Ακούστε μας Live





Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η Angele Dubeau και η ορχήστρα La Pieta στο Παλλάς, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

  • Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Καναδά, στο πλαίσιο της Γιορτής της Γαλλοφωνίας.


Μία από τις διασημότερες δεξιοτέχνες του βιολιού της εποχής μας, η Angèle Dubeau, μία από τις σημαντικότερες γυναικείες ορχήστρες εγχόρδων, η La Pieta και οι εκπληκτικές δημιουργίες, τόσο
του κορυφαίου Ludovico Einaudi, όσο και των άλλων μεγάλων σύγχρονων δημιουργών, εγγυώνται και συνυπογράφουν μία μοναδική μουσική απόλαυση.


  • Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Καναδά, στο πλαίσιο της Γιορτής της Γαλλοφωνίας.


Η Καναδή μουσικός Angèle Dubeau (Ανζέλ Ντιμπό), θεωρείται σήμερα μία από τις μεγαλύτερες βιολονίστες  στο χώρο της κλασικής –και όχι μόνο- μουσικής και σίγουρα η κορυφαία της γενιάς της. Καταξιωμένη και πολυβραβευμένη, με εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις δίσκων και διεθνείς περιοδείες σε πάνω από 40 χώρες, με εμφανίσεις στα σημαντικότερα και διασημότερα θέατρα και φεστιβάλ του κόσμου, έχτισε την  εντυπωσιακή καριέρα της ταυτόχρονα πάνω σε δύο πυλώνες: Από τη μία στην ανυπέρβλητη δεξιοτεχνία της και στην πλούσια συναισθηματική προσέγγιση όσον αφορά τις ερμηνείες της στα μεγάλα συμφωνικά, κλασσικά έργα. Από την άλλη στην τόλμη, τη φαντασία και το νεοτερισμό που επέδειξε, εισάγοντας στο προσωπικό της ρεπερτόριο συνθέσεις σύγχρονων δημιουργών, όπως ο Philip Glass, ο Michael Nyman, ο Ludovico Einaudi, ο Arvo Part, ο Jonny Greenwood και άλλοι.



Μία από τις καινοτομίες της εξάλλου ήταν και η δημιουργία της ορχήστρας εγχόρδων LA PIETA (Λα Πιετά) που αποτελείται μόνον από γυναίκες, όλες τους κορυφαίες σολίστ της κλασικής μουσικής. Ένα ensemble που ενώ αρχικά δημιουργήθηκε για να χρησιμοποιείται αποκλειστικά στις πολύ δύσκολες και απαιτητικές ηχογραφήσεις, στην πορεία απέκτησε τα χαρακτηριστικά ενός συμπαγούς και μόνιμου καλλιτεχνικού σχήματος. Αιτία, τα υπερθετικά εγκωμιαστικά σχόλια των ειδικών και κριτικών που απέσπασε και το φανατικό κοινό που δημιούργησε, λόγω της εξαιρετικής μαεστρίας, της αψεγάδιαστης ακρίβειας, της πλούσιας από συναισθήματα ερμηνείας και φυσικά της εκθαμβωτικής σκηνικής παρουσίας του.


  • Η συναυλία της Αθήνας, που αποτελεί και την παρθενική εμφάνιση της Angèle Dubeau στην Ελλάδα, έχει έναν απόλυτα συμβολικό χαρακτήρα, λόγω της σύνθεσης της ορχήστρας και του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας για τη γυναίκα, μιας και η ίδια έχει αφηγηθεί μέσα από τη μουσική της πολλές φορές την ιστορία της για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους όσοι προσπαθούν να βρουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τις δοκιμασίες της ζωής. Παράλληλα διακατέχεται από όλα εκείνα τα στοιχεία που καταξίωσαν διεθνώς την LA PIETA και την έκαναν διάσημη: τόσο την εισαγωγή της κλασικής μουσικής στο ευρύτερο κοινό, όσο και την εισαγωγή σύγχρονων σημαντικών δημιουργών και μοντέρνων ακουσμάτων στο κλασικό ακροατήριο.



Εξέχουσα θέση στο πρόγραμμα κατέχουν οι συνθέσεις του φημισμένου Ludovico Einaudi, που με τις ευρείες και πολύπλευρες επιρροές τους, από την κλασική μουσική, τον ρομαντισμό, το μπαρόκ, τον μινιμαλισμό, ως την ποπ, τη ροκ και την world music, προβάλουν ως το «Άγιο μουσικό δισκοπότηρο» της σύγχρονης παγκόσμιας σκηνής. Όπως όμως εξίσου ξεχωριστές είναι και οι υπόλοιπες επιλογές του προγράμματος, που αποτελούνται από τις καλύτερες και γνωστότερες δημιουργίες άλλων διάσημων συνθετών όπως οι Philip Glass, Michael Nyman, Marjan Mozetich, Maxime Goulet και Avro Part.


  • Δομώντας έτσι από κοινού ένα πρωτόγνωρα γοητευτικό μουσικό σύμπαν, ευαίσθητο, πρωτοποριακό, συναρπαστικό. Έναν μαγευτικό ηχόκοσμο τον οποίο πρέπει να επισκεφθεί ο κάθε απαιτητικός ακροατής, αλλά και …θεατής!


Τρίτη 8 Μαρτίου
ώρα 21:00

*** Στις 12:00 δωρεάν συναυλία για παιδιά – μαθητές, μία προσφορά της ΛΑΒΡΥΣ και της Angele Dubeau.
Πληροφορίες 210 7258510

Τιμές εισιτηρίων
Άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, παιδιά, μαθητές, φοιτητές, έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες
Ζώνη Γ: 18€
Ζώνη Β: 28€
Ζώνη Α: 38€
Διακεκριμένη Ζώνη: 48€

Θέατρο Παλλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου