Ακούστε μας Live





Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

11 τρόποι για να περάσεις ευχάριστα στο σπίτι αν και σε «καραντίνα»





1. Ξεκίνα γυμναστική
Χρόνος υπάρχει γι' αυτό άσε τις δικαιολογίες. Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις ορισμένες ασκήσεις για ενδυνάμωση του σώματος.
2. Τακτοποίησε την ντουλάπα σου
Ο καιρός αλλάζει και σίγουρα και η ντουλάπα σου. Ευκαιρία να την οργανώσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Επίσης, είναι μια καλή ευκαιρία να δώσεις παλιά ρούχα που δεν φοράς σε καταστήματα ρούχων που κάνουν ανακύκλωση, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, είτε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση ή κάποια οικογένεια που τα έχει ανάγκη.
3. Περιποιήσου τον εαυτό σου
Μιας που δεν κυκλοφορείς μπορείς να ξεκουράσεις πρόσωπο, νύχια, μαλλιά και δέρμα. Αφαίρεσε το μανό από τα νύχια σου, απέφυγε το πιστολάκι και κάνε θεραπείες στα μαλλιά σου. Άπλωσε τους μία μάσκα αναδόμησης, η οποία περιποιείται και δίνει λάμψη στα μαλλιά σε ένα λεπτό.Κάνε μάσκες προσώπου και ό,τι άλλο δεν προλάβαινες να κάνεις τόσο καιρό. Περιποιήσου την επιδερμίδα σου με μία απολεπιστική μάσκα που αφήνει την επιδερμίδα λεία και απαλή.

4. Δούλεψε πάνω σ' ένα νέο project
Μην αφήσεις τις ημέρες να περάσουν στο όνομα της ξεκούρασης. Οργανώσου και επαναξέτασε τον τρόπο που εργάζεσαι, έτσι ώστε όταν επιστρέψεις να μην σου πέσουν όλα μαζί και ίσως έχεις βρει και νέο τρόπο ακόμα πιο πρακτικό.
homesol2
5. Διάβασε ένα βιβλίο 
Διάβασε το βιβλίο που σου αρέσει ή είχες αγοράσει καιρό πριν και είχες αφήσει στην άκρη. Επίσης, μπορείς να ενημερωθείς, ακόμα καλύτερα, για πράγματα που απασχολούν τον πλανήτη μας. Δες πώς μπορείς να αλλάξεις κάποιες καθημερινές συνήθειες ή ξεκίνα νέες, όπως ανακύκλωση, έτσι ώστε να βοηθήσεις και εσυ τον πλανήτη μας.
6. Δες σειρές και ταινίες
Καναπές, κουβερτούλα και μία κούπα ζεστό καφέ ή τσάι. Άπειρες σειρές και ταινίες θα σου κάνουν παρέα αυτές τις μέρες.
homemovie
7. Πειραματίσου στην κουζίνα
Ευκαιρία να μαγειρέψεις! Το διαδίκτυο είναι γεμάτο συνταγές, γλυκές και αλμυρές, τις οποίες ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις. Δοκίμασε νέες γεύσεις, μάθε γευστικές ή/και υγιεινές συνταγές για να εκπλήξεις τους φίλους και την παρέα σου στο επόμενο τραπέζι!
magspiti
8. Ξεκουράσου
Άφησε το κινητό, βάλε άνετα ρούχα και κάνε αυτό για το οποίο γκρίνιαζες τόσο καιρό ότι δεν προλαβαίνεις. Ύπνος και χαλάρωση. Δες θετικά αυτό το χρονικό διάστημα για να τα βρεις με τον εαυτό σου. Μας δίνετε η ευκαιρία να ανασυνταχτούμε. Γιατί να χάσουμε τον χρόνο μας με αρνητικές σκέψεις;
9. Οργάνωσε τα αρχεία του υπολογιστή σου
Ήρθε η ώρα να κάνεις το «ξεκαθάρισμα» στον υπολογιστή σου που τόσο καιρό έπρεπε να γίνει. Σκόρπια αρχεία στο σκληρό δίσκο, αμέτρητες και επαναλαμβανόμενες φωτογραφίες, που πιάνουν χώρο και όταν θες να τις βρεις δεν είναι ποτέ στο σωστό φάκελο. Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να βάλεις την ψηφιακή ζωή σου σε μια τάξη. Δημιούργησε φακέλους,ταξινόμησε τα αρχεία σου, πέτα άχρηστο υλικό και ελευθέρωσε χώρο από τον υπολογιστή σου. 
10. Βάλε μια σειρά στο μπάνιο σου
Ελεύθερος χρόνος άφθονος, γι΄αυτό μήπως να οργανώσεις το μπάνιο σου; Αμέτρητα μπουκαλάκια μέσα στα ντουλάπια και τα νεσεσέρ, προϊόντα περιποίησης που έχουν λήξει, πινέλα και βουρτσάκια που έχουν καταστραφεί και όλα αυτά είναι η ώρα να φεύγουν! Άδειασε τα ντουλάπια του μπάνιου σου, καθάρισε τα, δημιούργησε αποθηκευτικό χώρο για προϊόντα που χρειάζεσαι και χρησιμοποιείς και τακτοποιησέ τα όσο καλύτερα γίνεται.
11. Άκουσε τη μουσική που σου αρέσει
Με όποια δραστηριότητα κι αν καταπιαστείς μέσα στο σπίτι, βάλε δυνατά μουσική. Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξει η διάθεση σου, αφού η μουσική απελευθερώνει ντοπαμίνη, και έτσι νιώθεις πιο ευχάριστα.








ΠΗΓΗ: popup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου