Ακούστε μας Live





Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Asterix VS Coronavirus: Κι όμως κάπου έχουν ξαναβρεθεί!


Με αφορμή την ανακοίνωση του θανάτου του κορυφυφαίου εικονογράφου Albert Uderzo, συν-δημιουργού μαζί με τον René Goscinny της θρυλικής σειράς κόμικ «Αsterix», θυμόμαστε την απίθανη μάχη του δημοφιλούς ήρωα με αντίπαλο τον Κοροναϊό!

Τον Νοέμβριο του 2017, ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ, στην περιπέτεια «Ο Αστερίξ και ο Υπεριταλικός» (εκδόσεις Μαμούθ Κόμιξ) ταξιδεύουν στην Ιταλία, όπου παίρνουν μέρος σε μια αρματοδρομία.

Στη 37η περιπέτεια των Jean-Yves Ferri και Didier Conrad (διάδοχων των θρυλικών Rene Goscinny και Albert Uderzo) οι αγαπημένοι ήρωες θα βρεθούν μούρη με μούρη με γνώριμα πρόσωπα του 21ου αιώνα, όπως ο Λουτσιάνο Παβαρότι, η Μόνα Λίζα, η Σοφία Λόρεν και ο μαυρισμένος Μπερλουσκόνι με τους μπράβους τους!

Πέρα από τους αναχρονισμούς όμως και τα πίσω μπρος στον χρόνο ο κύριος αντίπαλός τους φέρει το όνομα του Coronavirous(!), που τρομοκρατεί σήμερα τον κόσμο.

Δεν πρόκειται βέβαια για καμία ασθένεια πόσο μάλλον για πανδημία. Αλλά για έναν καβαλάρη με μια ανεξήγητη δημοτικότητα. Τέτοια που, όταν ξεκινάει η αρματοδρομία από τη Μοντίσια (τη Μόντσα), έδρα της διάσημης πίστας Φόρμουλα Ένα για να καταλήξει στη Νάπολη, ο Οβελίξ και ο Αστερίξ μένουν εμβρόντητοι από την τόσο θερμή υποδοχή που επιφυλάσσει το πλήθος στον αντίπαλό τους με τη χρυσή προσωπίδα και το περίεργο άρμα, σε σχήμα χρυσού αετού. Σαστισμένοι, έχουν τον εξής διάλογο:

Απ’ ότι φαίνεται αυτός ο Ρωμαίος έχει μεγάλο ρεύμα! –λέει ο Αστερίξ.
Επόμενο είναι, έ; —του απαντάει ο σύντροφός του.— Με τέτοιο χαμόγελο!
Μα είναι μάσκα, Οβελίξ!

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Καίσαρα, ανακοινώνει το μεγάλο βραβείο του νικητή κι ο αγώνας ξεκινάει. Και φυσικά ο Κοραναβίρους έχει το προβάδισμα. Ανάμεσα στους θεατές υπάρχουν και πολλές γυναίκες. Εξ ου και διαβάζουμε τα σχόλια όταν τον βλέπουν να περνάει: –Μου χαμογέλασε! Μου χαμογέλασε! Είναι ακόμη πιο ωραίος κι από τα ψηφιδωτά!

Στη διάρκεια του αγώνα, οι Γαλάτες έχουν πολλά προβλήματα οπότε αναγκαστικά ακολουθούν κατά πόδας τον αντίπαλο, ώσπου λίγο πριν το τέλος, σχεδόν πριν το τέρμα, ο μυστηριώδης καβαλάρης με το χρυσό προσωπείο έχει κάποιο ατύχημα.

Τελικά ο Αστερίξ και ο Οβελίξ ανακηρύσσονται νικητές του αγώνα και ο Κοραναβίρους βγάζει τη μάσκα του κι αποκαλύπτει την ταυτότητά του: spoiler alert! Δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Ιούλιο Καίσαρα, αυτοπροσώπως!

svg%3E










ΠΗΓΗ: monopoli.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου