Ακούστε μας Live





Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Μένουμε σπίτι και γυμναζόμαστε… online




Δεδομένης της κατάστασης και μετά την προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ν’ αποφεύγουμε τα γυμναστήρια και να παραμένουμε όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο στο σπίτι, όλο και περισσότεροι λάτρεις της γυμναστικής θα αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους εκγύμνασης…

Όπως είναι γνωστό τα γυμναστήρια προσελκύουν σε καθημερινή βάση αρκετό κόσμο, ωστόσο πρόκειται για κλειστούς χώρους, που μπορεί να μην αερίζονται με τον σωστό τρόπο, ειδικά αυτή την περίοδο που πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με την τήρηση της καθαριότητας και τους κανόνες υγιεινής.
Κάποια γυμναστήρια λοιπόν μπορεί να έκλεισαν, κάποια άλλα αδειάζουν σταδιακά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελήσουμε την υγεία μας και την σωματική μας κατάσταση. Μια καλή λύση λοιπόν είναι η γυμναστική από το σπίτι. Έτσι γλιτώνεις και τον συνωστισμό – που σε μια τέτοια περίοδο κρίνεται απαραίτητο – έχεις τον δικό σου χώρο, τον δικό σου εξοπλισμό και την ίδια στιγμή δεν χάνεις και χρόνο των μετακινήσεων. Προσαρμόζεις τους χρόνους σου, την διάθεσή σου, βρίσκεις το πρόγραμμα που σου ταιριάζει και αυτό είναι όλο!
Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά apps αλλά και sites για γυμναστική, με κάποια μάλιστα να είναι και δωρεάν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να πειραματιστείτε όσο θέλετε, μέχρι να βρείτε εκείνο που σας ταιριάζει.
Εμείς θα σας προτείνουμε κάποιες εφαρμογές, που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας, ιστοσελίδες, που με κάποιο αντίτιμο παρέχουν ολοκληρωμένα προγράμματα γυμναστικής ή προτάσεις ασκήσεων, αλλά και κανάλια στο Υoutube που μέσω βίντεο δείχνουν τον τρόπο να γυμναζόμαστε σωστά από το σπίτι μας!

svg%3E Fitness Apps Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout

Με αυτή την εφαρμογή θα μπορέσετε να γυμναστείτε στο επίπεδο έντασης που είναι κατάλληλο για εσάς. Η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε σταδιακά την φυσική σας κατάσταση χωρίς να βαρεθείτε και χωρίς να καταπονείτε τον οργανισμό σας, καθώς διαθέτει ένα πολύ όμορφο και εύχρηστο περιβάλλον χρήστη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καρέκλα και 7 ή περίπου 11 λεπτά – αν προσθέσετε το ζέσταμα και την αποθεραπεία. Μια προπόνηση μεσαίας έντασης μπορεί να περιλαμβάνει jumping jacks, pushups, ασκήσεις με καρέκλα κ.ά.
Η εφαρμογή υπάρχει διαθέσιμη στο Google Play.

svg%3E

Γυμναστική στο σπίτι – χωρίς εξοπλισμό
Το app προσφέρει καθημερινά προγράμματα ασκήσεων για όλες τις βασικές ομάδες μυών, αφιερώνοντας μόνο λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα σας. Δεν απαιτείται η χρήση εξοπλισμού και όλες οι ασκήσεις εκτελούνται με το βάρος του σώματός σας. Η εφαρμογή διαθέτει ασκήσεις για κοιλιακούς, θώρακα, πόδια, χέρια και γλουτούς, καθώς και ολοκληρωμένα προγράμματα άσκησης. Όλες οι ασκήσεις είναι σχεδιασμένες από ειδικούς.
Η εφαρμογή υπάρχει διαθέσιμη στο Google Play.

Sweat
Ένα πολύ ενδιαφέρον app με προπονήσεις από ειδικούς εκπαιδευτές. Σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε  μεταξύ διαφορετικών προγραμμάτων, ανάλογα με την διάθεση και τις ανάγκες σας. Μία ολοκληρωμένη προπόνηση μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε μια ώρα!
Κατεβάστε την δωρεάν είτε από iOS είτε από Android.

Blogilates
Η Cassey Ho, η βραβευμένη εκπαιδεύτρια και δημιουργός του Blogilates με περισσότερες από 500 εκατομμύρια προβολές και 4 εκατομμύρια συνδρομητές στο Youtube, έχει και δικό της app, μέσα από το οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα βίντεο της, σε online φόρουμ αλλά και σε μηνιαίο ημερολόγιο για να καταγράφετε τις προπονήσεις σας.
Η εφαρμογή υπάρχει διαθέσιμη σε  iOS και Android.

svg%3E Online sites Yoga International
Αν είσαι λάτρης της γιόγκα τότε ρίξε μια ματιά σε αυτό το site. Προσφέρει μαθήματα για όλα τα επίπεδα με περισσότερους από 500 δασκάλους που ειδικεύονται σε πολλές και διαφορετικές τεχνικές της yoga. Mε προγράμματα που κυμαίνονται από 15 έως 120 λεπτά για να διαλέξετε, μπορείτε να βρείτε την πρακτική εκείνη που σας ταιριάζει. Και φυσικά όλο αυτό μπορείτε να το κάνετε παίρνοντας την δωρεάν δοκιμή για 14 ημέρες!
Δείτε περισσότερα εδώ.

Gaia
Εδώ θα βρείτε τα πάντα γύρω από τις πρακτικές της yoga, τον διαλογισμό, αλλά και μια ποικιλία από βίντεο σχετικά με την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού lifestyle. Μπορείτε να το δοκιμάσετε για μία εβδομάδα δωρεάν, ενώ μετά μπορείτε με το αντίτιμο των 11.99€ τον μήνα, να απολαμβάνετε το πλούσιο περιεχόμενό του.
Δείτε περισσότερα εδώ. 

Glo
Εδώ θα βρείτε πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα, φροντίζοντας το σώμα αλλά και το μυαλό σας, με απεριόριστη πρόσβαση σε μαθήματα γιόγκα, διαλογισμού και Pilates. Απαντώντας σε τρεις πολύ απλές ερωτήσεις προσαρμόζετε το πρόγραμμα στις δικές σας ανάγκες. Το Glo διαθέτει περισσότερα από δεκαέξι διαφορετικά στυλ στις πρακτικές, όποιο κι αν είναι το επίπεδό σας, ειδικευμένους εκπαιδευτές και περισσότερα από 4.000 μαθήματα διαθέσιμα online.
Δείτε περισσότερα εδώ. 

svg%3E www.chloeting.com
Η Chloe Ting είναι μια Youtuber και fitness blogger που αγαπάει την γυμναστική και την μοιράζεται μαζί μας μέσω του blog της. Εκεί θα βρείτε δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για όλες τις ανάγκες και τα γούστα, για να γυμναστείτε από το σπίτι μαζί της!
Δείτε περισσότερα εδώ. 

svg%3E Instagram & Youtube @trainwitholympian_με την Ιωάννα Σαμαρά
H δημοφιλής αθλήτρια & youtuber Ιωάννα Σαμαρά μοιράζεται καθημερινά μέσω του νέου της εγχειρήματος, το @trainwitholympian_, το οποίο θα βρείτε σε Instagram και Facebook, θέματα που η ίδια γνωρίζει καλά, όπως fitness, goals, life hacks αλλά και διατροφή. Μάλιστα, πολύ συχνά ανεβάζει και βίντεο στο κανάλι της στο Youtube, τα οποία θα βρείτε σε σχετική playlist, που προτείνει ασκήσεις και μάς προτρέπει να την ακολουθήσουμε κάνοντας το ίδιο από το σπίτι μας. Και φυσικά, δωρεάν!

svg%3E Γυμναζόμαστε με την Pamela Reif
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στο κανάλι της δημοφιλούς Youtuber και να επιλέξετε ποιο βίντεο με ασκήσεις, που η ίδια παρουσιάζει, σας ενδιαφέρει περισσότερο. Με προγράμματα από 10 έως 20 λεπτά, η Pamela Reif δείχνει διαφορετικά είδη ασκήσεων για όλους και για όλες τις μυικές ομάδες του σώματος και όλα αυτά από την άνεση του σπιτιού μας.
Δείτε το κανάλι της εδώ.












ΠΗΓΗ: monopoli.gr
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου