανθόπουλος. Συμπρωταγωνιστούν ο Γιώργος Λέφας, η Βίλμα Τσακίρη και ο Σταύρος Νικολαΐδης.

Δείτε το εδώ.








ΠΗΓΗ: monopoli.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου