Ακούστε μας Live





Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

BABEL TRIO - Ακούσαμε το νέο τους άλμπουμ “The Martyr” από την "Labyrinth of Thoughts records"


BABEL TRIO– album “The Martyr” (6 Νovember 2020, Labyrinth of Thoughts records)

 

Η νέα δουλειά των Babel Trio "The Martyr" κυκλοφόρησε από την Labyrinth of Thoughts Records σε περιορισμένη έκδοση βινυλίου και CD. Πρόκειται για το τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του σχήματος μετά τα “Roots Electrified” (2017) και “The Island of Cretal” (2018).

 

Με τον ηγετικό ρόλο εύλογα να παραχωρείται στο ηλεκτρικό λαούτο, που αποτελεί και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σχήματος, αλλά και με ένα αξιοζήλευτο rhythm section σε απίστευτη φόρμα, οι Babel Trio συνθέτουν στο “The Martyr” και μας προσφέρουν 8 κομμάτια με heavy rock διάθεση, progressive περάσματα, έντονες ψυχεδελικές αποχρώσεις, αλλά και χρώματα παραδοσιακής μουσικής, τόσο ελληνικής, όσο και των λαών της ευρύτερης λεκάνης της Μεσογείου. Η απουσία ηλεκτρικής κιθάρας δεν φαίνεται καθόλου, καθώς το ηλεκτρικό λαούτο είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για το σχήμα.

 

Ο ήχος των Babel Trio είναι ιδιαίτερος, πρωτότυπος, απόκοσμος αλλά και συνάμα οικείος. Εκεί που ένα riff στο ηλεκτρικό λαούτο σε πάει στους πατέρες Black Sabbath, αλλά και στους heavy/rock ήρωες Melvins, ένα ξαφνικό progressive πέρασμα σε στέλνει στους Tool και μια φωνητική ερμηνεία στον Ψαραντώνη. Τα κομμάτια είναι ελληνόφωνα μεν, αλλά οι τίτλοι είναι γραμμένοι στα αγγλικά. Μέσα από τη δουλειά των Babel Trio η μουσική παράδοση έρχεται στο σήμερα, αλλά και ο heavy rock, stoner ήχος εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία.

 

Με όπλο τους την τεράστια μουσική παράδοση της χώρας μας, με επίκεντρο την Κρήτη, αλλά και την ηπειρωτική χώρα, την μουσική των λαών της Μεσογείου, αλλά και την μεταλλική παραμόρφωση του σκληρού ήχου όπως διαμορφώθηκε από τα late 60's και εξής, οι Babel Trio δίνουν ένα εντελώς original αποτέλεσμα. Άλλοτε heavy/doom, άλλοτε ψυχεδελο-prog και άλλοτε βυθισμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης. Με μαεστρία καταφέρνουν να συνδυάσουν όλα αυτά τα στοιχεία κάτω από την ετικέτα τους. Και το κάνουν με απόλυτη επιτυχία.

 

Τα “Wings of Stray”, “Lady Spring”, "Black Sea" και "Mother Earth" είναι οι αγαπημένες μου στιγμές από έναν συνολικά εξαιρετικό και μεθυστικό δίσκο, που έχει δουλευτεί σε κάθε λεπτομέρεια και αξίζει να τον ακούσετε και να τον απολαύσετε ξανά και ξανά.

 

Επειδή πρόκειται για μόλις 150 δίσκους και 150 CDs, γεγονός που το καθιστά σχεδόν αυτόματα συλλεκτικό, καλό είναι οι πιστοί της ποιοτικής μουσικής, αλλά και των προαναφερθέντων μουσικών ιδιωμάτων να κινηθείτε άμεσα για την απόκτησή του “The Martyr”.

 

 

Store:  https://labyrinthofthoughts.gr/mailorder/

Label: https://labyrinthofthoughts.gr/

Babel Trio: https://babeltrio.com/

Bandcamp: https://babeltrio.bandcamp.com/

“Mother of Death” video: https://youtu.be/YO8YuDt7HBE

“Wings of Stray” video: https://youtu.be/-2BFdRKcOYc

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου