Ακούστε μας Live





Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Ακούσαμε το άλμπουμ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΣ & ΡΟΖ ΠΕΝΕΣ – «Κόσμε γλέντα»




 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΣ & ΡΟΖ ΠΕΝΕΣ – άλμπουμ «Κόσμε γλέντα»..(10 Μαΐου 2021, Final Touch)

 

Ο Θεσσαλός τραγουδοποιός Γιάννης Αδάμος, παρέα με το μουσικό του σχήμα Ροζ Πένες, παρουσιάζει τον τρίτο κατά σειρά προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Κόσμε Γλέντα!».

Ο Γιάννης δείχνει να διχάζεται από τη μια ακολουθώντας είτε προσωπική πορεία, είτε μαζί με το σχήμα, αλλά αυτό που σίγουρα δε διχάζεται είναι η μουσική του οντότητα.

Αποφασισμένος και στοχευμένος υπηρέτης του παραδοσιακού τραγουδιού, με πινελιές από αυτό που αποκαλούμε έντεχνο, ένα παρεξηγημένο ορισμό που ο Γιάννης Αδάμος τον τιμά, ειδικά χάρη στους εξαίσιους στίχους του, μας φέρνει περίτεχνα και ποικιλόμορφα τραγούδια στο προσκήνιο.

Το δίχως άλλο, οι διαφορετικοί ερμηνευτές, αλλά και διαθέσεις που υπάρχουν στα κομμάτια, δίνουν ένα άλλο τόνο που λείπει πολύ από την ελληνική δισκογραφία και το συγκεκριμένο είδος. 

Η σύμπραξη των ερμηνευτών είναι από μόνη της εξαιρετικό γεγονός. Η μουσική τους συγγένεια και η κοινή τους άποψη για το τραγούδι, σε συνάρτηση με τις έξυπνες και ποιοτικές συνθέσεις του Αδάμου δημιουργεί προσδοκίες για το συγκεκριμένο δίσκο.

Από την άλλη, ο ίδιος ο Αδάμος (και το έχει αποδείξει) μπορεί ανά πάσα στιγμή να σταθεί τραγουδιστικά, αποτελώντας μια πιο σύγχρονη εκδοχή του Θανάση Παπακωνσταντίνου και δίνοντας πόνο τόσο στις συνθέσεις του, όσο και στην ερμηνευτική του εκφραστικότητα.

«Κόσμε γλέντα» λοιπόν ονομάζεται το άλμπουμ και από  το ξεκίνημα είναι δυνατό με συγκλονιστική στιχουργική που δημιουργεί εικόνες τρομερές στο μυαλό.

Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στην «Κερασιά» σε ερμηνεία του ίδιου του Γιάννη, όπως και στα φοβερά κομμάτια «Όταν» και «Ακροκέραμος» με τη συμμετοχή του Χρήστου Κολοβού, αλλά γενικά είναι ένα υπέροχο σύνολο από τραγούδια. 

 

Το  τελικό αποτέλεσμα σίγουρα κολακεύει το Γιάννη Αδάμο και τη μπάντα Ροζ Πένες, καθώς όλα τα τραγούδια του δίσκου ακολουθούν ένα ξεχωριστό  τόνο, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα όρια μίας ενορχήστρωσης που είναι τυπική για το είδος. Είναι τα συναισθηματικά και βαθιά  λόγια, είναι η ψυχή των μουσικών μέσα από τα χέρια τους, πάντως σίγουρα μιλάμε για καλαίσθητο αποτέλεσμα. Κρατάμε επαφή με ό,τι φέρει την υπογραφή του Γιάννη Αδάμου!

 

https://www.youtube.com/c/giannisadamos/featured

https://www.facebook.com/giannisadamosofficial

https://www.facebook.com/roz.penes

https://www.instagram.com/giannis_adamos/

https://www.instagram.com/roz_penes/

KOΣΜΕ ΓΛΕΝΤΑ – ΒΙΝΤΕΟ

https://youtu.be/feTY7dFygyQ

ΚΕΡΑΣΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=RFCGcDfaoLQ

ΦΑΚΙΡΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=6RAEQTBprtw

ΒΑΣΚΑΝΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=AxyBdkxmJkY

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου