Ακούστε μας Live





Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

O “Mάκμπεθ” και άλλες φετινές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, online




Μια από τις συζητημένες παραστάσεις της χρονιάς, ο «Μάκμπεθ» που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης για το Εθνικό Θέατρο, «επιστρέφει» διαδικτυακά.
Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε online και άλλες φετινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου που διακόπηκαν νωρίτερα λόγω του κλεισιματος των θεατρικών σκηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, η πρωτοβουλία ανήκει στους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού και Επικρατείας, Λίνας Μενδώνη και Κυριάκου Πιερρακάκη αντίστοιχα και υλοποιείται με την τεχνική υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι προβολές θα είναι δωρεάν διαθέσιμες για το κοινό, από τις σελίδες:
www.n-t.gr του Εθνικού Θεάτρου www.culture.gr του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού www.mindigital.gr του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το πρόγραμμα ξεκινά την Παρασκευή 3 Απριλίου και έχει ως εξής.
19_NT-Hotel-Eternite-_0600-1024x683

Το νέο έργο του Γιάννη Καλαβριανού, «Hotel Éternité», 
παρουσιάστηκε το χειμώνα στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»
Σημειώνεται ότι οι ψηφιακές προβολές ακολουθούν τους πραγματικούς χρόνους των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου.

Ακόμη, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέλαβε τη δημιουργία πλατφόρμας διαδικτυακής προβολής του πολιτιστικού υλικού το οποίο έχει παραχθεί και παράγεται από τους εποπτευομένους φορέων του ΥΠΠΟΑ, τις εφορείες αρχαιοτήτων και τα μουσεία του. Παράλληλα, η πλατφόρμα θα ενημερώνει για την παρουσίαση πολιτιστικών δρώμενων διεθνώς.

svg%3E

Η παράσταση για παιδιά «Χίλιες και μια ιστορίες», 
του Μάικ Κέννυ, παρουσιάστηκε στο Μικρό Εθνικό
Η λειτουργία της πλατφόρμας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία θα είναι έτοιμη πολύ σύντομα, αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα της σύγχρονης πολιτιστικής ενημέρωσης, τη δημιουργία της οποίας επέβαλε το «Μένουμε σπίτι».










ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου