Ακούστε μας Live





Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

“Η Σολομώντεια Λύση” στο Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα!



Η «Σολομώντεια λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου είναι βασισμένη στο κινέζικο παραμύθι «Ο κύκλος με την κιμωλία» από το οποίο εμπνεύστηκε το αριστούργημά του ο Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο Καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία».



  • Το ερώτημα που βάζει η παράστασή μας, δεν έχει εύκολη απάντηση. Σε ποιόν ανήκει ένα αγαθό; Στο φυσικό ιδιοκτήτη του, ή σ’ αυτόν που το χρειάζεται, το φροντίζει και το αγαπά πραγματικά;


Μήπως αυτό σας θυμίζει κάτι από την υστερία μιας απάνθρωπης καταναλωτικής κοινωνίας, που όλοι έχουμε πέσει θύματα; Μήπως τα άπειρα ρούχα, τα παπούτσια και τις τσάντες, που σχεδόν καινούργια παραμένουν στις ντουλάπες μας, επειδή… πέρασε η μόδα τους, την ώρα που χιλιάδες κυκλοφορούν ρακένδυτοι; Μήπως τα βιβλία που αδιάβαστα σκονίζονται στα ράφια της βιβλιοθήκης μας, όταν εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν αναλφάβητοι; Μήπως τους τόνους φαγητών που πετάμε, όταν δισεκατομμύρια σ’ όλο τον κόσμο πεθαίνουν απ’ την πείνα;


  • Ασφαλώς, δεν ξεχνάμε ότι κάνουμε θέατρο για παιδιά και ότι το γέλιο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό «εργαλείο» σ’ αυτό το είδος θεάτρου.


Πιστεύουμε ότι τα παιδιά, πρέπει να είναι χαρούμενα και αισιόδοξα. Γιατί απ’ αυτά θα αλλάξει (αν αλλάξει) αυτός ο κόσμος.

Η παράστασή μας είναι εξαιρετικά διασκεδαστική. Είναι σκηνοθετημένη σαν «θέατρο μέσα στο θέατρο» και νομίζουμε ότι θα είναι μια παράσταση – σταθμός στη δεκαοχτάχρονη ιστορία του θεάτρου μας.

Πρεμιέρα: Κυριακή, 1 Νοεμβρίου


Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Μουσική: Δημήτρης Λέκκας
Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Σκηνικά – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Ζωγραφική σκηνικών – αφίσα: Ελένη Σουμή
Φωτισμοί: Χρήστος Τσαμπάς

Παίζουν:
Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης, Οδυσσέας Κιόσογλου, Κατερίνα Τσεβά, Πασχάλης Μερμιγκάκης

Θέατρο «Κάτω απ’ τη Γέφυρα»
Πλατεία ΗΣΑΠ Νέου Φαλήρου
Τηλ. 210 4816200

Παραστάσεις:
Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι και στις 3:30μ.μ.

Γενική είσοδος: 10€
Ανέργων-ομαδικό και προπώληση: 7€

Προπώληση στα σημεία:
viva.gr, 11876, καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload Stores

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου