Ακούστε μας Live





Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Μέγαρο Μουσικής: Μεγάλη Εβδομάδα & Πάσχα με online προβολές




Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσφέρει, τη Μεγάλη Εβδομάδα και τις ημέρες του Πάσχα, ένα πλούσιο online πρόγραμμα παραστάσεων και συναυλιών, διαθέσιμο για δωρεάν παρακολούθηση.

Mε τρεις εξαιρετικές παραγωγές για μικρούς και μεγάλους θα μας κρατήσει συντροφιά ο κύκλος «Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο», τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Από τις 15 έως τις 22 Απριλίου, η διαδικτυακή «σκηνή» του ΜΜΑ φιλοξενεί, τη Μεγ. Τετάρτη 15/4 στις 6:30 μ.μ., τον «Μαγικό Αυλό» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ σε διασκευή για παιδιά (στα ελληνικά) που σκηνοθέτησε ο Μίχαελ Χάμπε, ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα 19/4 στις 9:30 μ.μ., το γκαλά όπερας «La Diva: 40 χρόνια» με την υψίφωνο Ντινάρα Αλίεβα που είναι αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας και, την Τετάρτη του Πάσχα 22/4 στις 9:30 μ.μ., την όπερα «Η επιστροφή της Ελένης» του Θάνου Μικρούτσικου σε σκηνοθεσία-χορογραφία του Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Απολαύστε τον «Μαγικό Αυλό» (διάρκεια: 106 λεπτά), το γκαλά όπερας (διάρκεια: 50 λεπτά) και την «Επιστροφή της Ελένης» (διάρκεια: 133 λεπτά), πατώντας εδώ.
«Ο Μαγικός Αυλός»

Στον «Μαγικό Αυλό» (Μεγ. Τετάρτη 15/4), ένα παιδικό θέαμα όπερας που ανέβηκε με τεράστια επιτυχία στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη το 2005 σε σκηνοθεσία Μίχαελ Χάμπε, συμμετέχει ένα εκλεκτό επιτελείο ελλήνων τραγουδιστών και μουσικών. Όπως λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης: «Οδηγοί των παιδιών στον μαγικό κόσμο του Μότσαρτ  είναι ένας ηθοποιός»  που υποδύεται έναν αφηγητή-διευθυντή θεάτρου (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης), «αλλά και ο ίδιος ο Παπαγκένο» (Τάσης Χριστογιαννόπουλος).
Στο πρωταγωνιστικό ντουέτο ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος (Ταμίνο) και η σοπράνο Ειρήνη Κυριακίδου (Παμίνα). Τη Βασίλισσα της Νύχτας ενσαρκώνει η Βασιλική Καραγιάννη, την Παπαγκένα η Σιρανούς Τσαλικιάν, τον Σαράστρο ο Χριστόφορος Σταμπόγλης και τον Μονόστατο ο Νίκος Στεφάνου. Τους πλαισιώνει η Ορχήστρα Intrarti του Αετοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Χαλανδρίου υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα. Η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε στις 17/12/2005.

LaDiva_Dinara_Alieva__Miltos_Logiadis_MMA_c_Akriviadis_16244_353p-m
«La Diva» | Φωτογραφία: C. Akriviadis
 
Γκαλά όπερας «La Diva»
Το γκαλά όπερας «La Diva» με την Ντινάρα Αλίεβα (Κυριακή του Πάσχα 19/4), που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας, μαγνητοσκοπήθηκε στις 16/9/2017. Πρόκειται για συμπαραγωγή του ΜΜΑ και της ΚΟΑ σε συνεργασία με το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο ATHENAEUM.

Στο λαμπερό ρεσιτάλ της, η πολυβραβευμένη σοπράνο (μεταξύ άλλων, έχει διακριθεί στον διεθνή διαγωνισμό «Grand Prix Maria Callas»-Όπερα) με το ιδιαίτερο λυρικοδραματικό ηχόχρωμα τραγουδά, συμπράττοντας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον μαέστρο Μίλτο Λογιάδη, αγαπημένες άριες από κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου που σφράγισε με την ερμηνεία της η θρυλική ντίβα, όπως η «Τόσκα» και η «Μανόν Λεσκώ» του Πουτσίνι, ο «Τροβατόρε», η «Αΐντα» και «Η δύναμη του πεπρωμένου» του Βέρντι, η «Αντριάνα Λεκουβρέρ» του Τσιλέα.
 
«Η επιστροφή της Ελένης»
Η μονόπρακτη όπερα «Η επιστροφή της Ελένης» του Θάνου Μικρούτσικου (Τετάρτη του Πάσχα 22/4), που ανέβηκε στο Μέγαρο σε σκηνοθεσία-χορογραφία Δημήτρη Παπαϊωάννου, βασίζεται σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και σε κείμενο του Χρήστου Δ. Λαμπράκη, ο οποίος επεξεργάστηκε την πλοκή της όπερας από κοινού με τον συνθέτη.
 
Η παραγωγή
Είναι μία από τις σημαντικότερες παραγωγές στην ιστορία του ΜΜΑ και μία από τις λίγες λυρικές συνθέσεις του σύγχρονου ελληνικού ρεπερτορίου που ταξίδεψε σε θέατρα του εξωτερικού (Γαλλία, Ιταλία). Το έργο, το οποίο επιχειρεί να φωτίσει τις ψυχολογικές πτυχές της προσωπικότητας μιας μυθικής «ηρωίδας σε αναζήτηση του εαυτού της», ανέβηκε σε συνεργασία με τις Όπερες του Μονπελιέ και της Φλωρεντίας.
Μέγαρο Μουσικής
«Η επιστροφή της Ελένης» του Θάνου Μικρούτσικου
 
Λίγα λόγια για το έργο
«Η επιστροφή της Ελένης» χωρίζεται σε τρεις ενότητες (χρόνους) που περιλαμβάνουν σκηνές σε Σπάρτη, Τροία και Αίγυπτο. Την Ελένη της Σπάρτης υποδύεται η Πάμελα Πάντος, την Ελένη της Τροίας η Μάτα Κατσούλη και την Ελένη της Αιγύπτου η Τζούλια Σουγλάκου. Τραγουδούν επίσης: Λουσίλ Βινιόν, Δημήτρης Καβράκος, Αντώνης Κορωναίος, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Ούντο Χόλντορφ, Τάσης Χριστογιαννόπουλος κ.ά. Λαμβάνει μέρος η Χορωδία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας υπό τη διδασκαλία του Αντώνη Κοντογεωργίου. Την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής διευθύνει ο Αλέξανδρος Μυράτ. Συμμετέχουν επίσης μέλη της Ομάδας Εδάφους. Η μαγνητοσκόπηση έγινε στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στις 19/1/1999.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMέγαρο Μουσικής Αθηνών: Νέος κύκλος οnline παραστάσων
Επιπλέον online πολιτιστικές δράσεις από το Μέγαρο Μουσικής
Οι διαδικτυακές προβολές στο site του Μεγάρου δίνουν την ευκαιρία στους θεατές να γνωρίσουν ή να ξαναδούν παραγωγές που άφησαν εποχή, όπως η μουσική παράσταση «… και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως» με τον Γιώργο Νταλάρα σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά που αναμεταδίδεται το Σάββατο 25/4 στις 9:30 μ.μ.
Επιπλέον, στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ, προσφέρεται σε όλους η δυνατότητα να παρακολουθήσουν on demand μια σειρά από επιλεγμένες εκδηλώσεις του Megaron Plus που αναμεταδίδονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες, διανοητές και λογοτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις βιντεοσκοπήθηκαν από τον ιστότοπο του ιδρύματος.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται στο facebook του Mεγάρου, κάθε βράδυ στις 9:00 μ.μ., οι αναμεταδόσεις συναυλιών από τις μεγαλύτερες συμφωνικές αίθουσες της Ευρώπης σε συνεργασία με τον ΕCHO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής).

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου