Ακούστε μας Live





Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

BLACK SUN ΩMEGA - Ακούσαμε το νέο τους δίσκο “The Sum of All Fears”


BLACK SUN ΩMEGA “The Sum of All Fears” (Δεκέμβριος 2019).



Αν σου αρέσει το thrash metal, σίγουρα το The Sum of All Fears είναι ένας δίσκος για σένα.
Στην πρώτη δουλειά των Black Sun Ωmega από την Πάτρα θα ακούσεις σφιχτοδεμένα κομμάτια με άποψη και δυναμική ικανά να σε ξεσηκώσουν.
Όχι, δεν έχει να κάνει το υλικό των Black Sun Ωmega με μια φτηνή αναβιωτική thrash τάση.
Η μπάντα έχοντας ακούσει πολύ thrash, το μπολιάζει με λίγο heavy metal, λίγο death metal, κάποιες proggressive τάσεις όπως τις συναντάμε π.χ. στις δουλειές των Acid Death, αλλά και μερικές νεοτερικές τάσεις όπως το groove metal και δημιουργούν μια κυκλοφορία με εξαιρετική συνολική ατμόσφαιρα, αρκετά κοντά στην αισθητική του thrash των αρχών της δεκαετίας του '90, αλλά και μοντέρνα.

Το rhythm section της μπάντας είναι σφιχτοδεμένο και δυνατό και πατάει γερά δίνοντας την ευκαιρία στις κιθάρες να ανεβάσουν τις συνθέσεις που διακατέχονται από μια έντονη Sepultura άποψη. Τα riffs είναι άλλοτε κοφτερά και άλλοτε περισσότερο εσωτερικά και ατμοσφαιρικά με κυρίαρχα στοιχεία τον όγκο και το groove, χωρίς να είναι τραχιά και ακατέργαστα.
Τα φωνητικά είναι εξαιρετικά σωστά για το είδος, με καθαρή εκφορά και δυναμική.
Η δυνατή και καθαρή παραγωγή βοηθά σημαντικά να ανέβει ο δίσκος επίπεδο.

Οι Black Sun Ωmega δεν διατείνονται ότι ανακάλυψαν τον τροχό. Παίζουν τη μουσική που γουστάρουν και τη μουσική με την οποία μεγάλωσαν και αυτό μας είναι αρκετό.
Άλλωστε ποιος γράφει thrash κομμάτια σαν το "Fightback" ή το "The Arena of Souls" στις μέρες μας; Και ποιος τολμά να γράψει κομμάτια σαν το σκοτεινό και μυσταγωγικό "The Whore of Babylon";




 




FIGHTBACK – LYRIC VIDEO




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου