Ακούστε μας Live





Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Οι Γερμανοί ANDY ROCKS μιλούν στο Nlp Radio

 


Αρχικά θέλω να πω αυτό, υπάρχει ένα σίγουρο πράγμα σε αυτόν τον κόσμο. Ό,τι κι αν συμβαίνει στον κόσμο, οι Γερμανοί τα πάνε περίφημα. Συγχαρητήρια για το "Look At What Weve Done"

 Σας ευχαριστώ πολύ, είναι υπέροχο να το ακούω αυτό!


Πείτε  μου εν συντομία για τα θέματα και τα ζητήματα που πραγματεύεστε  σε αυτό το νέο άλμπουμ.

Στιχουργικά τα θέματα είναι πολύ διαφορετικά. Έχουμε τα διασκεδαστικά τραγούδια όπως το Hot as hell ή το Get me a drink, αυτά είναι σχετικά με το να περνάμε καλά και να ροκάρουμε! Έπειτα, έχουμε κάποια πιο στοχαστικά, όπως το Keep on Pretending, το Motorway ή το Time Flies  – αυτά αφορούν τις σχέσεις, το να βρίσκεις τον εαυτό σου και άλλα. Το “Look At What Weve Done” αφορά τα προβλήματα και τα θέματα της εποχής που ζούμε.


Έχει κάτι κοινό το άλμπουμ με το τελευταίο σας single και το EP σας;

 Ναι, η εστίαση εξακολουθεί να είναι η εκτέλεση rock μουσικής, ευθείας και γειωμένης με πολλά σόλο κιθάρας.


Πριν μιλήσουμε περισσότερο για το νέο άλμπουμ, ας πάμε λίγο πίσω στο χρόνο. Πώς ξεκίνησαν οι Andy Rocks και τι κάνατε πριν από αυτό;

Κάθε ένα από τα μέλη του συγκροτήματος παίζει σε διαφορετικά συγκροτήματα και το κάνει για αρκετό καιρό. Eγώ είχα ξαναπαίξει με τον Markus στους “Black Daffodils”. Κάναμε μελωδικό και συμφωνικό metal  και rock. Αλλά δυστυχώς, το συγκρότημα διαλύθηκε. Ήθελα να επιστρέψω στην πρώτη μου αγάπη - που ήταν πάντα η ροκ μουσική και ήθελα να ηχογραφήσω ένα rock άλμπουμ. Έπρεπε να βρω άλλους συμπαίκτες και εδώ είμαστε τώρα!


Το lockdown ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020. Κατά πόσον περιοδεύατε προτού αναγκαστείτε να σταματήσετε τότε;

 Δεν περιοδεύαμε πριν από αυτό με τους Andy Rocks γιατί ξεκινήσαμε μόλις το 2018 και δουλεύαμε πάνω στο άλμπουμ εκείνη την εποχή. Είχαμε κάνει μόνο ένα σόου και το lockdown ήρθε λίγες μέρες μετά. Στη συνέχεια, για πολύ καιρό όλα τα μαγαζιά ήταν κλειστά. Τώρα αρχίζει σιγά σιγά να ανοίγει ξανά η κατάσταση.


Πάμε τώρα πάλι στο άλμπουμ. Πρέπει να πω ότι το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ είναι απλά απίστευτο και η τραγουδίστρια σας όμορφη. Πώς θα περιγράφατε αυτή την ιδέα πίσω από το εξώφυλλο;

Ευχαριστώ, χαίρομαι που σας αρέσει. Σκεφτόμενοι σχετικά με το εξώφυλλο, μας φάνηκε κατάλληλο να βάλουμε την Andrea σε αυτό. Είναι η τραγουδίστρια και ιδρύτρια του project και θεωρήθηκε σκόπιμο να τοποθετηθεί η frontwoman στο εξώφυλλο.


Κάνατε κάτι για να δοκιμάσετε πώς λειτουργεί η συνεργασία μέσα στο νέο συγκρότημα πριν ξεκινήσετε να ασχολείστε με τη νέα μουσική;

Φυσικά, συναντιόμασταν και κάναμε πρόβες λίγο πριν. Και ήπιαμε μερικά ποτά μαζί (γελάει). Αυτό λειτούργησε πολύ καλά…


Θα μου πείτε κάτι παραπάνω για τα νέα μέλη του συγκροτήματος;

Είναι rockers, τους αρέσει να παίζουν, τους αρέσει να πίνουν μπύρα και ξέρουν πώς να περνούν καλά!


Άκουσα το άλμπουμ μερικές φορές και η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι ο δίσκος είναι λίγο διαφορετικός και υπάρχουν ακόμη περισσότερες επιρροές σε σύγκριση με το προηγούμενο υλικό. Συμφωνείτε με αυτό?

Ναι, σωστά. Υπάρχουν επίσης επιρροές από την pop, λίγο από το metal αλλά και από το southern rock.


Υπάρχουν πολλά δυνατά και rock τραγούδια στο άλμπουμ, όπως το ομώνυμο κομμάτι και το "Regret", αλλά υπάρχουν και πιο ήπια τραγούδια. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού είναι το «Time Flies». Πείτε μου κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο τραγούδι;

Ναι, αυτό είναι ξεχωριστό. Το βασικό τραγούδι γράφτηκε σε περίπου μισή ώρα. Αυτή ήταν η φωνητική γραμμή, οι στίχοι και η ακουστική κιθάρα σε μια στιγμή που εγώ (Andrea) ήμουν σε ένα συγκεκριμένο είδος διάθεσης. Η ενορχήστρωση, φυσικά, κράτησε λίγο περισσότερο. Πειραματιστήκαμε με την εγγραφή κάποιων περίεργων θορύβων. Τα υπόλοιπο κομμάτι είναι όμως ηχογραφημένο με τα «κανονικά» όργανα, αλλά υπάρχει και ένα cigar box μέσα σε αυτό.

 

Πόσο ασχολήθηκαν τα νέα μέλη με τη σύνθεση τραγουδιών σε αυτό το νέο άλμπουμ;

Κυρίως ηχογράφησαν και έγραψαν τα μέρη της κιθάρας. Ο Stoney Dee είχε επίσης τις ιδέες για τους διαλόγους στο Get me a drink και γράψαμε μαζί το Hot as hell.

 

Λοιπόν, υπάρχει κάτι άλλο που  θέλετε να πείτε για τους θαυμαστές σας που περιμένουν με ανυπομονησία το νέο άλμπουμ και την περιοδεία;

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε παιδιά για την υποστήριξή σας, το εκτιμούμε πολύ! Σχεδιάζουμε κάποιες εμφανίσεις, απλά να ελέγχετε τη σελίδα μας στο facebook, θα σας ενημερώσουμε. Πραγματικά ανυπομονούμε να παίξουμε το υλικό ζωντανά!


Αυτό ήταν όλο, παιδιά. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ευχαριστώ πολύ!

 

https://andy-rocks.jimdosite.com

https://www.instagram.com/andyrocks4u

https://www.facebook.com/AndyRocksBand/

https://soundcloud.com/user-470300324

https://andyrocks.bandcamp.com/releases

https://www.youtube.com/channel/UCNqp9m7EUyzcL7A-BV03zAw

Andy Rocks - Get me a drink

https://www.youtube.com/watch?v=yVYYwfSntHU

Andy Rocks – Regret

https://www.youtube.com/watch?v=-juhbQjM6lQ

Andy Rocks - Look at what we've done - Official Lyric Video

https://www.youtube.com/watch?v=5sl7VFAuN9o&t=84s

DIGITAL DETOX - VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=0JAVHe526PA

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου