Ακούστε μας Live





Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

O Aντώνης Δημητρίου στο nlp radio: "Θέλω πάντα να σέβομαι τον φανταστικό ακροατή, αυτόν που φαντάζομαι ότι έχω απέναντι μου "




Αντώνη καλωσόρισες. Καινούρια προσωπική δουλειά με τίτλο «Πεζόδρομος». Τι χρειάζεται να ξέρουμε πριν ξεκινήσουμε να ακούμε τα τραγούδια του?

Αυτό που χρειάζεται να ξέρει κανείς ακούγοντας τον πεζόδρομο είναι ότι πρόκειται για μια καινούρια δουλειά πολυσυλλεκτική εξου και ο τίτλος του άλμπουμ «Πεζόδρομος» προσομοιάζει με τους σύγχρονους πεζόδρομους της πρωτεύουσας αλλά όχι μόνο, και στην υπόλοιπη περιφέρεια με τα μπαράκια, τη νεολαία τους ανθρώπους που γυρίζουν βόλτες, τις μουσικές, τους διάφορους ήχους, τις μυρωδιές και όλο αυτό το μωσαϊκό από συναισθήματα που παράγουν αυτά, έτσι λοιπόν και ο «Πεζόδρομος» αποτελείται από δέκα τραγούδια τα οποία είναι διαφορετικά μεταξύ τους και φυσικά έχει το ενδιαφέρον ότι κάποια τραγούδια έχουν ανατεθεί στους κατάλληλους ανθρώπους.
Η όλη ιδέα συνελήφθη το 2017 το καλοκαίρι, το τσίγκλισμα  δόθηκε από την Μικαέλα, η οποία μου είπε….’’γιατί έχεις σταματήσει, γράψε ένα τραγούδι για μένα’’ θεωρώντας κι αυτή ότι η δεκαετής περίπου αποχή μου από την δισκογραφία θα έπρεπε να έχει λήξει, εγώ ασχολούμουν με το ραδιόφωνο θεωρώντας ότι αυτό καλύπτει τις καλλιτεχνικές μου ανάγκες κι έτσι με λίγα λόγια «τσίμπησα» στο τσίγκλισμα αυτό, ξεκίνησε να γράφεται το πρώτο τραγούδι…δεν πέτυχε…και το πήρε ο Λάκης και το έκανε να πετύχει το «Θάλασσα», το δεύτερο ήταν καθαρά δικό μου, το τρίτο πέτυχε ήταν οι «Ώρες» και ήταν και το πρώτο κομμάτι που δημοσιεύθηκε διαδικτυακά με την φωνή της Μικαέλας.

Θα μας πεις δυο λόγια για τους sugar?
Οι Sugar είναι ένα συγκρότημα που το έφτιαξα εγώ αποκλειστικά, είναι το συγκρότημα μου, το συγκρότημα μας, δυσκολεύτηκα πάρα πολύ για να βρω μέλη, γιατί οι μουσικοί σήμερα έχουν την τάση να λειτουργούν σαν session περισσότερο, δηλαδή σαν μουσικοί της μιας πρόβας και της μιας βραδιάς. Εγώ ήθελα το συγκρότημα να διέπετε από μια κυρίαρχη ιδέα η οποία να είναι σύμφωνη, τα κομμάτια ερχόντουσαν γραμμένα, τα είχα φτιάξει εγώ και τους στίχους και τη μουσική, οπότε έπρεπε να βρεθούν τα κατάλληλα άτομα ώστε να ενστερνιστούν την ιδέα αυτή και να  λειτουργήσουμε, υπήρξαν πάρα πολλές δυσκολίες και  αστοχίες στην  επιλογή μελών, όμως αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει μια πολύ δυνατή εξαμελής μπάντα που γίνεται επταμελής με την προσθήκη της Μικαέλας κυρίως ή κάποιου άλλου συνεργάτη άλλη φορά.


Στον «Πεζόδρομο» επίσης συναντάμε ονόματα όπως Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Λάκης Παπαδόπουλος, Μικαέλα Δαρμάνη. Πιστεύεις άφησαν το δικό τους στίγμα στο τελικό αποτέλεσμα?

Φυσικά και αφήσαν το στίγμα τους στον Πεζόδρομο αυτά τα λαμπρά ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας, τόσο ο Λάκης ο οποίος με τον μοναδικό του τρόπο μ έκανε να αλλάζω συναισθήματα πέντε φορές το λεπτό, κυρίως όμως έπεσε πάρα πολύ γέλιο, διασκεδάσαμε πάρα πολύ, είναι πολύ χαρούμενο κομμάτι η «Θάλασσα», όπως επίσης και το κομμάτι που πραγματεύεται η Μικαέλα Δαρμάνη, έναν ευχάριστο χωρισμό, είναι στην ουσία ένα λαϊκό θα μπορούσε να πει κανείς κομμάτι δοσμένο απ΄την οπτική του swing που το αγαπάει ο κόσμος εδώ και κάμποσο χρονικό διάστημα. Το ισχυρότερο όπλο νομίζω ότι ήταν το «Βαλσάκι» με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έπεσε και αυτή η κακοτυχία να το πω, που έφυγε απ΄τη ζωή ο Λαυρέντης, και δεν ξέρω αλλά έχω την πεποίθηση χωρίς να είμαι σίγουρος ότι ίσως να είναι το τελευταίο τραγούδι που ηχογράφησε λόγω του ότι είχε  πάρα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα συναυλιακό, το είπε με μοναδικό τρόπο, του το πήγα εγώ στο στούντιο αφού κατάφερα να τον βρω γιατί ήταν όντως δυσεύρετος λόγω του προγράμματος του, του το πήγα με την δική μου φωνή και το έκανε κάτι άλλο, κάτι εντελώς δικό του ο Λαυρέντης. Το κωμικό της ιστορίας είναι ότι έφαγα πάρα πολλές ακυρώσεις μέχρι να καταφέρω τελικά να τον πετύχω στο στούντιο, είχαμε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν και γνωριζόμασταν και μου λέει…’’φιλαράκι το τραγούδι σου το διάλεξα ανάμεσα από δεκαπέντε, είναι πάρα πολύ ωραίο τραγούδι, να το υποστηρίξεις’’. Αυτά τα λόγια του δεν πρόκειται να τα ξεχάσω και θα τον ευχαριστώ για πάντα.

Πόσο «Ενδελέχεια» είναι ο «Πεζόδρομος» και η μουσική σου πορεία πλέον?
Ο «Πεζόδρομος» δεν θα μπορούσε να μην είναι και Ενδελέχεια, απλά συστατικά τα οποία υπήρχαν στους Ενδελέχεια λόγω της παρουσίας μου υπάρχουν και στους sugar και στον Πεζόδρομο και συστατικά που υπήρχαν στους Ενδελέχεια δεν υπάρχουν στον Πεζόδρομο, πολλά, μιας και οι Ενδελέχεια ήταν μια περισσότερο πολυσυλλεκτική υπόθεση, ενώ ο Πεζόδρομος είναι κάτι εντελώς προσωπικό, έχω αναλάβει εγώ όλη την ευθύνη, έχω γράψει όλους τους στίχους, την μουσική, την επιμέλεια της παραγωγής, των οργάνων, τον τρόπο που τα μουσικά όργανα θα μεταφέρουν την κυρίαρχη ιδέα του Πεζόδρομου στον κόσμο, στον τρόπο που θα παιχτούν. Θέλω πάντα να σέβομαι τον φανταστικό ακροατή, αυτόν που φαντάζομαι ότι έχω απέναντι μου με τον στίχο, με την προσοχή στην κάθε λέξη, με τις πολλές σχισμένες Α4 μέχρι να κατατεθεί η κατάλληλη λέξη και φυσικά με τα παιξίματα και τους μουσικούς που έχουν επιλεγεί, είναι ο Μάριος Παπούλιας στο βιολί και ο Γιάννης Αρβανιτάκης στο τρομπόνι, εξαιρετικοί μουσικοί και οι δυο τους, έκαναν μεγάλη διαφορά στα κομμάτια στα οποία συμμετείχαν και φυσικά την ηχοληψία και την επιμέλεια παραγωγής μαζί με εμένα του Χρήστου Ταμπουρατζή.

Κάποια κοντινή  ζωντανή εμφάνιση υπάρχει?
Η πιο κοντινή ζωντανή εμφάνιση είναι την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στο Holywood stage, όπου θα εμφανιστούμε μαζί με τον Δημήτρη Μητσοτάκη από τους Ενδελέχεια, είναι μια έκπληξη που τώρα πια δεν είναι έκπληξη γιατί έχει διαφημιστεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά νομίζω ότι θα είναι μια έκπληξη και για τους δυο μας μετά από τόσο καιρό που έχουμε να βρεθούμε επάνω στη σκηνή.  Εξάλλου πάντα είχαμε μια πολύ καλή και δυνατή συναισθηματική σχέση με τον Δημήτρη ακόμα και στο τέλος των Ενδελέχεια και περιμένουμε να δούμε πως θα είναι αυτή τη φορά επάνω στη σκηνή. Μαζί μας θα είναι και η Μικαέλα Δαρμάνη φυσικά, θα τραγουδήσει κι εκείνη το καινούριο της κομμάτι και τα κομμάτια που τραγουδάει στον Πεζόδρομο, δηλαδή σχεδόν το μισό άλμπουμ.

Τι θα ακούσουμε από σένα στο άμεσο μέλλον? Ίσως μια καινούρια δισκογραφική δουλειά?
 Για το άμεσο μέλλον έχουν σχεδιαστεί κάποια κομμάτια, έχουν ηχογραφηθεί ήδη δύο, έχουνε μπει στο συρτάρι και περιμένουνε γιατί θέλω να δώσω χρόνο στον Πεζόδρομο γιατί πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα δεν θέλουν βιασύνες , πρέπει να υπάρχει χρόνος για τα τραγούδια να κάνουν το ταξίδι τους στον κόσμο και από κει πέρα ο κόσμος θα κρίνει και θα σε εντάξει στην ανάλογη κατηγορία ή θα σου πει αν είσαι καλός ή όχι και θα πρέπει να τον ακούσεις.
Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου