Ακούστε μας Live





Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Στέλλα Στυλιανού: Οι κανόνες δεν υπάρχουν για να περιορίζουν τις δυνατότητες μου...αλλά για να με κάνουν καλύτερη στη δουλειά μου.

H Στέλλα Στυλιανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. H ανερχόμενη και παθιασμένη με την δουλειά της καλλιτέχνις, μας μιλάει για την δισκογραφική της δουλειά και απαντάει στις ερωτήσεις μας.


nlpradio: Ποια τα βασικά στοιχεία που θα έπρεπε κανείς να γνωρίζει για την Στέλλα
Στυλιανού  πρώτα ως άνθρωπο και έπειτα ως καλλιτέχνη?

  • Στέλλα Στυλιανού: Πρώτα από όλα ότι είμαι ένας ευαίσθητος άνθρωπος πράγμα που μπορεί να είναι αδυναμία αλλά και δύναμη ταυτόχρονα.Δεύτερον οτι αγαπώ με πάθος αυτό που κάνω και δουλεύω σκληρά για να πετύχω. Τρίτον οτι είμαι ειλικρινής σαν άνθρωπος και προσπαθώ και στη ζωή και στη δουλειά μου να λέω τα πράγματα όπως πραγματικά τα αισθάνομαι.

nlpradio: Νέο Αlbum "Με τα μάτια της ψυχής"δώσε μας κάποιες πληροφορίες;

  • Στέλλα Στυλιανού: Η πρώτη μου ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που περιλαμβάνει 10 τραγούδια.Κυκλοφορεί από τη 14 music διαδικτυακά. Σε αυτήν τα τραγούδια υπογράφουν ο Χρήστος Γιώτης τη μουσική ,ο Λάζαρος Γκέτσιος και ο Κώστας Τρίγγης τους στίχους.Σε αυτόν το δίσκο έχω γράψει κι εγώ 4 τραγούδια (μουσική και στίχους).Έχουν κυκλοφορήσει και δύο βίντεο κλιπ για τα τραγούδια Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ και ΒΑΣΑΝΙΣΕ ΜΕ και ετοιμάζονται  να οπτικοποιηθούν κάποια ακόμα τραγούδια.

nlpradio: Ποιοι είναι οι κανόνες της προσωπικής αισθητικής σου που εντάσσονται στο δίσκο;

  • Στέλλα Στυλιανού: Της ποιοτικής μουσικής , της ωραίας μελωδίας  και του καλού στίχου. Οι κανόνες δεν υπάρχουν για να περιορίζουν τις δυνατότητες μου....αλλά για να με κάνουν καλύτερη στη δουλειά μου.

nlpradio: Με τα μάτια της ψυχής...βλέπεις καλύτερα;
Στέλλα Στυλιανού: Σίγουρα βλέπεις καλύτερα!Βλέπεις αυτό που πραγματικά αγαπάς....εισαι πιο αληθινός με τον εαυτό σου και τους γύρω σου.
nlpradio: Πότε μπορούμε να μιλάμε για «καλό τραγούδι»; Υπάρχει «ορισμός»;

  • Στέλλα Στυλιανού: Τα τραγούδια πάντα θέλουν να πουν κάτι καλό!Εκτός και αν έχουν άλλους σκοπούς...Τα γούστα για τον καθένα είναι διαφορετικά και υποκειμενικά.Θεωρώ οτι καλό τραγούδι είναι αυτό που ο ερμηνευτής θα του δώσει ζωή και θα  το περάσει στο κόσμο και θα αγγίξει τον ακροατή...Για μένα η ερμηνεία καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα...Βασική όμως προυπόθεση είναι να υπάρχει μια καλή μουσική παραγωγή....με σωστή και όμορφη ενορχήστρωση...και καλό στίχο...Θεωρώ οτι «καλό τραγούδι» είναι το προσεγμένο τραγούδι,το μελετημένο σε όποιο είδος και να είναι αυτό.

nlpradio: Οι άνθρωποι της Τέχνης και δη οι μουσικοί, εμφανίζουν κάποιες ιδιαίτερες ευαισθησίες περί κόσμου και πραγμάτων. Τα ερεθίσματα σου αποτελούν πηγή έμπνευσης όταν γράφεις στίχους και συνθέτεις μουσική και ποια τα κυριότερα αυτών;

  • Στέλλα Στυλιανού: Σίγουρα κάθε τι που βλέπεις γύρω σου αποτελεί πηγή έμπνευσης....Οι ευαίσθητοι άνθρωποι....όπως είναι οι καλλιτέχνες παρατηρούν τον κόσμο γύρω τους πιο έντονα.Μπαίνουν σε βάθος στα συναισθήματα των συνανθρώπων τους....ταυτίζονται και γίνονται η φωνή που θα τα κάνει τραγούδια.Όσο πιο βαθειά μπαίνεις στη ψυχή των ανθρώπων τόσο πιο αληθινά είναι αυτά που γράφεις...Ερεθίσματα υπάρχουν παντού...Αρκεί να μπορείς να τα παρατηρείς...Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε συνθέτη ,ούτε στιχουργό.Έχω καταγράψει στιγμές στο χαρτί και τις έχω μελωποιήσει...Αυτό δεν με κάνει συνθέτη και στιχουργό.Δεν υποτιμώ όσα έχω γράψει....δεν μπορώ όμως να γνωρίζω τον τρόπο που οι μεγάλοι δημιουργοί γράφουν...Σίγουρα ο  κάθε ένας χρησιμοποιεί τη δική του τεχνική.

nlpradio: Τι σε  δυσαρεστεί περισσότερο στο επάγγελμα που επέλεξες να ακολουθήσεις;

  • Στέλλα Στυλιανού: 'Οτι δεν υπάρχουν ευκαιρίες. Είναι ένας ωκεανός που μπορείς εύκολα να χαθείς και τίποτα δεν είναι βέβαιο. Με ενοχλεί η έλλειψη αξιοκρατείας και το γεγονός οτι το ταλέντο δεν είναι πάντα το βασικό κριτήριο για την επιτυχία. Υπάρχουν τόσες διαφορετικές παραμέτροι και τόσα πολλά λάθη που εύκολα μπορείς να κάνεις. Υπάρχουν πολλά που με ενοχλούν όμως το παλέυω...και συνεχίζω γιατί το αγαπώ. Ίσως αν ήταν όλα ρόδινα και να  μη μάθαινα όσα έχω μάθει και για τους ανθρώπους αλλά και για τον εαυτό μου.

 
nlpradio: Τι μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο για σένα;

  • Στέλλα Στυλιανού: Πρότυπο για μένα μπορεί να είναι κάποιος που έδωσε έναν αγώνα και βγήκε νικητής. Κάποιος που κατέθεσε έργο. Κάποιος που δεν τα παράτησε στα δύσκολα αλλά συνέχισε για να πετύχει τους στόχους του. Κάποιος που ξέρει πότε να δώσει και πότε να εγκαταλείψει μια μάχη. Πρότυπο  για μένα είναι αυτοί που ξεκινούν από το μηδέν και καταφέρνουν να εξελιχθούν. Κάθε άνθρωπος που προσπαθεί να γίνει καλύτερος κάθε μέρα παρόλες τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει. Πρότυπο είναι αυτός που δημιουργεί ευκαιρίες και ξέρει να τις εκμεταλλευτεί όταν του παρουσιαστούν. Τέλος ,πρότυπο για μένα είναι αυτός που στις δύσκολες στιγμές θα μείνει όρθιος,θα σταθεί αξιοπρεπής και δε θα χάσει την ανθρωπιά του.

nlpradio: Τα προσεχή σχεδιά σου;

  • Στέλλα Στυλιανού: Ετοιμάζομαι για εμφανίσεις σε Κύπρο και Έλλαδα και μέχρι το καλοκαίρι θα ήθελα να πραγματοποιήσω παρουσιάσεις της δουλειάς μου.Αυτή τη στιγμή εμφανίζομαι σε έναν πολύ όμορφο χώρο στη Λευκωσία κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

 {youtube}TY4kQQmgJE{/youtube}








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου