Ακούστε μας Live





Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Oι Project Renegade στο NLP RADIO...!!!


“Μας χαρακτηρίζει το groove και οι δυναμικές, καθώς και η μουσική ευελιξία από ένα μελωδικό μέρος σε ένα heavy μέρος”.


1.Πείτε μας λίγα λόγια για τη δημιουργία του συγκροτήματος;

Οι  Project Renegade δημιουργήθηκαν  από εμένα (Ody) και την Μαριάννα το 2015. Σκοπός μας ήταν να γράψουμε μουσική, η οποία θα μας εκφράζει απόλυτα χωρίς όρια και περιορισμούς, καθώς τα τελευταία ήταν εμπόδια που βρίσκαμε συχνά σε άλλα συγκροτήματα όπου συμμετέχαμε. Γνωριζόμαστε και παίζουμε μαζί μουσική από 16 χρονών επομένως ξέραμε από πριν τι θέλουμε να κάνουμε και για ποια πράγματα θέλαμε να μιλήσουμε. Όταν λοιπόν το timing ήταν σωστό και είχαμε κάποιες μουσικές εμπειρίες παραπάνω φτιάξαμε τους Project Renegade με τον προαναφερθέντα στόχο στο μυαλό, αλλά και ως αντίδραση σε όλα τα στερεότυπα  που παρατηρούσαμε στην μουσική, αλλά και στην κοινωνία, τα οποία προωθούν πράγματα που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.

2.Από πόσα μέλη αποτελείστε και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός από εσάς στην μπάντα;

 Όπως είπαμε και παραπάνω οι founders της μπάντας είμαστε εγώ που παίζω drums και η Μαριάννα που ειναι η τραγουδίστρια της μπάντας. Κιθάρα παίζει ο Τάσος και μπάσο ο Μάκης.

3.Το"Cerebra" είναι το ντεμπούτο σας EP Album,πείτε μας λίγα λόγια;

Το “Cerebra” ήταν το EP που αποφασίσαμε να βγάλουμε όταν βρεθήκαμε σε μια δύσκολη κατάσταση σαν μπάντα. Είχαμε ξεκινήσει να γράφουμε ένα demo για να μπορούμε να κλείσουμε live και να παίρνουμε σιγά σιγά μια ανατροφοδότηση από γνωστούς και φίλους.  Με το ξεκίνημα της ηχογράφησης και πιο συγκεκριμένα όταν εγώ τελείωσα την ηχογράφηση των τυμπάνων βρεθήκαμε χωρίς line up και σκεφτήκαμε ότι καλό θα ήταν να βγάλουμε ένα EP με πολύ καλή παραγωγή ώστε να προσεγγίσουμε και καινούργιους μουσικούς δείχνοντάς τους ότι δεν είμαστε απλά παιδιά που κάνουν την φάση τους, αλλά σοβαροί μουσικοί που το θέλουν και το κυνηγάνε πολύ αυτό που κάνουν. Επιπλέον θέλαμε να δείξουμε στο πιο ευρύ κοινό ποιοι είμαστε, τι έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε και πού στεκόμαστε σαν καλλιτέχνες. Σε αυτή την προσπάθεια μας βοήθησαν φίλοι μουσικοί και φυσικά ο ηχολήπτης μας Δημήτρης Μισυρλής από το Matrix Studio Athens με τον οποίο κάναμε την ηχογράφηση και μίξη των κομματιών. Το mastering επιμελήθηκε ο Γιώργος Μπόκος στα Grindhouse Studios Athens και το artwork η Κωνσταντίνα Σαντακά. Λίγο πριν το mastering είχαμε βρει και τα νέα μέλη οπότε το “Cerebra” κυκλοφόρησε την ιδανική στιγμή για εμάς. 

4.Ποιος επιμελείται των συνθέσεων; Γράφετε όλοι μαζί ή υπάρχει κάποιος που φέρνει τις συνθέσεις στη μπάντα;

Δεν υπάρχει μία στάνταρ διαδιασία. Μπορεί να έχω γράψει κάτι εγώ, μια ιδέα πχ και να την δουλέψουμε όλοι μαζί, ή να έχει μια ιδέα η Μαριάννα ή ο Τάσος. Μπορεί να έχουμε κάτι σχεδόν ολοκληρωμένο ή μόνο ένα μέρος. Το καλό είναι ότι συνεργαζόμαστε για να φτιάξουμε τον σκελετό του κομματιού και μετά αναλαμβάνουμε εγώ και η Μαριάννα τις ενορχηστρώσεις όπου προσθέτουμε ηλεκτρονικά, loops, samples, ορχήστρες κτλ. Τους στίχους των κομματιών αναλαμβάνει η Μαριάννα.

 

5.Υπάρχουν κάποια στοιχεία που σας χαρακτηρίζουν, κάποια που αποβάλατε ή κάτι που θέλετε να δοκιμάσετε;

Μας χαρακτηρίζει το groove και οι δυναμικές, καθώς και η μουσική ευελιξία από ένα μελωδικό μέρος σε ένα heavy μέρος. Αν έχουμε αποβάλει κάτι είναι οι δισταγμοί απέναντι στο καινούργιο. Αν μας αρέσει κάτι ή αν σκεφτόμαστε ότι κάτι μπορεί να είναι ωραίο ή καλό για την μουσική και την μπάντα μας θα το δοκιμάσουμε για να δούμε αν μας κάνει ή όχι και αναλόγως θα προχωρήσουμε. Κάτι που θα θέλαμε να δοκιμάσουμε είναι να ηχογραφήσουμε ίσως τα ορχηστρικά μας μέρη με live ορχήστρα, να κάνουμε περιοδεία γιατί θεωρούμε πως είναι σημαντική εμπειρία για την μπάντα και να πειραματιστούμε με περισσότερους ήχους στην επόμενη δουλειά μας.

6.Τι γνώμη έχεις για τις παραγωγές που βγαίνουν στην Ελλάδα πλέον;

Ευτυχώς πλέον οι παραγωγές από Ελλάδα είναι πολύ καλές και αξιόλογες. Η τεχνολογία έχει μειώσει πολύ το κόστος και όποιος ψάξει μπορεί να κάνει μια πολύ καλή και επαγγελματική δουλειά. Γι’ αυτό και βλέπουμε πλέον πως υπάρχουν ελληνικά συγκροτήματα που αρχίζουν να δραστηριοποιούνται και στο εξωτερικό.

 

7.Ποιοι είναι οι ιδανικοί ακροατές για εσάς;

Οποιοσδήποτε δεν έχει κολλημένο μυαλό και είναι έτοιμος να ακούσει κάτι γι’ αυτό που είναι, χωρίς να έχει βάλει κάποια ταμπέλα πιο πριν στη σκέψη του.

 

8.Σε ποια από τα Social Media θα μπορούσαμε να σας ακολουθήσουμε;

• Facebook: https://www.facebook.com/prenband

• ReverbNation: https://www.reverbnation.com/projectrenegade

 • Bandcamp: https://projectrenegade.bandcamp.com

• SoundCloud: https://soundcloud.com/projectrenegade

• Spotify: http://bit.ly/Cerebra_Spotify

• iTunes: http://bit.ly/PRenegade_Cerebra

• Google Play: http://bit.ly/Cerebra_Googleplay

• Amazon: http://bit.ly/Cerebra_Amazon

• Microsoft Groove: http://bit.ly/Cerebra_Groove

• Deezer: http://bit.ly/Cerebra_Deezer

•Twitter: https://twitter.com/Proj_Renegade

•Instagram: http://instagram.com/proj_renegade

 

9.Και τέλος, τι είναι μουσική για τον καθένα από εσάς;

Η μουσική είναι μέσο έκφρασης και ένας τρόπος να επικοινωνήσεις ένα μήνυμα. Δεν εκφράζεις μόνο συναισθήματα αλλά και απόψεις και μπορεί να γίνει ένα πολύ δυνατό όπλο. Είναι μια ευκαιρία για να εξελίξεις τον εαυτό σου και να αλλάξεις τον κόσμο αν αυτός θέλει να σε ακούσει.


ΒΙΟ

Οι Project Renegade είναι ένα τετραμελές metal συγκρότημα από την Αθήνα.

Ξεκίνησε ως εγχείρημα των Ody (drums) και Μαριάννα (φωνή) και στο line-up

προστέθηκαν αργότερα οι Τάσος (κιθάρα) και Μάκης (μπάσο). Ο ήχος των

Project Renegade είναι ένα μίγμα alternative, nu, industrial και gothic metal με

μοντέρνο ήχο, grooveambience και ηλεκτρονικά στοιχεία. Συνδυάζοντας heavy

riffs με γυναικεία φωνητικά και groovy drumbeats η μπάντα έχει δημιουργήσει

τον δικό της μοναδικό ήχο και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από τον ελληνικό

και ξένο τύπο. Oι Project Renegade κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο EP τους

Cerebra” στις 26 Μαρτίου 2017 για το οποίο έκαναν και το πρώτο τους

videoclip για το κομμάτι “Pressure”. Aυτή τη στιγμή δουλεύουν πάνω στον

πρώτο τους full-length δίσκο και στο να διαδώσουν την μουσική τους μέσω των

live.

Project Renegade:

Marianna – φωνή

Ody – drums

Tasos – κιθάρα

Makis – μπάσο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου