Ακούστε μας Live





Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Το όνομα του Άγγελου Ράμφου δεν σβήνει, ούτε από το γήπεδο ούτε από την ιστορία του Περιστερίου - Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου για την ονομασία του γηπέδου του Ατρομήτου

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου για την ονομασία του γηπέδου του Ατρομήτου με τίτλο: Το όνομα του Άγγελου Ράμφου δεν σβήνει, ούτε από το γήπεδο ούτε από την ιστορία του Περιστερίου:


Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου ενώνει τη φωνή της με τους Περιστεριώτες φιλάθλους, με τους φίλους του Ατρόμητου , με όσους τιμούν και σέβονται την ιστορία της πόλης και απαιτούν να εφαρμοστεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 27/7/2016 σχετικά με την ονομασία του δημοτικού σταδίου σε Άγγελος Ράμφος.


Θυμίζουμε ότι η απόφαση εκείνη είχε παρθεί ομόφωνα και με παρούσα την οικογένεια του θρυλικού ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου.


Μετά από δυο χρόνια απραξίας η δημοτική αρχή του κ. Παχατουρίδη ήρθε μονομερώς 29/3/2018 να ακυρώσει αυτή την απόφαση με την «γελοία» δικαιολογία ότι αν ονομαστεί το γήπεδο Άγγελος Ράμφος αδικεί τους υπόλοιπους παλαίμαχους του Ατρομήτου. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι την πρόταση για την μετονομασία του σταδίου σε «Άγγελος Ράμφος» την έκανε ο σύλλογος παλαίμαχων Ατρομήτου. Ένα εύλογο ερώτημα είναι: τι ή ποιος εμπόδισε την Διοίκηση Παχατουρίδη να υλοποιήσει την πρώτη ομόφωνη απόφαση;


Γιατί κυνηγάνε ακόμα τον Άγγελο Ράμφο τόσα χρόνια μετά το θάνατο του; Γιατί δεν θέλουν να ακούγεται το όνομα του;


Ίσως γιατί ο Άγγελος Ράμφος δεν ήταν μεγαλοπαράγοντας, ούτε πλούτισε ως μαυραγορίτης στην κατοχή. Δεν ήταν εφοπλιστής , ούτε πετρελαιάς. Δεν ήταν μεγαλοϊδιοκτήτης σουπερ μάρκετ για να γίνει όνομα πλατείας (Σκλαβενίτης). Ούτε συνεργάτης των Γερμανών για να γίνει όνομα δρόμου (Γεροστάθης).


Ο Άγγελος Ράμφος και η οικογένεια του ανήκουν στην άλλη Ελλάδα, του μεροκάματου ,της εθνικής αντίστασης και των κατατρεγμών.


Ο Άγγελος Ράμφος ήταν γνήσιο παιδί της Περιστεριώτικης εργατούπολης. Ηταν το ποδοσφαιρικό αστέρι της πόλης και ήταν κομμουνιστής, δεν το απαρνήθηκε ποτέ.


Τιμωρήθηκε για αυτή του τη στάση με εμπόδια στην καριέρα του και με αποκλεισμό από την εθνική ομάδα.


Αυτά θέλουν να κρύψουν από τα εκατομμύρια των ακροατών και των τηλεθεατών, κυρίως των νέων, που θα ακούνε το όνομα του γηπέδου του Ατρομήτου και θα ψάχνουν να μάθουν τα πώς και τα γιατί της ιστορίας. Γι αυτό αλλάξανε την αρχική απόφαση. Γι αυτό ξαναθάψανε το Άγγελο Ράμφο.


Απαιτούμε από την Διοίκηση αυτή τη φορά να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποκατασταθεί η πραγματική ιστορία της πόλης και της ομάδας της : Δημοτικό Στάδιο Άγγελος Ράμφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου