Ακούστε μας Live





Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ακούσαμε το άλμπουμ των DOPE DEFAULT με τίτλο "Division"


Οι Dope Default ξεκίνησαν το 2015, άρα πρόκειται ήδη για μια από τις έμπειρες μπάντες της σκηνής μας, που έχουν σταθεροποιήσει την πορεία τους!

 

Χωρίς αδρανείς περιόδους αλλά και έχοντας πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους, κρατούν ζωντανή τη φλόγα  τους και ταυτόχρονα σφυρηλατούν τη μεταλλική τους ταυτότητα όπως πρέπει, δίνοντας πέρα από την έξοχη τεχνική τους κατάρτιση, επίσης έντονο χαρακτήρα στη μπάντα. στην τρίτη αυτή τους ολοκληρωμένη κυκλοφορία με τίτλο "Division"

 

Φτάσαμε λοιπόν στο 2022, όπου η μπάντα από την Θεσσαλονίκη, μας απέδειξε με το τρίτο της που κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου σε ανεξάρτητη παραγωγή, ότι δεν είναι ένας κομήτης ή ένα χαμένο διαμαντάκι του ελληνικού underground, αλλά μια μπάντα με υπόσταση που ήρθε για να μείνει.

 

Το άλμπουμ περιέχει 9 κομμάτια όπου εμποτίζουν την κλασσική heavy-groove metal τους ταυτότητα με σωστές και ισόποσες δόσεις μελωδίας, δείχνοντας πλούσια δημιουργική διάθεση και όμορφα ενορχηστρωτικά τερτίπια. Άξιζε η αναμονή, που αυτή τη φορά ήταν λίγο μεγαλύτερη από τα προηγούμενα δύο άλμπουμ, αλλά και πάλι σε λογικά πλαίσια! Η μπάντα στηρίζεται πάνω σε ογκώδη riff που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο δίνοντας ένα στίγμα από την αμερικάνικη heavy σχολή στο ύφος των Black Label Society, Pantera και Metallica, χωρίς να λείπουν και οι ευρωπαϊκές πινελιές στο στυλ των δικών μας τεράστιων Planet of Zeus.

 

Τα φωνητικά είναι γενικά μελωδικά και θεατρικά, χωρίς υπερβολές και φωνητικές ακροβασίες. Όπως πρέπει δηλαδή ώστε να ταιριάξουν με τη μουσική των Dope Default που βασίζεται στη σύνεση και σε πράγματα που έχουμε συνηθίσει από το heavy metal. Πανέμορφα και μελωδικά κιθαριστικά θέματα και σφιχτοδεμένο rhythm section που δεν εξαντλείται σε δαιδαλώδεις ρυθμικούς δρόμους, αλλά κρατάει σταθερά και δυνατά το ρυθμό. Γενικά η μπάντα είναι φουλ στο μελωδικό κλίμα  σε αυτό το άλμπουμ όπως αποδεικνύουν σε κομμάτια όπως το "Duplicity" και το "Sof Far Away" και κρατούν τις διάρκειες όσο πιο μικρές γίνεται, πράγμα που τους ωφελεί και ακούγονται πιο ενδιαφέροντες.

 

Πρόκειται για ένα άλμπουμ που σίγουρα θα λατρέψουν οι οπαδοί του κλασικού metal ήχου,  χωρίς όμως να αφήνει αδιάφορους και οπαδούς με πιο σύγχρονα  groove και stoner ακούσματα. Είμαι σίγουρος ότι στο επόμενο άλμπουμ θα ακουστεί ακόμα περισσότερη η προσωπική τους ταυτότητα και θα μιλάμε για ένα άλμπουμ που θα τους καθιερώσει για τα καλά, τουλάχιστον στην ελληνική σκηνή!

 

https://www.facebook.com/dopedefault  

https://www.instagram.com/dopedefault/

https://dopedefault.bandcamp.com/

https://open.spotify.com/artist/2AX3qDdZLQ1WVq1gsj369f 

https://youtube.com/channel/UCCjCn_VtljSo-xelOrWWLCQ

Down to Pieces music video

https://youtu.be/NNsr1RJ7x6k

Division album

https://youtu.be/PuSYU930aJI 

 

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου