Ακούστε μας Live





Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

«Scopophilia» - Μία ταινία για την εμπειρία της κινηματογραφικής καραντίνας


Το Scopophilia ανήκει σε ένα νέο κινηματογραφικό είδος που άρχισε να δημιουργείται τα τελευταία χρόνια, το computer screen movie, καθώς βασίζεται στην ηδονοβλεπτική ματιά του διαδικτύου και η ιστορία της ξεδιπλώνεται από οθόνες υπολογιστών.

Καθώς η χώρα βρίσκεται εν μέσω σκηνών που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι βγαλμένες από αφηγήσεις ταινιών θρίλερ και οι πολίτες βρίσκονται περιορισμένοι στα σπίτια τους, οι δημιουργοί του Scopophilia, της πρώτης ευρωπαϊκής computer screen ταινίας, αποφάσισαν να συμβάλουν έμπρακτα και να αφήσουν την ταινία ελεύθερη στο διαδίκτυο για να προσφέρουν στον καθένα μία κινηματογραφική καραντίνα.

Η ιστορία της ταινίας αφορά τον Αλέξη, έναν φοιτητή ο οποίος βρίσκεται και αυτός ειρωνικώς σε καραντίνα σπίτι του λόγω προβλημάτων υγείας. Παρακολουθώντας διαδικτυακά κάμερες αγνώστων, ο Αλέξης γίνεται άθελά του μάρτυρας ενός φόνου και μπλέκει στον ιστό ενός κατά συρροή δολοφόνου. Θα μπορέσει να ξεσκεπάσει τον δολοφόνο ή θα πιαστεί και ο ίδιος στην παγίδα του;

Καθώς η αφήγηση της ταινίας βασίζεται στην έννοια της καραντίνας και του αυτοπεριορισμού, και κατανοώντας τη σημαντικότητα των μέτρων που επιβάλλονται στη χώρα για τη δημόσια υγεία, οι δημιουργοί του Scopophilia αφήνουν ελεύθερη την ταινία στο διαδίκτυο ώστε ο καθένας να μπορεί να βιώσει μία κινηματογραφική εμπειρία από το σπίτι του αυτές τις ημέρες που οι τέχνες και τα θεάματα δεν είναι εύκολα προσβάσιμα στο κοινό.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η ταινία έκανε επίσημη πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε και το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας από το Maryland International Film Festival, ενώ το Φεβρουάριο του 2019 προβλήθηκε σε κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας.

Τη σκηνοθεσία του Scopophilia υπογράφουν οι Ναταλία Λαμπροπούλου και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου, το σενάριο ο Σωτήρης Πετρίδης, ενώ την παραγωγή οι Σωτήρης Πετρίδης, Δημήτρης Τσακαλέας και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Λιάρος, Ηλέκτρα Καρτάνου, Νικίας Φονταράς, Ελένη Θυμιοπούλου, Θάνος Φερετζέλης, Στέλλα Νούλη, Ματίνα Κουλουριώτη και η Τζόυς Ευείδη.

 Δείτε το εδώ







ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου