Ακούστε μας Live





Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωσή μας για το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής στη Δυτική Αθήνα - Αττική

 





Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 η διαδικτυακή εκδήλωση «Περιβαλλοντικές Προκλήσεις – Ποιότητα Ζωής Δυτικά της Αθήνας» που διοργάνωσε η Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά - «ΚΠΔ» .

Στόχο είχε να αναδείξει το σημαντικότερο θέμα των τελευταίων δεκαετιών για την περιοχή της Δυτικής Αθήνας – Αττικής, που είναι ο περιβαλλοντικός ρατσισμός και η μεγάλη περιβαλλοντική υποβάθμιση και να  ανοίξει τον κύκλο των Ενεργών Πολιτών.  

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως κεντρικοί Ομιλητές οι:

Θωμάς Μπιζάς, Δυτικό Μέτωπο

με θέμα ομιλίας: «Χυτά Φυλής - Ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα» 

Χρήστος Χρηστάκης,  Ecoeleusis,

με θέμα ομιλίας: “Προκλήσεις και σύγχρονες διεκδικήσεις στο παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας”

Τάσσος Λύτρας, Ερευνητής – Νομικός Περιβάλλοντος – Μέλος της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρίας

με θέμα ομιλίας: “ Όρος Αιγάλεω: μια νησίδα άγριας ζωής δίπλα στην πόλη και στη βιομηχανία”

Κώστας Φωτεινάκης, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης

με θέμα ομιλίας: “Ο ρόλος των Κινημάτων Πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος”.

 

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελευθερία Κεντρωτή, και την Παρουσίαση των θέσεων της Κοινωνικής Παρέμβασης Δυτικά καθώς και τον συντονισμό της συζήτησης έκανε η Ελένη Σταύρου, και οι δύο μέλη της Συντονιστικής Ομάδας της «ΚΠΔ».  

 

Κατά τη συζήτηση, αναδείχθηκαν οι μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις για την περιοχή της Δυτικής Αθήνας, ο διαχρονικός ρόλος των περιβαλλοντικών Κινημάτων Πολιτών και η μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία των κοινωνικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών κινημάτων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Κύρια επιδίωξη και διεκδίκησή μας είναι η άμεση διακοπή λειτουργίας της χωματερής της Φυλής. 

 

Μεταξύ των συμμετεχόντων που έκαναν σύντομες παρεμβάσεις στη συζήτηση ήταν: ο βουλευτής Δυτικού Τομέα με το ΜΕΡΑ25 Κρίτωνας Αρσένης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πετρούπολης Φώτης Χριστόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου Σοφία Αλεξοπούλου που παρακολούθησε την εκδήλωση και ως εκπρόσωπος της Βουλευτού Δυτικού Τομέα με  το ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη, ο πρώην Αντιδήμαρχος Περιστερίου και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τάκης Γεωργακόπουλος και η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γ’ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννα Ντίνου.

 

Επίσης, την εκδήλωση στο zoom παρακολούθησαν: η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Χαϊδαρίου Μόρφη Σάββα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου Βασίλης Μουκουβίνας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαϊδαρίου: Άλκηστις Βίτσα, Κώστας Καλογράνας & Δημήτρης Αλεξάκης και ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Συμμετοχής Κοινού του Οργανισμού “Ελευσίνα 2023- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” Γιάννης Κούμκας. 

 

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κοινωνικής Παρέμβασης Δυτικά και θα αναρτηθεί στο κανάλι μας στο youtube.

 

Η Ζωντανή μετάδοση στο Facebook 

ΕΔΩ https://www.facebook.com/ParemvasiDytika/videos/451342059236811


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου