Ακούστε μας Live





Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ρομποτικό ξενοδοχείο… απολύει ρομπότ και προσλαμβάνει ανθρώπους!




Πριν πέντε χρόνια, όταν άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το πρώτο ρομποτικό ξενοδοχείο στον κόσμο, κατακτώντας μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, πολλοί είχαν εντυπωσιαστεί, ωστόσο σήμερα τα νέα φαίνονται μάλλον δυσάρεστα για τους ιδιοκτήτες.
Ο φόβος μας ότι κάποια στιγμή θα αντικατασταθούμε από ρομπότ φαίνεται ότι δεν ευσταθεί… αφού το «πείραμα» του ρομποτικού ξενοδοχείου απέτυχε. Σήμερα, λοιπόν, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου αναγκάζονται να… απολύσουν το ρομποτικό προσωπικό τους και να το αντικαταστήσουν με ανθρώπινο κι αυτό γιατί οι επισκέπτες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες των ρομποτικών υπαλλήλων.

hotha5

Το ξενοδοχείο που ονομάζεται Henn na άρχισε να λειτουργεί το 2015 στο Τόκιο και προσέφερε από τα πρώτα δευτερόλεπτα που πατούσε κάποιος το πόδι του μια ξεχωριστή εμπειρία. Στη ρεσεψιόν ένα ρομπότ έκανε το «τσεκ ιν» έδινε το κλειδί του δωματίου στον πελάτη και στη συνέχεια ένα ρομπότ-συνάδελφος τον οδηγούσε στο δωμάτιο μεταφέροντας τη βαλίτσα του. Ενώ και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του ξενοδοχείου παρέχονται στο κοινό από ρομπότ.
Η εταιρεία πίσω από την ιδέα του ρομποτικού ξενοδοχείου, θεώρησε ότι με αυτό τον τρόπο θα μειωνόταν το κόστος λειτουργίας του και θα ήταν μια ξεχωριστή λύση που θα διέγραφε ξεχωριστή πορεία στον κλάδο του τουρισμού. Ωστόσο, το πείραμα δεν πέτυχε για τον απλούστατο λόγο ότι τα ρομπότ δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν σε ερωτήσεις των πελατών και να καταλάβουν τις επιθυμίες τους.

hottok2

Τελικά, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να αυξήσουν το ανθρώπινο προσωπικό τους, όχι μόνο για να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες τους αλλά και για να υπάρχει κάποιος να επισκευάζει τα ρομπότ. Πλέον έχουν απολυθεί περισσότερα από τα μισά ρομπότ, που συνολικά ήταν 243.










Με πληροφορίες απο perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου