Ακούστε μας Live





Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την απόδοση δικαιοσύνης απέναντι στο νεοναζισμό



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 10.09.2020, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα που αφορά την απόδοση δικαιοσύνης απέναντι στο νεοναζισμό:

 «Με το παρόν ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου στέκεται δίπλα στην οικογένεια Φύσσα που απαιτεί την παραδειγματική καταδίκη της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με μια απόφαση σταθμό, την 7η Οκτωβρίου 2020, μέρα ολοκλήρωσης της δίκης. Ταυτόχρονα, συμπαραστέκεται σε όλους τους πολίτες και κοινωνικές ομάδες έχουν δεχθεί κάθε μορφή βίας από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και εκφράζει τη δυσφορία του για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της ιστορικού χαρακτήρα δίκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου, υποκλινόμενο στις ηρωικές θυσίες του λαού μας απέναντι στον ναζισμό, καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμπαρασταθούν στην οικογένεια συμμετέχοντας στη συγκέντρωση της 7ης Οκτωβρίου 2020, την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέσα προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19.

Παραθέτουμε τη δήλωση της οικογένειας:

«Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε. 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος. Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.»

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:

Στον τοπικό τύπο

Στο διαδίκτυο


Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Χαραλαμπόπουλος Ιωάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου