Ακούστε μας Live





Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Θα ήθελα τα τραγούδια μου να αγγίξουν τον κόσμο και να καταφέρω να αφήσω τα " ΣΗΜΆΔΙΑ " μου στην καρδιά του! Η Σοφία Μπούρα μιλάει στο Nlp Radio

 


 

Η Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λέσβο,  όταν μετακόμισε στην Αθήνα στις αποσκευές της εκτός τα μουσικά της όργανα είχε όλους τους ήχους του νησιού, αγαπά την Παραδοσιακή μουσική και τα Νησιώτικα, όμως έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο Λαϊκό Τραγούδι. Νιώθει ευλογημένη που η μουσική ήταν ένα δεδομένο μέσα στην οικογένεια της!

Η Σοφία Μπούρα είναι μια ταλαντούχα  στιχουργός, μουσικοσυνθέτης και τραγουδίστρια,  ασχολείται με την κεραμική και τον σχεδιασμό και δημιουργία χειροποίητων κοσμημάτων. Τον Αύγουστο κυκλοφόρησε το πρώτο της EP με τον τίτλο σημάδια που περιέχει 4 τραγούδια.

  • Σοφία η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά ονομάζεται Σημάδια και περιέχει 4 τραγούδια. Ας ξεκινήσουμε με κάποιες πληροφορίες για αυτήν.

Σοφία Μπούρα:  Ναι έτσι ξεκινούν όλα!!!!  Με Πολύ "ΚΕΦΙ"  γιατί όλα όσα ήθελα  και τελικά ήρθαν στην ζωή μου. Κι' όσο κι αν γεύομαι αμέτρητες ώρες πάνω στην μουσική , πριν κοιμηθώ θα ψιθυρίσω πάλι  "ΠΌΣΟ ΜΟΥ ΛΕΊΠΕΙΣ ".  

Θα ήθελα να αγγίξουν τα τραγούδια μου τον κόσμο και να καταφέρω να  αφήσω τα " ΣΗΜΆΔΙΑ "  μου  στην καρδιά τους . Και έτσι  λέγοντας κάθε  πρωί  " ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΌ" για όλα όσα έχω, μπορώ και βλέπω την κάθε μέρα με  αισιοδοξία. Με αυτό Το EP,

αυτά τα τέσσερα τραγούδια  με την  εταιρεία μου Spider Music με την κυρία Ευανθία Μάγνη  να πιλοτάρει  είμαι έτοιμη να έρθω αντιμέτωπη με αυτό το ποθητό μουσικό ταξίδι!!!!!!!!


  • Υπάρχει κάποιο τραγούδι που ξεχωρίζεις περισσότερο στα Σημάδια ή που έχεις κάποια αδυναμία; Αν ναι, ποιο είναι αυτό και γιατί;

Σοφία Μπούρα: Είμαι ερωτευμένη με το κάθε μου  τραγούδι. Το κάθε ένα από αυτά έχει μέσα του και μια υπέροχη εικόνα, με συνεπαίρνει με ενθουσιάζει και γίνομαι κάθε φορά η ηρωίδα του σε διαφορετικό ρόλο.

  •  Πως νιώθεις με ό,τι έχει συμβεί από την κυκλοφορία και μετά; Τι έχεις εισπράξει από κοινό και φίλους;

Σοφία Μπούρα: Από την ημέρα που κυκλοφόρησε το EP είναι σαν να ζω στην εποχή των θαυμάτων. Το ένα συναίσθημα μετά το άλλο που ορίζουν και σφραγίζουν τις πιο όμορφες μου  στιγμές. Απλώνω λοιπόν κι εγώ τα χέρια μου και βάζω μέσα στην αγκαλιά μου όλα όσα εισπράττω από τους συγγενείς από τους φίλους μου και από τον απλό και άγνωστο κόσμο. Το να αγαπιέσαι είναι τόσο σημαντικό τόσο σπουδαίο και θεϊκό μαζί!!!!!


  • Υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που θα ήθελες να ευχαριστήσεις δημοσίως με αφορμή αυτή την συζήτηση και που συνέβαλε στο να γίνει αυτή η δουλειά πραγματικότητα;


Σοφία Μπούρα: Από που να αρχίσω και από που να τελειώσω....Πρώτα πρώτα να ευχαριστώ την εταιρεία μου Spi
der Music και τον άνθρωπο μέντορα μου Ευανθία Μάγνη που πίστεψε σε μένα. Στους φίλους μου και μουσικούς που έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά και κατάθεση ψυχής μέσα στα τραγούδια μου. 

Την οικογένεια μου που με στηρίζει στις επιλογές μου και μου κάνουν την κάθε ημέρα να είναι όμορφη δίνοντας μου φροντίδα και αγάπη και έτσι μπορώ να είμαι ήρεμη γεμάτη θετική ενέργεια και να  δημιουργώ ακατάπαυστα. 

Θα πω ευχαριστώ και ας ακούγεται παράξενο και Σε όλο το σύμπαν που μέσα από τις δύσκολες  στιγμές, έχει συνωμοτήσει για να γίνουν πραγματικότητα όλα όσα ονειρεύτηκα!!!!!!!

  • Μίλησε μας για την καλλιτεχνική διαδρομή σου ως τώρα. Πως ξεκίνησες και πως έφτασες στα Σημάδια;


Σοφία Μπούρα: Η μουσική για μένα είναι ένας μεγάλος περίπατος που ξεκινάει από τα πρώτα κιόλας παιδικά μου χρόνια στο νησί ανάμεσα στις ελιές τις φωνές των τζιτζικιών και των πουλιών που ακόμα και αυτό για μένα ήταν μουσική. 

Νιώθω ευλογημένη που η μουσική ήταν ένα δεδομένο μέσα στην οικογένεια μου. Έχοντας λοιπών την μουσική πάντα σαν  πρωταγωνιστή στην ζωή μου αφήνω να εκτυλίσσονται τα γεγονότα το ένα μετά το άλλο. 

Και φτάνοντας  στο σήμερα Κατάλαβα ότι η αξία του χρόνου και αυτής της μεγάλης διαδρομής μου έδωσε  την ευκαιρία να ξαποστάσω για λίγο  και να απολαύσω όσα έχω κάνει μέχρι τώρα αντάμα με το EP    "Σημάδια".



  • Μουσικά που πιστεύεις πως ανήκεις; Ποιο είδος είναι αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο και αγαπάς;

Σοφία Μπούρα: Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα πανέμορφο νησί με  τόσα ήθη και έθιμα   με τα νησιώτικα και τα παραδοσιακά τραγούδια είναι φυσικό να έχουν  κλέψει την καρδιά μου. 

Φεύγοντας από το νησί όμως ανακάλυψα τραγουδώντας καινούρια εύθραυστα μουσικά συναισθήματα έτσι δώρισα την  ψυχή μου σε όλα αυτά...........


  • Τι σου αρέσει περισσότερο; Να τραγουδάς ή να δημιουργείς τραγούδια; Για ποιον ή για ποιους ερμηνευτές θα ήθελες να συνθέσεις στο μέλλον αν είχες την ευκαιρία; Θα το έκανες καταρχάς ή προτιμάς να γράφεις μόνο για σένα;

Σοφία Μπούρα: Η ερώτηση αυτή με πάει  μόνο σε μια  εικόνα,  να βρίσκομαι μεσοπέλαγα μέσα σε μια βάρκα με δύο κουπιά, το ένα κουπί λέγεται δημιουργία και το άλλο ερμηνεία. 

Εάν συνέβαινε  να χάσω ένα από τα κουπιά δεν θα μπορούσα να βγω  στην ποθητή στεριά.....μου.  Το να μπορώ να γράφω  τραγούδια είναι για μένα  ευτυχία  και εννοείται πως θα  ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να την μοιραστώ με ανθρώπους του χώρου για   να την πολλαπλασιάσω!!!!


  • Πέρα από όλους τους μεγάλους του παρελθόντος, υπάρχουν σήμερα στην Ελληνική Μουσική Σκηνή σύγχρονοι καλλιτέχνες που θαυμάζεις και ενδεχομένως να έχουν τα φόντα να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τους παλιούς; Υπάρχει εξέλιξη στην Ελληνική μουσική;


Σοφία Μπούρα: Θαυμάζω πάρα πόλους καλλιτέχνες από την σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή.  Ο κάθε ένας έχει την δική του μουσική ταυτότητα και πιστεύω ότι όλοι αυτοί ακούνε όλους τους καλλιτέχνες του παρελθόντος όπως φυσικά κάνω κι εγώ, γιατί σίγουρα έχουμε να διδαχτούμε πάρα πολλά. Για μένα δεν υπάρχει όμως κανένα μέτρο συγκρίσεις . Υπάρχει εξέλιξη στην ελληνική μουσική και αυτό είναι το ζητούμενο και αναμενόμενο.


  • Ετοιμάζεις όμως και ένα άλμπουμ! Δώσε μας όσες πληροφορίες μπορείς να δώσεις αυτή τη στιγμή για αυτή τη νέα δουλειά. Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει;

Σοφία Μπούρα: Αυτό περιμένω κι εγώ με αγωνία πως και πως να βγει αυτό το άλμπουμ χα χα χα χα επιτέλους!!!!!  Είναι Τόσο Παράξενο, έχω τόση λαχταρά για αυτήν την δουλειά,  όλα αυτά τα τραγούδια σαν  επτασφράγιστο μυστικό μέσα μου κλεισμένα, στην ψυχή μου,  τώρα όμως με  την κυκλοφορία αυτού του άλμπουμ είναι σαν να τους δίνω κι εγώ και η Ευανθία Μάγνη με την εταιρεία
Spider Music την ελευθερία τους να βγουν στην ζωή στον κόσμο και να δώσουν μόνο απόλαυση!!!!!

  • Σε ευχαριστούμε πολύ Σοφία! Για φινάλε θα θέλαμε να μας πεις που αφιερώνεις τα Σημάδια και  ό,τι άλλο θα ήθελες να ελεύθερα να προσθέσεις.

Σοφία Μπούρα: Και εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πέρασα πολύ όμορφα στην συζήτηση μας  αν και θα ήθελα να μιλούσαμε κάτω από άλλες συνθήκες, γιατί όλο αυτό που μας συμβαίνει αυτήν την εποχή είναι θλιβερό και δύσκολο λόγο τις πανδημίας.  Προσπαθώ να τραγουδάω χαρούμενα με πονεμένη την καρδιά γιατί πιστεύω ότι έτσι πρέπει να κάνω για να φανώ δυνατή.. Θα ήθελα τα τραγούδια μου να τα αφιερώσω Σε  όλο τον κόσμο  εύχομαι να βγούμε από αυτήν την σκληρή δοκιμασία με όσο γίνεται λιγότερα "ΣΗΜΑΔΙΑ".
  

 

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

www.spider-music.com

ΣΗΜΑΔΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=xm4fVZTHarU

ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ - ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=9-p0lvmmcjQ

ΚΕΦΙ - ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=4yKMqErZVog

ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ - ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=4vw6ou81vvs

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου