Ακούστε μας Live





Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

DEKMANTEL presented by Street Outdoors

Ο,τι κι αν βάλουν οι άνθρωποι του Dekmantel κατά νου, φαντάζει ιδιοφυές. Μέχρι τώρα, η ολλανδική κολεκτίβα ξεχωρίζει στο
μουσικό στερέωμα (πάρτυ, φεστιβάλ, δισκογραφία), αναμειγνύοντας παθιασμένους ήχους, έντονη δημιουργικότητα, και συνεχώς διαφορετικές καλλιτεχνικές προοπτικές.
Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου το Dekmantel Festival προσγειώνεται για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος και επιλέγει να αναμειχθεί με την κουλτούρα του θεσσαλονικιώτικου Street Outdoors, το οποίο έχοντας εδραιώσει τη φήμη του εντός Ελλάδας, αποφασίζει να "κυνηγήσει" φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη. Η συνάντηση των δύο, αναμένεται επική. 
Τόσο το Dekmantel, όσο και το Street Outdoors ξεκίνησαν διοργανώνοντας πάρτυ σε απρόσμενους εξωτερικούς χώρους και εχουν εξελιχθεί σε φορείς ενδελεχούς και ποικίλης μουσικής ανασκόπησης. 
Το line up εστιάζει στην πιο εκλεκτή, σύγχρονη πειραματική και διαχρονική underground μουσική, μπλέκοντας ήχους φαινομενικά ετερόκλητους μα εσωτερικά συνδεδεμένους με τα άρρηκτα δεσμά της ηλεκτρονικής κουλτούρας που ενώνει Ολλανδία και Ελλαδα. Palms TraxMakamJuju & JordashDekmantel Soundsystem και Central, μαζί με τέσσερις από τους πιό ενεργούς Έλληνες DJ.

2 Stages - 9 Καλλιτέχνες
Την Παρασκεύη 4 Νοεμβρίου, το Street Outdoors επισκέπτεται για πρώτη φορά τον ιστορικό πολυχώρου του Μύλου και σε 2 stages, το Principal club theatre και το Club του Mύλου, και παρουσιάζει 1 κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ και 9 καλλιτέχνες από 6 διαφορετικές χώρες. Η επιλογή του χώρου αλλά και των καλλιτεχνών δεν είναι τυχαία. O πολυχώρος του Μύλου αποτελεί τον πλέον ιστορικό χώρο εκδηλώσεων στην Θεσσαλονίκη, με δύο stages ευρωπαικών προδιαγραφών και σε απόσταση μόνο 5 λεπτών από το κέντρο της πόλης. Αντίστοιχα, το line up επιλέχθηκε με στόχο να παρουσιάσει μερικά από τα πιο φρέσκα και διεθνώς ανερχόμενα ονόματα του 2016 και θέλοντας να αναδείξει όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής, από την Disco, μεχρι την House και την Techno. Το Dekmantel Festival παρουσιάζει τους Palms Trax, Makam, Juju & Jordash, Dekmantel Soundystem και Central, ενώ η ελληνική ηλεκτρονική σκηνή εκπροσωπείται από τους resident DJ και δημιουργούς του Street OutdoorsJiles John, Jose Amba και Polatof, μαζί με τον πλέον sophisticated DJ και selector της Θεσσαλονίκης, τον Phon.
 
Dekmantel Festival
To Dekmantel αποτελεί τον πλέον επιτυχημένο μουσικό οργανισμό στην Ευρώπη. Με έδρα το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, οι άνθρωποι του Dekmantel βρισκόνται πίσω από μια πολυδιάστατη δισκογραφική εταιρία αλλά και τη διοργανώση τεσσάρων παγκόσμιου εμβέλειας μουσικών φεστιβάλ με άξονα την παρουσίαση της πιο σύγχρονης και φρέσκιας ηλεκτρονικής μουσικής. Μετά από χρόνια και δεκάδες party, το 2009, οι Thomas Martojo και Casper Tielrooij, αποφάσισαν να μεγαλώσουν τα event τους και με γνώνομα πάντα την αγάπη τους για την ποιοτική χορευτική μουσική ιδρύουν το Dekmantel. Τέσσερα χρόνια αργότερα, μέλος της ομάδας γίνεται ο στενός τους φίλος και συνεργάτης Matthijs Theben Terville, και το 2013 διοργανώνουν το πρώτο τους φεστιβάλ. Στα χρόνια που μεσολάβησαν, η ομάδα διοργανώνει το Dekmantel Festival και το Lente Kabinet Festival στο Άμστερνταμ, το Selectors Festival στην Κροατία αλλά και το Dekmantel Festival στο Sao Paolo της Βραζιλίας, και παράλληλα έχει καθιερωθεί όχι μόνο ως το κορυφαίος οργανισμός ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη, αλλά και ως μια οργάνωση που εκτιμάται για το βαθύ και γνήσιο πάθος της για την underground μουσική και την dance κουλτούρα.
 
Street Outdoors 
Το Street Outdoors ξεκίνησε ώς ένας δημιουργικός προβληματισμός την άνοιξη του 2012 και γρήγορα εξελίχθηκε σε συνώνυμο των DIY parties και της απογευματινής διασκέδασης στην Ελλάδα. Με την προσοχή όλων των διοργανωτών εκδηλώσεων να έχει πέσει αποκλειστικά στα νυχτερινα event, η ομάδα του Street Outdoors αποφάσισε να συνδυάσει την αγαπή της για την ποιοτική ηλεκτρονική μουσική και να δημιουργήσει ένα απογευματινό party, ένα μικρό αυτοσχέδιο φεστιβάλ στα πρότυπα εκδηλώσεων του εξωτερικού, που θα εκμεταλλεύεται τον ελληνικό ήλιο και θα αλλάζει διαρκώς πόλη και τοποθεσία. Από το 2012 άλλαξαν πολλά, το Street Outdoors εξελίχθηκε σε ίσως το κορυφαίο block party της Ελλάδας, αλλά ο στόχος να παρουσιάζει την πλέον σύγχρονη και παγκοσμίως ανερχόμενη ηλεκτρονική μουσική παρέμεινε σταθερός. Για τα μέλη του Street Outdoors, η στασιμότητα δεν αποτέλεσε ποτέ επιλογή και τον Νοέμβριο του 2016 ενώνει τις δυνάμεις του με το Dekmantel Festival και διοργανώνει για πρώτη φορά ένα night event σε έναν από τους πιο ιστορικούς χώρους της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου