Ακούστε μας Live





Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Ακούσαμε το instrumental άλμπουμ FOIVOS - "Distorted"


FOIVOS – EP «Dιstorted»...(4 Δεκεμβρίου 2020, self-release)

 

Ο Φοίβος Ζαχαρόπουλος δεν είναι τυχαίος στη μουσική βιομηχανία, αποτελώντας έναν από τους πιο ανοιχτόμυαλους και πιο καταρτισμένους κιθαρίστες στη χώρα μας. Έχοντας υπηρετήσει πιστά διάφορα είδη, πλέον οι ανησυχίες του πάνε προς τις παλιές του, προσωπικές αγάπες, και σαν αυτόνομος καλλιτέχνης φέρνει το ντεμπούτο ΕΡ του με τίτλο “Distorted”.

 

Το πρώτο του προσωπικό πόνημα, αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης χωρίς στερεότυπα και περιορισμούς, με την ίδια την κιθάρα να μιλά μόνη της, και τα δάχτυλα του Έλληνα μουσικού να κρατούν τα μπόσικα. Η σύγχρονη μουσική κουλτούρα παίζει με τα metal και rock ηχοχρώματα, και με ένα folk στοιχείο να πλανάται στις μελωδίες, αμυδρά, ενώ η βιρτουόζικη κατάρτιση του κιθαρίστα, διόλου φλύαρη, έρχεται να αναδείξει στοιχεία καλαίσθητα σαν του Joe Satriani αλλά και πιο βαριά κι αλήτικα σαν του Zakk Wylde. Επίσης, χώρια από τον όλο τσαμπουκά, και τη μουσική ευφυΐα που προβάλλεται μέσα από τις δικές του instrumental συνθέσεις, θέση παίρνει και το Eleanor Rigby των Beatles, κάπου στη μέση σπάζοντας λίγο την όλη ροή, μα με ένα ωραίο τρόπο, και με φρέσκια ματιά.

 

Βγάζοντας προς τα έξω την καλύτερη του διάθεση, και με έναν τίτλο αντάξιο της μουσικής του, το “Distorted” δείχνει όλα όσα θέλουν οι φίλοι των τεχνικών πλην μελωδικών ήχων και των δυνατών riffs. Δείχνοντας τόσο την ταυτότητά του αλλά και τις επιρροές του, ο συμπατριώτης μας, με αμείωτο το ενδιαφέρον για αυτό που αγαπά, ετοιμάζεται να κάνει το δικό του καλλιτεχνικό ταξίδι, κι εμείς είμαστε συνοδοιπόροι.

 

Spotify - https://spoti.fi/2JIV4QP

Youtube page - https://bit.ly/39xAVYD

SoundCloud - https://bit.ly/37jXcXg

Instagram - https://bit.ly/2KTkLi4

Facebook Page - https://bit.ly/2VhHOoH

Bandcamp - https://bit.ly/2JmAqpj

Amazon - https://amzn.to/37A71k7

Apple Music - https://apple.co/33L0hPh

 

Foivos - Distorted - [2020 Full EP]

https://www.youtube.com/watch?v=obbme_7aUCI&t=1460s

Foivos - Schumann Resonance - "Home Edition Playthrough" Ep.2

https://www.youtube.com/watch?v=XtlM66lBZNY

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου