Ακούστε μας Live





Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας!


Mε απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ι.Μ. και μετά τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, το Ιστορικό Μουσείο παύει να δέχεται επισκέψεις από το Σάββατο 14 Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου 2020. Το ίδιο ισχύει για τη Βιβλιοθήκη της Ε.Κ.Ι.Μ.

Ωστόσο, το Ιστορικό Μουσείο δεν αναστέλλει τη λειτουργία του, και θα βρίσκεται κοντά στους φίλους του μικρούς και μεγάλους, που αναγκάζονται από τις συνθήκες να περνούν περισσότερο χρόνο στον ιδιωτικό τους χώρο. Το Μουσείο ενισχύει τη διαδικτυακή  παρουσία του και την επικοινωνία του με το κοινό, μέσα από τη δράση «Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας», προσβάσιμη στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου από το απόγευμα της 13ης Μαρτίου 2020. Πρόκειται για υφιστάμενες αλλά και νέες ψηφιακές εφαρμογές που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και προσβλέπουν στην παροχή μουσειακής εμπειρίας χωρίς φυσική παρουσία στους χώρους του Μουσείου.

Αναλυτικότερα, για τα παιδιά η συγκεκριμένη δράση προσφέρει τις παρακάτω διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές: «Νίκος Καζαντζάκης, ένας ταξιδευτής σε τόπους και ιδέες», «El Greco: Το μεγάλο ταξίδι» και «Στου κύκλου τα γυρίσματα» με θέμα τη νομισματική ιστορία της Κρήτης με επίκεντρο την ομώνυμη συλλογή του Μουσείου.

Οι ψηφιακές εφαρμογές που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες περιλαμβάνουν περιηγήσεις στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και του Αγροτικού Μουσείου Μενελάου Παρλαμά, σε περιοδικές εκθέσεις καθώς και σε επιλεγμένες αρχειακές συλλογές της ΕΚΙΜ, δυνατότητα παρακολούθησης ομιλιών και διαλέξεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μουσείο και πρόσβαση σε εκδόσεις της ΕΚΙΜ. Πρόσθετες εφαρμογές θα τεθούν στη διάθεση των μικρών και μεγάλων φίλων του Ιστορικού Μουσείου στις επόμενες μέρες. Επίσης, όλες οι on-line υπηρεσίες του Μουσείου, όπως το e-shop θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν κανονικά.

Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και για την εκτέλεση όλων των τρεχουσών εργασιών και καθηκόντων του, το Επιστημονικό και Διοικητικό Προσωπικό του Μουσείου θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά (από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00΄-17:00΄), υιοθετώντας μεταξύ των άλλων προστατευτικών μέτρων που έχει ήδη λάβει (ενημέρωση και τήρηση κανόνων προσωπικής υγιεινής και ασφάλειας, προληπτικές απολυμάνσεις, χρήση ιονιστών MC70LVM, αυξημένες υπηρεσίες γενικής καθαριότητας), και τη δυνατότητα τηλεργασίας. Το προσωπικό του Μουσείου παραμένει διαθέσιμο για τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία με όλους όσους ενδιαφέρονται για τις δράσεις του και προσβλέπουν στη χρήση των ψηφιακών του πόρων.
Ας είμαστε προσεκτικοί αλλά και αισιόδοξοι. Στη δοκιμασία που περνάμε, είμαστε μαζί και θα βγούμε μαζί, πιο δυνατοί.

INFO:
www.historical-museum.gr








ΠΗΓΗ: www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου