Ακούστε μας Live





Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Έκλεψαν έργο του Van Gogh από μουσείο κλειστό λόγω κορωνοϊού




Ένας πίνακας του Vincent van Gogh κλάπηκε από ένα ολλανδικό μουσείο, που ήταν κλειστό στα πλαίσια των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό Covid-19.
Πρόκειται για το έργο «The Parsonage Garden at Nuenen in Spring» («Ο κήπος της ενορίας της Νούενεν την άνοιξη»), που ο van Gogh ζωγράφισε το 1884 και του οποίου η αξία εκτιμάται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.



Οι κλέφτες έσπασαν την κεντρική πόρτα του μουσείου Singer Laren, της πόλης Λάρεν, τα ξημερώματα της Κυριακής, την ημέρα που θα ήταν τα γενέθλια του ζωγράφου, ενώ πήραν μόνο αυτόν τον πίνακα. Ο συναγερμός του μουσείου ενεργοποιήθηκε, αλλά πρόλαβαν να διαφύγουν πριν φτάσει η αστυνομία.

Ο διευθυντής του μουσείου, Jan Rudolph de Lorm, είπε σε συνέντευξη τύπου ότι «ο πίνακας ήταν δάνειο από το μουσείο Groninger. Είναι αυτό ακριβώς που δε θέλεις να σου συμβεί ως μουσείο που έχει έναν πίνακα ως δάνειο». 

Το έργο του van Gogh αποτελούσε μέρος της έκθεσης «Mirror of the Soul», που περιλάμβανε περισσότερα από 70 ολλανδικά έργα, υδατογραφίες και σχέδια του 19ου αιώνα, αλλά το μουσείο ήταν κλειστό από τις 12 Μαρτίου, εξαιτίας της πανδημίας. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ειδικοί σε κλοπές έργων τέχνης βοηθούν στον εντοπισμό του έργου, που προστέθηκε επίσης στη λίστα της Interpol με κλεμμένα έργα τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου