Ακούστε μας Live





Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

«Παίζοντας στο σπίτι!» με τα παιδιά και τα παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων




Πώς έπαιζαν τα παιδιά των αρχαίων Ελλήνων μέσα στο σπίτι; Γνωρίζεις ότι πολλά από τα παιχνίδια που παίζεις με τους φίλους σου παίζονταν και στην αρχαία Ελλάδα; Έχεις σκεφτεί πώς ντύνονταν τα παιδιά στην αρχαιότητα;

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παραμένει κλειστό, μέσα όμως από μία σειρά online δραστηριοτήτων, σας προσκαλεί σε ένα δημιουργικό ταξίδι στον Πολιτισμό από το σπίτι: Eκτός από videos από προηγούμενες εκθέσεις και τις ψηφιακές συλλογές,  το online πρόγραμμα «Παίζοντας στο σπίτι»  προσκαλεί τα παιδιά να παίξουν  μέσα στο σπίτι, φτιάχνοντας τα ίδια παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων: Κουδουνίστρες, κούκλες, παιχνίδια με ρόδες, ζωάκια από πηλό, αστράγαλοι, μπάλες αλλά και ξύλινα αλογάκια διασκέδαζαν τα παιδιά  των αρχαίων Ελλήνων τις ώρες που έμεναν στο σπίτι.

Αγαπημένα παιχνίδια ήταν και τα ομαδικά όπως το κρυφτό, η τυφλόμυγα, τα αγαλματάκια ακούνητα, το κουτσό, αλλά και οι γρίφοι και τα αινίγματα.
Παράλληλα, τα παιδιά μπορούν να... ντυθούν ακόμη και να χτενιστούν ως αρχαίοι Έλληνες, φτιάχνοτας τα δικά τους ρούχα, κοσμήματα, στολίδια, κορδέλες και καπέλα, με απλά υλικά.
Μπες στο Cycladic.gr και φτιάξε τα δικά σου παιχνίδια! Κaτέβασε τα αρχεία με τη βοήθεια των γονιών σου και παίξε με τα αδέλφια σου ή τους φίλους σου όπως τα παιδιά στην αρχαιότητα!
Μείνε συντονισμένος στο Cycladic.gr για  νέες δράσεις online!






ΠΗΓΗ: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου