Ακούστε μας Live





Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Διαδικτυακή περιήγηση σε 10 κάστρα και παλάτια του κόσμου




Αν ελπίζατε να επισκεφτείτε μερικά από τα ιστορικά κάστρα/παλάτια του κόσμου, τώρα μπορείτε από την άνεση του σπιτιού σας!

 Κάντε ένα διαδικτυακό περίπατο σε δέκα ιστορικά κάστρα και παλάτια του κόσμου #μένοντας_σπίτι, με ένα μόνο κλικ!

Buckingham Palace, Αγγλία
Buckingham Palace
Buckingham Palace

Εξερευνήστε αυτό το υπέροχο κτίριο μέσω των εικονικών περιηγήσεων. Αρχικά μεταφερθείτε στην Μεγάλη Σκάλα και στη συνέχεια αποκτήσετε πρόσβαση σε περιηγήσεις στο White Drawing Room, στο Throne Room και στο Blue Drawing Room.
Περιηγηθείτε εδώ.


Mont Saint-Michel, Γαλλία
Mont Saint-Michel
Mont Saint-Michel

Το Μον-Σαιν-Μισέλ είναι μικρή ορεινή νησίδα στις ακτές της Νορμανδίας, σε πολύ μικρή απόσταση (περίπου 1,6 χλμ) από την ακτή, με την οποία συγκοινωνεί με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Στην κορυφή του όρους υπάρχει το αββαείο του Αγίου Μιχαήλ με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κορυφή του καμπαναριού. Το αββαείο και ο πέριξ αυτού κόλπος έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco.
Περιηγηθείτε εδώ.



Palace of Versailles, Γαλλία
Palace of Versailles
Palace of Versailles

Από την αίθουσα καθρεφτών στο Μεγάλο Τριανόν μέσω των όμορφων συντριβανιών, το παλάτι των Βερσαλλιών ανοίγει τις ψηφιακές πόρτες του για μια εικονική περιήγηση που θα βιώσει από το δικό σας σπίτι.
Περιηγηθείτε εδώ.



Doge’s Palace, Ιταλία
Doge’s Palace
Doge’s Palace

Απολαύστε το παλάτι του Doge από την άνεση του σπιτιού σας με μια συναρπαστική αυτο-καθοδηγούμενη εικονική περιήγηση, που διηγείται στα Αγγλικά από τον υπολογιστή σας ή το πρόγραμμα περιήγησης smartphone. Είναι τόσο απλό! Θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον σύνδεσμο περιοδείας με οδηγίες και σε μερικά λεπτά θα ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο και θα απολαύσετε ένα εικονικό ταξίδι από την άνεση του καναπέ σας!
Περιηγηθείτε εδώ.


Edinburgh Castle, Σκωτία
Edinburgh Castle
Edinburgh Castle

Αν ελπίζατε να επισκεφτείτε μερικά από τα ιστορικά κάστρα της Σκωτίας, το Εδιμβούργο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Αυτό το αρχαίο φρούριο βρίσκεται στην κορυφή του Castle Rock. Τώρα μπορείτε να κάνετε μια διαδικτυακή βόλτα από την άνεση του καναπέ σας.
Περιηγηθείτε εδώ.


Bran Castle, Ρουμανία
Bran Castle
Bran Castle

Το κάστρο βρίσκεται στο Μπραν, ένα μικρό χωριό της Τρανσυλβανίας. Το κάστρο κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα από το Τευτονικό Τάγμα και σήμερα αποτελεί εθνικό μνημείο της Ρουμανίας. Συχνά αναφέρεται ως το «κάστρο του Κόμη Δράκουλα» και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κάστρα της Ρουμανίας. Υπεύθυνος γι’αυτή τη διασημότητα είναι ο Bram Stoker, όπου αναφερόταν σε αυτό το κάστρο μέσα από τη νουβέλα του με τίτλο «Dracula».
Περιηγηθείτε εδώ.


Neuschwanstein Castle, Γερμανία
Neuschwanstein Castle
Neuschwanstein Castle


Σε ένα λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου κοντά στο Φύσεν, στη νοτιοδυτική Βαυαρία, στη Γερμανία, βρίσκεται ένα παλάτι-κάστρο, το Νοϊσβάσνταϊν. Η κατασκευή του κάστρου στις βαυαρικές Άλπεις διατάχθηκε από το Λουδοβίκο Β’ της Βαυαρίας ως χώρος ανάπαυσης και φόρος τιμής στο συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ τον οποίο θαύμαζε απεριόριστα.
Περιηγηθείτε εδώ.


Prague Castle, Τσεχία zfuokealzr

Το Κάστρο της Πράγας είναι δεν είναι ένα κλασικό κάστρο. Αποτελείται από ένα ένα σύμπλεγμα κτηρίων που βρίσκεται στην κορυφή ενός μεγάλου λόφου στην αριστερή όχθη του ποταμού Μολδάβα, ο οποίος κυλάει μέσα από την Παλιά Πόλη της Πράγας. Η γειτονιά που βρίσκεται το κάστρο ονομάζεται Χρατσάνι. Αρκετά τμήματά του έχουν χτιστεί σε διαφορετικά στυλ και το κάστρο επεκτάθηκε περισσότερο οριζοντίως, παρά καθέτως. Αλλά μέσα στο μεγαλοπρεπές αυτό κάστρο υπάρχουν πολλά αξιοθέατα και όμορφα πράγματα να δείτε.
Περιηγηθείτε εικονικά εδώ.


Iolani Palace, Χαβάη
Iolani Palace
Iolani Palace

Χτισμένο το 1882 από τον βασιλιά Καλακαούα, το παλάτι Iolani χρησίμευσε ως έδρα των τελευταίων μονάρχων της Χαβάης. Μετά την ανατροπή της μοναρχίας της Χαβάης το 1893, χρησιμοποιήθηκε ως κεφάλαιο για διάφορες κυβερνήσεις της Χαβάης. Επί του παρόντος, η μόνη επίσημη κρατική κατοικία στις Η.Π.Α., το παλάτι έχει καταχωρηθεί ως εθνικό ιστορικό ορόσημο.
Περιηγηθείτε εδώ.


Windsor Castle, Αγγλία
Windsor Castle
Windsor Castle

To Κάστρο του Ουίντσορ είναι βρετανική βασιλική κατοικία στο Ουίντσορ του Μπέρκσαϊρ. Το κάστρο είναι αξιοσημείωτο για τη μακροχρόνια σύνδεσή του με την αγγλική και αργότερα με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, αλλά και για την αρχιτεκτονική του. Το αρχικό κάστρο του Γουίντσορ χτίστηκε τον 11ο αιώνα, μετά τη νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας υπό τον Γουλιέλμο Α’. Από την εποχή του Ερρίκου Α΄ χρησιμοποιείται από τους εκάστοτε μονάρχες, όντας το μεγαλύτερο παλάτι της Ευρώπης.
Περιηγηθείτε εδώ.










ΠΗΓΗ:  monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου