Ακούστε μας Live

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Μεγάλη επιτυχία οι συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου


 Το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου ολοκλήρωσε τις συναυλίες που διοργάνωσε και αυτή τη χρονιά σε διαφορετικούς χώρους και θέατρα της πόλης. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τον Μάιο του 2019 με τη μεγάλη συναυλία των κλασικών τμημάτων στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου.

 Συνεχίστηκαν με το Φεστιβάλ Χορωδιών στις 8 Ιουνίου (Θέατρο Πολιτών), στο οποίο συμμετείχαν - εκτός από την Μικτή  Χορωδία του Δήμου Περιστερίου υπό την επιμέλεια της μαέστρου Βάσως Καριώτη -, η Μικτή Χορωδία του δήμου Κορυδαλλού με μαέστρο την κα Elena Casarova, η Χορωδία «Ιονίου Φωνές» με μαέστρο τον κ. Αιμίλιο Γιαννακόπουλο και η μικτή Χορωδία Παλαιού Φαλήρου με μαέστρο την κα Λώρα Πετροπούλου.

 Ακολούθησε στις 14 Ιουνίου, η παράσταση των πολύ μικρών μαθητών, του τμήματος της Μουσικοκινητικής Αγωγής, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Τζούλια Μιχαηλίδου αλλά και τη παρουσία και συμμετοχή των παιδικών Χορωδιών του Ωδείου.

 Σειρά είχε - στις 18 Ιουνίου – η συναυλία με τίτλο «Κλασικά κι αγαπημένα…» που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα» στο Άλσος Περιστερίου.

 Παρουσιάστηκαν λαϊκά τραγούδια από τους μαθητές των τμημάτων λαϊκών οργάνων, καθώς και τους καθηγητές Στέλιο Γούτο, Θάνο Μπένο, Βαλεντίνο Ντούλια, Μάκη Πελέκα, Άννα Καραγεωργιάδου και Νίκο Καπηλίδη.

 Στις 20 Ιουνίου τα τμήματα εργαστηρίων του Σύγχρονου Τραγουδιού (πολιτών – σπουδαστών) με υπεύθυνη καθηγήτρια των τμημάτων την κα Μαίρη Έσπερ και την αρωγή των καθηγητών Δέσποινα Στεφανίδου στο πιάνο και Νίκο Καπηλίδη στα ντραμς, παρουσίασαν τραγούδια γνωστών αγαπημένων  Ελλήνων συνθετών.

 Και τέλος στις 21 Ιουνίου - Παγκόσμια  μέρα μουσικής- τα εργαστήρια των σύγχρονων τμημάτων γέμισαν την πλατεία Δημαρχείου με μουσική και τραγούδια Jazz – Rock υπό την επιμέλεια των καθηγητών Βαλεντίνου Ντούλια και Παναγιώτη Μπουραζάνη.

 Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου υπογράμμισε ότι: «Το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου συμβάλει ενεργά στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας με την παιδαγωγική του προσφορά, αλλά και με την πραγματοποίηση μεγάλων εκδηλώσεων και συναυλιών, στις οποίες πρωταγωνιστούν οι σπουδαστές του και οι καταξιωμένοι στο χώρο της μουσικής, καθηγητές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου