Ακούστε μας Live

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Natalia Osipova - Sergei Polunin & Guests Θέατρο Παλλάς - 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου

Natalia Osipova - Sergei Polunin


Δύο από τους μεγαλύτερους κλασικούς χορευτές του κόσμου επιτέλους μαζί και μάλιστα σε μια παράσταση σύγχρονου χορού.
Με την υπογραφή της Μέκκας του είδους, του περίφημου Sadler's Wells, σε χορογραφία των Sidi Larbi Cherkaoui, Russell Maliphant και Arthur Pita.

Από τη μία λοιπόν η διάσημη Ναταλία Οσίποβα που πρόσφατα πήρε την περίοπτη θέση της θρυλικής Sylvie Guillem στο ρόστερ του φημισμένου κέντρου χορού. Η μοναδική Ζιζέλ και Οντέτ, το πρώην μεγάλο αστέρι των Μπολσόι που συνέχισε την καριέρα της χορεύοντας κορυφαίους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου στο American Ballet Theatre, στο Royal Ballet, στη Σκάλα του Μιλάνου, σε όλα τα μεγάλα θέατρα διεθνώς.

Από την άλλη ο Σεργκέι Πολούνιν. Ο νέος Ρούντολφ Νουρέγιεφ, το τρομερό παιδί της χορευτικής σκηνής, ο νεότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία της Covent Garden, ο επίτιμος προσκεκλημένος των Μπολσόι με τα αμέτρητα βραβεία: Χρυσό μεταλλείο και βραβείο κοινού συνάμα στο Grand Prize της Λωζάνης αλλά και της Αμερικής, καλύτερος χορευτής στην Αγγλία τόσο το 2007 όσο και το 2011, «Ψυχή του χορού» το 2014 από το περιοδικό «Ballet».

Αναμφισβήτητα, το πιο hot χορευτικό ζευγάρι της εποχής μας (ζευγάρι και στη ζωή), στην πρώτη κοινή τους μοντέρνα σκηνική προσέγγιση, συνυπογράφουν με την κορυφαία τεχνική και το αψεγάδιαστο στυλ τους αλλά και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και την ερμηνευτική τους δεινότητα, το σημαντικότερο χορευτικό γεγονός της φετινής χρονιάς, σε όλη την Ευρώπη.

Λίγα Λόγια για την παράσταση

Η παράσταση χωρίζεται σε τρία μέρη, με τις υπογραφές και δημιουργικές ματιές εξαίρετων χορογράφων:
Qutb, σε χορογραφία Sidi Larbi Cherkaoui
Qutb στα αραβικά σημαίνει «άξονας», «στύλος» κι έχει πολλαπλές  συμβολικές και μυστικιστικές αναφορές στην παράδοση των Σούφι. Εδώ, η Natalia Osipova ενώνει δυνάμεις με τους αξιόλογους χορευτές Jason Kittelberger και James O’Hara, δημιουργώντας την αίσθηση μίας μυστικιστικής αποκάλυψης. Αίσθηση η οποία εντείνεται μοναδικά από τον υπέροχο συνδυασμό της σύγχρονης ηλεκτρονικής με τους παραδοσιακούς ήχους της μουσικής των Σούφι.
Silent Echo σε χορογραφία Russell Maliphant
Έχοντας ως βάση το κλασικό «pas de deux» -ντουέτο, σόλο, σόλο, ντουέτο- οι Natalia Osipova και Sergei Polunin δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε ένα θέαμα, που παντρεύει μαγευτικά τον χορό με τη μουσική και το φωτισμό.
Run Mary Run σε χορογραφία Arthur Pita  
Μία ιστορία τοξικής αγάπης, εμπνευσμένη εν μέρει από τη σχέση της Amy Winehouse και του Blake Fielder-Civil, η αφήγηση της οποίας ξεκινά από το τέλος και έχει ως ηχητικό background τη μουσική της Shangri-Las, που μεσουρανούσε στους εφήβους του 1960, και του Frank Moon.

Περισσότερα : http://www.lavris.gr/osipova

Τιμές Εισιτηρίων

ΖΩΝΗΚανονική
Τιμή
VIP95
A75
B65
Γ50
Δ40
Για παιδιά, μαθητές, φοιτητές,  έκπτωση 20% στη ζώνη Δ’: 32 €
Για ανέργους στην ζώνη Δ : 30€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου