Ακούστε μας Live





Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Ήρθαμε για να γιορτάσουμε το δικαίωμά μας να ροκάρουμε! O Jason Crosson των Αυστραλών CROSSON μιλάει στο Nlp Radio




 

1. Γεια σας και συγχαρητήρια για το νέο σας άλμπουμ. Πώς δημιουργήθηκε το «Ready, Aim... Rock»;

 

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Είναι υπέροχο που το άλμπουμ επιτέλους κυκλοφορεί μετά από 2 χρόνια δημιουργίας.

Έγραψα και έκανα demos τα τραγούδια του άλμπουμ στο στούντιο του σπιτιού μου σε διάστημα 12 μηνών.

Τον Οκτώβρη του 2021 μπήκαμε στο στούντιο για να ξεκινήσουμε την παραγωγή του άλμπουμ. Υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε τον Ιούνιο, ωστόσο ο Covid μας καθυστέρησε πολύ. Ομολογουμένως, όταν πήγαμε στο στούντιο ήταν λίγο τρομακτικό το να πάμε σε ένα άγνωστο μέρος καθώς τα Damien Gerard Studios, όπου είχαμε ηχογραφήσει τα τελευταία 3 άλμπουμ μας, είχαν μετακομίσει στην ακτή.

Τα 3By3 Studios στο Σύδνεϋ επιλέχθηκαν για να γίνει η παραγωγή του άλμπουμ και μέσα σε πέντε λεπτά, ξέραμε ότι ο Τζακ ήταν ο άνθρωπός μας και ότι είχαμε βρει ένα καινούργιο σπίτι.

 Το tracking ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια στάλθηκε στις ΗΠΑ για να μιξαριστεί ξανά από τον θρυλικό αμερικανό μηχανικό / παραγωγό Duane Baron (Ozzy Osbourne, Motley Crue, Alice Cooper, Poison) και να γίνει το mastering από τον επίσης αμερικανικό γίγαντα του mastering Dave Donnelly (Aerosmith, KISS, Whitesnake, Cher).

 

2. Είστε έμπειρος μουσικός. Τι καινούργιο φέρνει το «Ready, Aim... Rock» στη μουσική;

 

Χα. Ευχαριστώ για το κομπλιμέντο, ωστόσο περιβάλλομαι από πολύ πιο ταλαντούχους ανθρώπους από εμένα. Χωρίς αυτούς, η μουσική δεν θα ήταν τόσο καλή όσο είναι.

Το Ready Aim .. Rock !!’ είναι σίγουρα το πιο εκλεπτυσμένο και ώριμο άλμπουμ των CROSSON μέχρι σήμερα. Έχει και αυτό τα πιασάρικα, stadium/arena rock τραγούδια που θα περίμενε κανείς, αλλά προσέξαμε να μην επαναλαμβανόμαστε, και επίσης να μεγαλώσουμε μουσικά, ενώ ο θαυμασμός και ο σεβασμός μου για τον Jim Steinman (συνθέτη των Meat Loaf / Bonnie Tyler) διοχετεύτηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δημιουργίας του άλμπουμ στα τραγούδια, κάτι που μπορεί να ακουστεί σε τραγούδια όπως τα 'United', 'The Way It Is & 'Love Is Endless'.

 

 

3. Κάποιοι λένε ότι το glam πέθανε. Ποιά είναι η απάντηση σου;

 

Λοιπόν, μπορείτε να σκεφτείτε μπάντες σαν τους KISS, Queen, Steel Panther, Bon Jovi, όλες τους Glam μπάντες που εξακολουθούν να γεμίζουν αρένες και στάδια σε όλο τον κόσμο.

Στη μικρότερη κλίμακα, υπάρχουν ακόμα Glam, φεστιβάλ που γίνονται σε sold out κοινό, ενώ τα old school σχήματα όπως οι Vixen, Quiet Riot, LA Guns, Warrant κ.λπ. εξακολουθούν να κάνουν ακόμα εξαιρετική δουλειά.

Υπάρχει επίσης μια νέα γενιά συγκροτημάτων Glam / Hair Metal / Melodic Rock όπως οι HEAT, οι Eclipse, οι Kissin Dynamite, κ.λπ. που βγάζουν υπέροχη μουσική και κρατούν ζωντανό το πνεύμα του είδους.

 

 

 

4. Το glam συνοδεύεται από μια συγκεκριμένη στάση τόσο στο ντύσιμο όσο και στον τρόπο ζωής. Πόσο είστε μέσα σε αυτόν τον τρόπο ζωής;

 

Το Glam για μένα είναι πιασάρικα, μελωδικά, sing-along rock τραγούδια, μια διασκεδαστική live παράσταση και σκηνική παρουσία, και μια φωτεινή, φανταστική εικόνα. Σίγουρα το Glam χτυπήθηκε στη δεκαετία του '90, αλλά επέστρεψε πιο δυνατό από ποτέ, επειδή οι άνθρωποι βαρέθηκαν και κουράστηκαν από την μελαγχολική και ζοφερή μουσική, και έτσι μειώθηκαν οι ακόλουθοι της μουσικής της δεκαετίας του '90.

Στο τέλος της ημέρας, αν οι άνθρωποι πληρώνουν για να σε δουν, δώσ' τους τους ένα show και κάτι αξέχαστο που θα μπορούν να θυμούνται για την υπόλοιπη ζωή τους. Η εικόνα είναι εξίσου σημαντική με τη μουσική. Τα δύο τους πάνε χέρι-χέρι. Οι άνθρωποι έχουν μάτια όπως έχουν και αυτιά.

Όσον αφορά στον τρόπο ζωής, αν αναφέρεστε στο ποτό και τα ναρκωτικά, τότε αυτό είναι κάτι που δεν ανέχομαι στο σχήμα μας. Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου είτε είναι καθαροί είτε καθάρισαν.

 

5. Ποιο από τα κλασικά glam rock και metal συγκροτήματα της δεκαετίας του '80 είναι το αγαπημένο σου και ποια είναι η γνώμη σου για το glam rock της δεκαετίας του '70;

 

Λοιπόν, αν δεν υπήρχαν οι KISS, δεν θα υπήρχαν ούτε οι CROSSON. Στο τέλος της ημέρας, είμαι ένα rock παιδί της δεκαετίας του '80 και επηρεάστηκα έντονα από μπάντες όπως οι Motley Crue, Dokken, Stryper, Iron Maiden, Scorpions, WASP, Accept, Vandenberg, Accept… και η λίστα συνεχίζεται.

Όσο για τη δεκαετία του '70, η πρώτη μου αγάπη ήταν οι ABBA, και υποθέτω ότι ήταν αρκετά glammy. Λατρεύω επίσης τους The Sweet που μαζί με τους Bowie, T Rex κ.λπ. άνοιξαν το δρόμο για αυτό που επρόκειτο να συμβεί αρκετά χρόνια αργότερα.

 

 

6. Ποιος έκανε το εξώφυλλο του «Ready, Aim... Rock»; Μπορείτε να μας εξηγήσετε το concept του εξωφύλλου;

 

Όσον αφορά στο εξώφυλλο του άλμπουμ, σκέφτηκα ο ίδιος το concept και το έργο τέχνης φιλοτεχνήθηκε για άλλη μια φορά από τον φίλο μας, και διεθνούς φήμης concept artist και σχεδιαστή παιχνιδιών, τον Adam Kuczek, του οποίου τα κινηματογραφικά έργα περιλαμβάνουν σημαντικά στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, όπως το "Cloud Atlas" ή "Jupiter Ascending”, ενώ ο ίδιος εργάζεται για την Warner Bros Pictures και τη Disney.

Το concept ουσιαστικά είναι εγώ και τα κορίτσια να στοχεύουμε και να ρίχνουμε φλεγόμενες βολίδες στον τίτλο του άλμπουμ που είναι φτιαγμένος από έναν βράχο (Rock) και να βλέπουμε το ROCK να εκρήγνυται!!

Όσον αφορά στον τίτλο του άλμπουμ, μου αρέσει ο τρόπος που μπάντες όπως οι AC/DC κ.λπ. ενσωματώνουν τη λέξη «ROCK» στους τίτλους των άλμπουμ. Για παράδειγμα: «Rock Or Bust», «For Those About To Rock», «The Right To Rock» κ.λπ. Το κάναμε και στα άλμπουμ μας ‘Spreading The Rock and Roll Disease’ και ‘Rock ‘N Roll Love Affair’.

Οι αρχικοί στίχοι του τραγουδιού τα συνοψίζουν όλα: «Ήρθαμε για να γιορτάσουμε το δικαίωμά μας να ροκάρουμε!!»

 

7. Πόσα τραγούδια υπάρχουν στο "Ready, Aim... Rock" και πόσο μεγάλη ποικιλία θα βρουν οι fans στα τραγούδια του άλμπουμ;

 

Ηχογραφήσαμε αρχικά 11 τραγούδια, αλλά τα περιορίσαμε σε 10 τραγούδια. Ο λόγος είναι ότι πιστεύω πως πάρα πολλές μπάντες κυκλοφορούν άλμπουμ που είναι πολύ μεγάλα και είναι δύσκολο να κρατήσεις την προσοχή του ακροατή με αυτόν τον τρόπο. Προτιμούμε απλώς να κυκλοφορήσουμε τα 10 καλύτερα τραγούδια μας και να κάνουμε το άλμπουμ "Killer No Filler"!!

Αυτό το άλμπουμ διαφέρει στο ότι αυτή τη φορά προσθέσαμε περισσότερη γεύση από Meatloaf σε ορισμένα τραγούδια με αλλαγές ρυθμού ή ενορχηστρώσεις που του δίνουν μια πιο δραματική αίσθηση.

 

8. Κατάγεσαι από την Ελλάδα! Σκοπεύετε να παίξετε ζωντανά στην Ελλάδα; Είναι εύκολο να έρθει ολοκληρωμένο το σώου των Crosson στην Ευρώπη;

 

Ναι. Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Αθήνα και η μητέρα μου στο Καστελόριζο. Το όνομα CROSSON στην πραγματικότητα είναι μετάφραση του ελληνικού επωνύμου, Σταυρόπουλος που σημαίνει Υιός του Σταυρού.

Όταν τα παιδιά μου τελειώσουν το σχολείο, σκοπεύουμε να περνάμε τα καλοκαίρια μας στην Ελλάδα.

Έχουμε μια ομάδα 7 ατόμων που μας συνοδεύει σ τις συναυλίες μας, ωστόσο όταν πάρουμε πρόσκληση για live στην Ευρώπη και αυτή η πρόσκληση είναι πραγματοποιήσιμη, τότε θα το κάνουμε να λειτουργήσει.

 

9. Αυτήν τη στιγμή πρόκειται να περιοδεύσετε την Αυστραλία. Πείτε μας περισσότερα.

 

Η Crashdiet Tour που ήταν για τον Οκτώβριο αναβλήθηκε λόγω ασθένειας από πλευράς διοργανωτών.

Έχουμε ένα live show στο Σίδνεϊ στις 30 Οκτωβρίου στο θρυλικό Frankies και τον Ιανουάριο θα είμαστε στο Glam Fest Australia που θα περιοδεύσει σε όλη τη χώρα με τους Faster Pussycat, Wednesday 13, Pretty Boy Floyd, Enuff Z Nuff, Eclipse & Tuff.

 

10. Έχετε κάποιο σχέδιο για το μέλλον των Crosson;

 

Αν δεν έχεις σχέδιο, δεν κάνεις ποτέ τίποτα.

Μόλις άρχισα να γράφω για το νέο άλμπουμ που ελπίζω ότι θα βγει το 2024. Η όλη διαδικασία διαρκεί γενικά 2 χρόνια. Έχουμε ακόμη ένα βίντεο που θα κυκλοφορήσει σύντομα και τώρα κάνουμε booking για συναυλίες για το 2023.

 

11. Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη! Τα τελευταία λόγια είναι δικά σας!

 

Σας ευχαριστώ που με προσκαλέσατε και ανυπομονούμε να έρθουμε μια μέρα στην Ελλάδα και να παίξουμε για εσάς τους τρελούς Έλληνες metalheads!!

Στο μεταξύ, μη διστάσετε να μας επισκεφθείτε στις διευθύνσεις:

www.crosson.com.au

www.facebook.com/crossonrock

www.youtube.com/crossonrock

www.instagram/crossonrock 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου