Ακούστε μας Live





Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Evita 10 - 28 Μαΐου Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η γυναίκα σύμβολο. Ο μύθος. 
Η "Αγία" ενός ολόκληρου λαού.

Το θρυλικό μιούζικαλ Evita έρχεται  στo Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η πολυβραβευμένη rock opera των Tim Rice και Andrew Lloyd Webber “Εvita”, ένα από τα πιο αγαπημένα και θρυλικά μιούζικαλ, με σημαντική όσο και επιτυχημένη διεθνή διαδρομή, από την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, έρχεται για 20 μόνο παραστάσεις, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τη Νάντια Μπουλέ στον ομώνυμο ρόλο.
Το μιούζικαλ Evita, σκιαγραφεί την προσωπικότητα της Εvita Peron, μιας γυναίκας με δυναμική και έντονη προσωπικότητα, μιας γυναίκας σύμβολοη οποία λατρεύτηκε ως «Αγία» ενός ολόκληρου λαού. 
Σύζυγος του πρώην Αργεντίνου δικτάτορα Juan Peron, η Εvita, ακολούθησε μια μεγαλειώδη πορεία. Αυτή την πορεία από την ταπεινή καταγωγή μέχρι τον πλούτο και τη δύναμη αφηγείται το μιούζικαλ “Evita”.

Evita, ο θρίαμβος!
Και για να θυμηθούμε ότι το συγκεκριμένο μιούζικαλ έχει μια θριαμβευτική υποδοχή στο πέρασμα των χρόνων, θα πρέπει να πούμε ότι μετρά περισσότερα από 20 μεγάλα βραβεία και ένα βραβείο Oscar στην κινηματογραφική μεταφορά του.
Περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια musical που έχουν γραφτεί ποτέ όπως τα «Don’t cry for me Argentina»«You must love me» (Oscar καλύτερου τραγουδιού), «On This Night of a Thousand Stars» κ.α.
Την Eva Peron, έχουν ερμηνεύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικοθεατρικής σκηνής όπως η Elaine Paige, η Patti LuPone, η Elena Roger και η Madonna!

Evita, η ιστορία!
Ήταν το 1972 όταν ο στιχουργός Tim Rice άκουσε στο ραδιόφωνο για την ιστορία της Eva Duarte de Peron, δεύτερης συζύγου του προέδρου της Αργεντινής, Juan Perón. Η ιστορία της τον μαγνήτισε και ζήτησε από τον φίλο του και συνθέτη Andrew Lloyd Webber, με τον οποίον είχε συνεργαστεί στο Jesus Christ Superstar, να φτιάξουν ένα μιούζικαλ γύρω από την πολυτάραχη ζωή αυτής της γυναίκας.
Το 1976 κυκλοφόρησε το πρώτο διπλό άλμπουμ με την Julie Covington στον ρόλο της Evita. Η επιτυχία του άλμπουμ οδήγησε στο ανέβασμα του μιούζικαλ στο West End του Λονδίνου το 1978, με την Elaine Paige, στον κεντρικό ρόλο και στο Broadway ένα χρόνο αργότερα με την Patti LuPone, σε πρώτη σκηνοθεσία του θρυλικού Harold Prince. Το 1996, το έργο μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη με την "like a virgin" Madonna να τραγουδά το Don’t Cry For Me Argentina, ενώ το 2006 το μιούζικαλ ξανανέβηκε στο Adelphi Theatre του Λονδίνου με την αργεντίνικης καταγωγής Elena Roger, με αφορμή την 25η επέτειό του. To 2012, η «Evita» ανέβηκε στο Broadway με πρωταγωνιστή τον Ricky Martin, ενώ την περίοδο 2013 - 2014, το μιούζικαλ επανήλθε στην Αγγλία. 

Evita, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. 
Η People Entertainment Group, έχοντας ανεβάσει κάποια από τα πιο πετυχήμενα μιούζικαλ των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, κι έχοντας στο ενεργητικό της παραγωγές στο εξωτερικό (όπως το Jesus Christ Superstar), αποφάσισε να ανεβάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μιούζικαλ με όλες τις υψηλές καλλιτεχνικές προδιαγραφές που συναντάμε σε παραγωγές του West End και του Broadway.
Μετά από μήνες σχεδιασμού, επιλέχθηκαν προσεκτικά όλοι οι καλλιτεχνικοί συντελεστές και μετά από δύο εβδομάδες απαιτητικών οντισιόν διαμορφώθηκε το ιδανικό ensemble για την ολοκλήρωση του cast.
Η EVITA θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με 54 συντελεστές επί σκηνής, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα, απόδοση κειμένου του Γέρασιμου Ευαγγελάτου, μουσική διδασκαλία και διεύθυνση ορχήστρας του Αλέξιου Πρίφτη.
Στην παράσταση θα συμμετέχει 10μελής παιδική χορωδία, ενώ την εμβληματική μουσική του Andrew Lloyd Webber θα ερμηνεύσει ζωντανά η Majestic Symphonic Orchestra!

Evita, οι κριτικές.
"Η Evita θα σας μαγεύσει!" Daily Express
“Είναι σπάνιο και ανανεωτικό, να υπάρχει ένα musical που να δένει μια τόσο μαγευτική μουσική με την πολιτική” The Times
Oh, what a show!” The Independent
Όλα τα τραγούδια σου μένουν αξέχαστα!” The Daily Telegraph
Το πραγματικό αριστούργημα των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice!” Sunday Express
Δεν έχει υπάρξει ποτέ άλλο musical τόσο συγκλονιστικό όσο η Evita! LBC

Πρεμιέρα: 3 Μαΐου 2017
Τελευταία παράσταση: 28 Μαΐου 2017
- Tα VIP tickets περιλαμβάνουν ένα (1) εισιτήριο στην πρώτη σειρά του θεάτρου, ένα (1) μπουκάλι βιολογικό κρασί EVITA Limited Edition και (1) πρόγραμμα της παράστασης.
Το διάζωμα Εξώστης ( Ζώνη Γ΄) δεν περιλαμβάνει αριθμημένες θέσεις 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου