Ακούστε μας Live





Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ο κόσμος της μόδας στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό

 Μεγάλα brands και ονόματα στον χώρο της μόδας παγκοσμίως, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μάχη ενάντια στη νόσο COVID-19, παρασκευάζοντας μάσκες και άλλες ιατρικές προμήθειες για το ιατρικό προσωπικό.

Εν μέσω της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊου, όπου οι ολοένα και αυξανόμενες ιατρικές ανάγκες έχουν δημιουργήσει σημαντική έλλειψη στις ιατρικές προμήθειες των νοσοκομείων και κατ’ επέκταση του ιατρικού προσωπικού που έρχεται αντιμέτωπο με τη νόσο COVID-19, διάσημοι σχεδιαστές, δημοφιλείς επωνυμίες και κολοσσοί του χώρου της μόδας μετατρέπουν τα εργαστήρια και τα εργοστάσιά τους σε κέντρα παραγωγής για ιατρικές μάσκες, ιατρικά ρούχα, απολυμαντικά χεριών και άλλα προϊόντα έκτακτης ανάγκης.

svg%3E
Παρασκευή μασκών στο εργοστάσιο του οίκου Prada στην Τοσκάνη

Ηνωμένες Πολιτείες
Ύστερα από την έκκληση του κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, για αντιστάθμιση των ελλείψεων του ιατρικού προσωπικού σε αγαθά που θα αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού, οι σχεδιαστές μόδας Christian Siriano και Brandon Maxwell έχουν ήδη δεσμευθεί στη δημιουργία μασκών και ιατρικών ρούχων για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ο Christian Siriano, με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: «Εάν ο Andrew Cuomo ισχυρίζεται ότι χρειαζόμαστε μάσκες, τότε η ομάδα μου θα βοηθήσει να φτιάξουμε μερικές».

Ιταλία
Ο οίκος Prada ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κατασκευάσει συνολικά 110,000 μάσκες μέχρι τις 6 Απριλίου, στο εργοστάσιο τους στη Μοντένα της Ιταλίας και να τις διαθέσει στην περιοχή της Τοσκάνης. Ενώ ο οίκος Bulgari, σε συνεργασία με τον κατασκευαστή των αρωμάτων του «Industrie Cosmetiche Riunite», προτίθεται να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες απολυμαντικά χεριών σε ανακυκλώσιμα μπουκαλάκια και να τα δωρίσει σε ιατρικές εγκαταστάσεις και την ιταλική κυβέρνηση.

svg%3E
Παρασκευή απολυμαντικών χεριών στο εργοστάσιο του οίκου Christian Dior

Γαλλία
Ο όμιλος LVMH, που περιλαμβάνει τις επωνυμίες Givenchy, Dior και Louis Vuitton ανακοίνωσε ότι όλες οι εγκαταστάσεις του παραγωγής αρωμάτων και καλλυντικών έχουν ξεκινήσει να παράγουν απολυμαντικά χεριών, αντί για προϊόντα πολυτελείας, τα οποία θα διαθέσουν στις γαλλικές αρχές δημόσιας υγείας, ώστε να διανεμηθούν δωρεάν σε 39 γαλλικά νοσοκομεία. Επιπλέον, δύο από τις φίρμες του γαλλικού ομίλου Kering, ο οίκος Balenciaga και ο οίκος Yves Saint Laurent ετοιμάζονται να παρασκευάσουν μάσκες για προστασία από τον Κορονοϊό.

Υπόλοιπη Ευρώπη
Τέλος οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί κολοσσοί H&M και η μητρική εταιρεία των Zara, Inditex, έχουν δεσμευθεί να στρέψουν τη γιγαντιαία παραγωγή τους προς την παραγωγή ιατρικών προμηθειών.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: monopoli.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου