Ακούστε μας Live





Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

EJEKT FESTIVAL 2017

H 13η εκδοχή του, το EJEKT Festival συνεχίζει από το ίδιο σημείο, ανακοινώνοντας τα πρώτα ονόματα από το line-up του με κορυφαία συγκροτήματα της σύγχρονης παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

 

24/06/2017: The Killers  more acts tba


Killers
Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν δισκογραφικά το 2004 με το πολυπλατινένιο “Hot Fuss”, οι Killers σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους και καθιερώθηκαν ως μια από τις σημαντικότερες μπάντες της Αμερικής αλλά και του πλανήτη. Η χαρακτηριστική φωνή του Brandon Flowers και οι εθιστικές μελωδίες σε τραγούδια όπως τα “Mr.Brightside”, “Somebody Told Me”, “Smile Like You Mean It”, “Jenny Was A Friend of Mine” και “All These Things That I've Done” πέρασαν αμέσως στο πάνθεον της μουσικής δεκαετίας των 00ς. Αυτή ήταν όμως μόνο η αρχή!

To “Sam's Town” που ακολούθησε το 2006, σε παραγωγή Flood (New Order, U2, Nine Inch Nails, κλπ) και Alan Moulder (Foo Fighters, Arctic Monkeys, Editors, κλπ), με τραγούδια όπως τα “When You Were Young” και “Read My Mind”, έγινε κι αυτό πλατινένιο και τους καθιέρωσε οριστικά ως μια πραγματική arena act, δηλαδή ένα συγκρότημα που μπορεί να γεμίσει στάδια τόσο με την λαοφιλία του όσο και με την ικανότητά του επί σκηνής. Σε μια εποχή που ο όρος αυτός έχει σχεδόν εξαφανιστεί, γιατί οι νέες μπάντες δεν καταφέρνουν ούτε καν να πλησιάσουν τα τεράστια ονόματα του παρελθόντος, οι Killers όχι μόνο το κατόρθωσαν, αλλά είναι πια μόνιμοι headliners στα κορυφαία φεστιβάλ του πλανήτη (Glastonbury, Coachella, κλπ), ενώ οι solo συναυλίες τους ξεπουλάνε τα εισιτήρια σε τεράστια γήπεδα, με αποκορύφωμα το Wembley Arena του Λονδίνου το 2013.

Η επιτυχία συνεχίστηκε με το – επίσης πολυπλατινένιο - “Day & Age” του 2008, σε παραγωγή του περίφημου Stuart Price (Madonna, Kylie, Pet Shop Boys, κλπ), με το “Human” και το “Spaceman” να ξεχωρίζουν. Η παγκόσμια περιοδεία για την προώθηση του δίσκου υπήρξε τόσο επιτυχημένη αλλά και εξαντλητική, ώστε το συγκρότημα να αποφασίσει να κάνει ένα διάλειμμα τριών ετών, στα οποία κυκλοφόρησαν προσωπικές δουλειές τους.

Το 2012 επέστρεψαν στη δισκογραφία με το “Battle Born”, στο οποίο πειραματίστηκαν με πέντε κορυφαίους παραγωγούς (Steve Lillywhite, Damian Taylor, Stuart Price, Daniel Lanois, Brendan O'Brien). Από τον δίσκο ξεχώρισαν τραγούδια όπως τα “Runaways”, “Here With Me” και “Miss Atomic Bomb”.

Συνολικά, στην καριέρα τους έχουν πουλήσει πάνω από 22.000.000 άλμπουμς παγκοσμίως και είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα του 21ου αιώνα σε όλα τα είδη μουσικής. Έχουν κερδίσει πολλά βραβεία (Brit Awards, NME Awards, MTV Europe Awards, American Music Awards, κλπ), ενώ έχουν κερδίσει και 7 υποψηφιότητες στα Grammy Awards.

Το 2017 θα επιστρέψουν στη δισκογραφία, με τον 5ο δίσκο της καριέρας τους. Έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι και θα είναι σε παραγωγή του Jacknife Lee, παραγωγού των U2, REM, Kasabian, Snow Patrol και πολλών ακόμα μεγάλων ονομάτων. Το όνομα του Jacknife Lee αλλά και η δηλωμένη διάθεση των Killers να απομακρυθνού από τον ήχο του “Battle Born” μας προδιαθέτει για μια πραγματικά μεγάλη επιστροφή! Το πρώτο single από τον νέο ήχο των Killers αναμένεται την άνοιξη.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει ως τις 24 Ιουνίου, όταν ο Brandon Flowers και οι υπόλοιποι Killers θα ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή του EJEKT Festival, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, τον ομορφότερο συναυλιακό χώρο της καλοκαιρινής Αθήνας, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, για να μας παρουσιάσουν τις μεγάλες επιτυχίες τους, αλλά και το νέο υλικό τους, σε μια βραδιά που σίγουρα θα γραφτεί στη συναυλιακή ιστορία της Ελλάδας.
 

14/07/2017: Kasabian, Jesus and Mary Chain more acts tba


Την Παρασκευή 14 Ιουλίου, οι Kasabian και οι Jesus And Mary Chain θα ανέβουν στη σκηνή του ομορφότερου open-air χώρου της Αθήνας, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, για να μας προσφέρουν ακόμα μια αξέχαστη φεστιβαλική εμπειρία!


Kasabian 

Η μεγάλη επιστροφή των Kasabian στη σκηνή του EJEKT Festival μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς η μπάντα αυτή μπορεί να κάνει τους πάντες να μην σταματούν να χορεύουν! Μερικές από τις πιο υπέροχες αναμνήσεις του EJEKT Festival έχουν γραφτεί όταν αυτοί οι φοβεροί Βρετανοί βρίσκονται στη σκηνή της Πλατείας Νερού!
 
Οι Kasabian έχουν τη μαγική συνταγή που τους επιτρέπει να γράφουν τραγούδια που κατακτούν τα charts και τις λίστες των ραδιοφωνικών σταθμών, γεμίζουν γήπεδα και να σε κάνουν να χορεύεις! Το πιστοποιούν ύμνοι οπως τα “Fire”, “Days Are Forgotten”, “Club Foot”, “L.S.F. (Lost Souls Forever)”, “Eez-Eh”, “Underdog”, “Shoot The Runner”, “Empire”, “Velocipator”, Switchblade Smiles”. Κι αυτές είναι μόνο λίγες από τις μεγάλες επιτυχίες της μεγαλύτερης ροκ μπάντας που έβγαλε η Μεγάλη Βρετανία τις τελευταίες δύο δεκαετίες!

Η καριέρα τους είναι ο ορισμός της επιτυχίας! Έχουν κατακτήσει με τέσσερις(!) διαφορετικούς δίσκους την κορυφή του Βρετανικού albums chart, κερδίζοντας διπλές και τριπλές πλατίνες! Έχουν κερδίσει βραβεία και αμέτρητες υποψηφιότητες (Brit Awards, Mojo, Q, NME). Είναι μόνιμοι headliners στα κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου.

Κι όλο αυτό συνεχίζετα με αμείωτους ρυθμούς, ειδικά εν'όψει της κυκλοφορίας του 6ου άλμπουμ τους, το οποίο αναμένεται στις 28 Απριλίου, με το πρώτο single να κυκλοφορεί στις 17 Μαρτίου. Οι πληροφορίες μιλούν για επιστροφή στον “μεγαλο” ήχο που τους καθιέρωσε.

Ως τότε, we're on fire!

The Jesus And Mary Chain

Η επιστροφή των The Jesus And Mary Chain στην Αθήνα είναι ένα συναυλιακό γεγονός! Στις 14 Ιουλιου στην Πλατεία Νερού, τα αδέρφια Reid θα δώσουν την πρώτη συναυλία τους στη χώρα μας μετά από δύο δεκαετίες!

Μια από τις πιο επιδραστικές μπάντες στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής, οι The Jesus And Mary Chain κατόρθωσαν με το αριστουργηματικό ντεμπούτο τους “Psychocandy” (κυκλοφόρησε το 1985 με τον Bobby Gillespie στα drums) να αλλάξουν τον ρου της ροκ μουσικής. Συνδυάζοντας την ποπ φόρμα με τον κιθαριστικό θόρυβο, ο δίσκος αυτός άνοιξε το δρόμο για το alternative rock αλλά και το shoegaze. Χάρη σε τραγούδια οπως το “Just Like Honey” και το “Never Understand”, μια ολόκληρη γενιά από μουσικούς (με προεξάρχοντες τους My Bloody Valentine) αναγνώρισε στα αδέρφια Reid τους δικούς της Velvet Underground. Σήμερα, ο δίσκος βρίσκεται σε όλες τις σοβαρές λίστες με τους καλύτερους δίσκους όλων των εποχών.

Με ένα τόσο σημαντικό άλμπουμ στο ξεκίνημά τους, είναι λογικό ότι οι συγκρίσεις προς ό,τι άλλο θα έκαναν στη μετέπειτα καριέρα τους θα ήταν άνισες. Όμως, πόσες φορές μπορεί ενα συγκρότημα να αλλάξει την ιστορία της μουσικής;
 
Η συνέχεια ήρθε με το μελωδικότερο “Darklands” (1987), με το single “April Skies” να γίνεται η πρώτη τοπ-10 επιτυχία τους, ενώ ξεχώρισαν και το ομώνυμο τραγούδι και το “Happy When It Rains”. Το 1989 κυκλοφόρησε το “Automatic”, ένας δίσκος που πήρε μέτριες κριτικές αλλά δικαιώθηκε με το πέρασμα του χρόνου, σε σημείο που αρκετοί οπαδοί τον θεωρούν τον καλύτερό τους! Και πως θα μπορούσε να μην είναι ένας δίσκος με τραγούδια οπως τα “Head On” και “Blues From A Gun”;

Το 1992, στην εποχή του grunge και του alternative, το πρώτο single από το “Honey's Dead” ήταν το “Reverence”, το οποίο χάρη στο σαγηνευτικό ρυθμό και τους προκλητικούς στίχους του, τους έδωσε τη δεύτερη τοπ-10 επιτυχία τους. Ο δίσκος τους έφερε μια υποψηφιότητα για το Mercury Prize ενώ οι κριτικές ήταν ξανά διθυραμβικές.

Το 1994 η μελωδία επιστρέφει στο προσκήνιο στο 5ο άλμπουμ τους “Stoned And Dethroned”, με τη μεγαλύτερη επιτυχία να έρχεται από το “Sometimes always” με την Hope Sandoval (των Mazzy Star) στα φωνητικά, αλλά και το “Come On”. Το 1998 κυκλοφόρησε ο τελευταίος δίσκος του “Munki”, στον οποίο η δύσκολη σχέση των δύο αδερφών Reid ήταν εμφανής. Το αποτέλεσμα ήταν ότι την επόμενη χρονιά, το συγκρότημα διαλύθηκε, για να επαναδραστηριοποιηθεί το 2007 με την εμφάνισή τους στο Lollapalooza, όπου ερμήνευσαν επί σκηνής το “Just Like Honey” με την Σκάρλετ Γιοχάνσον.
Έκτοτε, ακολούθησαν συναυλίες και φήμες για έναν νέο δίσκο, ο οποίος είναι πια πραγματικότητα!  Στις 24 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το “Damage And Joy”, ο πρώτος δίσκος τους έπειτα από 19 χρόνια! Το πρώτο δείγμα από αυτή τη δουλειά, το “Amputation”, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο και απέδειξε ότι οι αδερφοί Reid κρατιούνται ακόμα σε φόρμα.  

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Early bird 2ημέρου: 70€
Διημέρου Presale: 80€


Που: Πλατεία Νερού, Φάληρο
Πότε: 24 Ιουν - 14 Ιουλ
Τιμές: από 35€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου