Ακούστε μας Live





Τρίτη 8 Μαΐου 2018

O STELIOS VENTAS στο NLP Radio:"Η μουσική μου είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα μου ντυμένες με μελωδίες που με εμπνέουν"



1.Πες μας μερικά πράγματα για το νέο σου single "Faded Flower";

Καλησπέρα! Το τραγούδι Faded flower είναι η εισαγωγή μιας concept δουλειάς που αφορά στην αναζήτηση του ανθρώπου για αγάπη, κατανόηση και αποδοχή και ουσιαστικά περιγράφει με την παραβολή του λουλουδιού την ζωή των περισσοτέρων. Όλοι γεννιόμαστε όμορφοι και αγνοί, κάνουμε όνειρα, έχουμε φιλοδοξίες, δεξιότητες αλλά οι συνθήκες δεν είναι πάντα ευνοϊκές και συχνά καταλήγουμε απλοί παρατηρητές αντί για πρωταγωνιστές.

2.Πως θα περιέγραφες την μουσική σου και τις προσωπικές  μουσικές επιρροές σου;

Με μια λέξη ροκ! Η μουσική μου είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα μου ντυμένες με μελωδίες που με εμπνέουν. Δεν ακολουθώ μόδες ή ιδιώματα για να είμαι άμεσος, συνεπής και διαχρονικός.



3.Με ποια μουσικά ακούσματα μεγάλωσες;

Με όλα τα ακούσματα κάποιου που γεννήθηκε στα μέσα των '70 σε ένα ελληνικό μεσοαστικό σπίτι. Πάντως από μικρός είχα άποψη για την μουσική και έφεση στον ήχο των μεγάλων ροκ συγκροτημάτων! Νιώθω τυχερός που έμαθα να ακούω μουσική από ηχοσυστήματα και όχι από κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ όπως τα νέα παιδιά.

4. Πες μου για τα μέχρι τώρα βήματά σου στον χώρο της μουσικής;

Κάπου στην εφηβεία προσπαθώντας να μιμηθώ τα ροκ ινδάλματα της εποχής πήρα μια ηλεκτρική κιθάρα και έφτιαξα μια μπάντα με φίλους από το σχολείο. Τελικά όλοι ασχολούνται ακόμα με την μουσική! Η εμπειρίες μου περιλαμβάνουν από ακουστικά λάιβ σε μικρά συνοικιακά μπαρ μέχρι μεγάλες ανοιχτές συναυλίες. Συνεχή μελέτη σε ότι με ενδιαφέρει, συνεργασίες με άλλους μουσικούς και φυσικά τα τελευταία χρόνια η δημιουργία των δικών μου συνθέσεων και η παραγωγή τους. Ένα LP και ένα ΕP μέχρι τώρα με το όνομά μου στο εξώφυλλο και συνεχίζουμε...

5.Τα social media κυριαρχούν στις μέρες μας, και μάλιστα αποτελούν πλέον και βασικό κομμάτι της δουλειάς των καλλιτεχνών. Ποια είναι η σχέση σου με αυτά;

Όχι πολύ καλή αλλά προσπαθώ όσο γίνεται να έχω επαφή γιατί είναι πλέον κομμάτι της ζωής μας.

6.Αν είχες την δυνατότητα να βρεθείς επί σκηνής με ένα μεγάλο όνομα ποιο θα ήταν αυτό;

Οποιοδήποτε συγκρότημα αντιπροσωπεύει το είδος arena rock! Χαρακτηριστικά θα αναφέρω τους AC/DC και τους Metallica.

7.Θέλω να μου πεις τους 5 αγαπημένους δίσκους σου ;

Θα μου ήταν πιο εύκολο να σου πω τους 20 πιο αγαπημένους γιατί θα πρέπει να αφήσω πολλούς απ' έξω. Ενδεικτικά...
Pink floyd - The wall
Black Sabbath το ομόνυμο
Guns 'n' Roses - Appetite for Destruction
Saxon - Denim and Leather
Motorhead - No Remorse

8.Σ’ ευχαριστώ για το χρόνο σου …Ο επίλογος δικός σου;

Να ακούτε μουσική από ηχεία  και όχι από κινητά και τάμπλετ και ότι σας άρεσει να το υποστηρίζεται γιατί πίσω από αυτό κρύβεται πολύ δουλειά και προσπάθεια που χρειάζεται στήριξη για να μπορέσει να επιβιώσει και να συνεχίσει.
Ευχαριστώ πολύ







      
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου