Ακούστε μας Live





Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

HOT SUNDAY BLOOD - Ακούσαμε τον νέο τους δίσκο "Kein Licht".


HOT BLOOD SUNDAY – “Kein Licht” (17 Δεκεμβρίου 2019, Snooky Records).





Οι Ιταλοί Hot Sunday Blood κινούνται κάπου ανάμεσα στο alternative rock/metal, το grunge, το heavy rock και το modern metal.
Με αυτό ως βάση και με δεδομένο ότι ακούγοντας τη δουλειά τους γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι μεγάλωσαν ακούγοντας πολύ τον σκληρό εναλλακτικό ήχο της δεκαετίας του '90 ακούμε την νέα τους δουλειά.

Πρόκειται για την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά του σχήματος. Ο γενικός τίτλος του δίσκου είναι "Kein Licht" που από τα γερμανικά μεταφράζεται ως "Κανένα Φως".



Ο δίσκος αποτελεί το πρώτο μέρος ενός concept που θα ολοκληρωθεί στην επόμενη κυκλοφορία τους.

Η όμορφη δουλειά στην παραγωγή αναδεικνύει τη μουσική των Hot Sunday Blood που στηρίζεται στα κιθαριστικά riffs. Αυτά είναι συνήθως κοφτά, μεταλλικά και ρυθμικά. Κάποτε εμφανίζονται μελωδικά αγγίζοντας μια σχεδόν ψυχεδελική διάθεση.
Τα τύμπανα είναι σταθερά και με ωραίες δυναμικές και το μπάσο τονίζει υπέροχα.
Φωνητικά οι Hot Sunday Blood φαίνεται να έχουν χωνέψει όλο το alternative από το '90 ως το σήμερα και διανθίζοντάς το με ιδιαίτερη εκφραστικότητα καταλήγουν στο αποτέλεσμα που μας παρουσιάζουν.



Γενικώς, το σχήμα έχει πολλή προσωπικότητα και μουσικότητα. Τα κομμάτια που ξεχώρισα είναι το "No Way Out" που θα μπορούσε να παίζεται σε οποιοδήποτε rock club μετά από τραγούδι Monster Magnet!
Το "The Long Winter's Embrace" είναι περισσότερο alternative με την έννοια των Paradise Lost του "Believe in Nothing". Ιδανικό κομμάτι για single.
Το “Habits Abyss” είναι ένα σκοτεινό κομμάτι που μάλιστα ανοίγει το δίσκο και δείχνει μια πιο ευαίσθητη, ψυχεδελική, folk πτυχή του σχήματος που θυμίζει ακόμη και The Cure.

 




Hot Sunday Blood - The Long Winter's Embrace


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου