Ακούστε μας Live





Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Η Τεχνόπολη ανοιχτή και προσβάσιμη μέσω διαδικτύου


Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που απλώνονται σε 360 μέρες μέσα τον χρόνο, συνεχίζει τη λειτουργία της προσκαλώντας σας αυτή τη φορά σε ένα «ταξίδι» στον πολιτισμό μέσω διαδικτύου.

Kαθώς είναι ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου (#KatheMeraTexnopoli), η Τεχνόπολη έρχεται στο σπίτι σας, σχεδιάζοντας και προτείνοντας μια σειρά από δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι, μικροί και μεγάλοι, μέσω του διαδικτύου.
#HTexnopoliSpitiSou λοιπόν!

Πιο αναλυτικά:
– Με ένα κλικ μπορείτε να περιηγηθείτε στο VR tour της μοναδικής έκθεσης αφιερωμένης στην ελληνική βιομηχανία «160 χρόνια made in Greece» .
– Στο site του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, σε λίγες μέρες θα μπορείτε να ανακαλύψετε με τον πιο ξεχωριστό τρόπο την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου φωταερίου μέσα από δύο συναρπαστικά video games για παιδιά: στο πρώτο, οι μικροί μας φίλοι γνωρίζουν τις ειδικότητες των επαγγελμάτων και τις συνθήκες εργασίας μέσα στο εργοστάσιο ενώ στο δεύτερο, έρχονται σε επαφή  με την πρώτη ύλη από την οποία δημιουργείται το φωταέριο αλλά και τη γραμμή παραγωγής του.
– Ακόμη, στο site του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, θα βρείτε δημιουργικές κάρτες με παιχνίδια, κρυπτόλεξα, λαβυρίνθους και εικαστικές διαστηριότητες, με έμπνευση από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, τη γραμμή παραγωγής, τα μηχανήματα και τις συνθήκες εργασίας. Μικροί και μεγάλοι καλούνται να βάλουν χρώμα στο εργοστάσιο, να βρουν κρυμμένες λέξεις και να φωτίσουν την πόλη!
– Πολύ σύντομα θα είναι, επίσης, διαθέσιμη στο ευρύ κοινό η ψηφιακή συλλογή του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου που περιλαμβάνει έναν σημαντικό αριθμό συσκευών που σχετίζονται με την παραγωγή του φωταερίου, εργαλείων, μηχανημάτων και εξοπλισμού, τεκμηρίων από το ίδιο το εργοστάσιο, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
– Τις προσεχείς μέρες, θα είναι διαθέσιμη και η – καθιερωμένη και πολύ αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους – ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μέσω video. Μείνετε συντονισμένοι!
– Ακόμη, μείνετε συντονισμένοι καθώς σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι εκδηλώσεις, που θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω live streaming, καθώς και οι εκπαιδευτικές δράσεις του Innovathens powered by Samsung που θα είναι διαθέσιμες/προσβάσιμες διαδικτυακά

ΙNFO: 
www.technopolis-athens.com










ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου