Ακούστε μας Live





Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Μιχάλης Γιάγκας: Η μεροληπτική και διχαστική πολιτική Μίχου συνεχίζεται αμείωτη


Με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ η παράταξη του κ. Γιάγκα “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” ανακοινώνει "Η Μεροληπτική και διχαστική πολιτική Μίχου συνεχίζεται αμείωτη" και αφορά υπαλλήλους  που εργάζονται, επί πολλά χρόνια, στο Δήμο και τη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αρκετοί υπάλληλοι που εργάζονται, επί πολλά χρόνια, στο Δήμο και τη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους να αλλάξει η εργασιακή τους σχέση από ορισμένου χρόνου, σε αορίστου.


Δύο ενδεικτικές αποφάσεις της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. που δημοσιεύτηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αποδεικνύουν τον τρόπο που το Δ.Σ αντιμετωπίζει, μεροληπτώντας και διχάζοντας τους εργαζόμενους. Είναι η λογική των διαιρέσεων της δημοτικής αρχής Μίχου.


Για όσους θεωρούνται δικοί τους άνθρωποι, διορίζει δικηγόρους με εντολή να αποδεχθούν την αγωγή στο δικαστήριο και να γίνουν οι συμβάσεις αορίστου χρόνου.


Για όλους τους άλλους, διορίζει δικηγόρους με εντολή να αντικρούσουν και να απορρίψουν την αγωγή, για να κρατά τους εργαζόμενους σε ανασφάλεια και ομηρία.


Αυτό δυστυχώς είναι το κριτήριο με το οποίο η Δημοτική Αρχή και το Δ.Σ της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. αποφασίζει ότι ένας εργαζόμενος, μία καθηγήτρια μουσικής ή μια γυμνάστρια πρέπει να γίνει αορίστου χρόνου, ενώ ο άλλος εργαζόμενος με τις ίδιες προϋποθέσεις, ίδια προσόντα, ίδια ειδικότητα και ίδιο σχεδόν χρόνο εργασίας δεν πρέπει να έχει την ίδια αντιμετώπιση. Και τα παραδείγματα δυστυχώς και πάλι πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.


Το Δ.Σ της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. το αποτελούν μέλη που ανήκουν στο δίδυμο Μίχου – Βασιλάκου. Ανάμεσά τους βρίσκονται πρόσωπα που είχαν βρεθεί παλαιότερα σε παρόμοια κατάσταση αλλά σήμερα το έχουν ξεχάσει.

Τους καλούμε να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να αντιμετωπίσουν όλους τους εργαζόμενους με τα ίδια κριτήρια.


Η παράταξή μας έχει αποκλειστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο. ΌΧΙ ΤΥΧΑΙΑ. Σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε τέτοιες λογικές διακρίσεων.

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στην εργασία και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Οι αποφάσεις (προσλήψεις, αναθέσεις κλπ) που πάσχουν από νομικής και ηθικής διάστασης, ήδη κρίνονται, και μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου