Ακούστε μας Live





Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Ακούσαμε το άλμπουμ των CYCLOPEAN WALLS από την Γαλλία με τίτλο “Enter The Dreamlands”

CYCLOPEAN WALLS, album “Enter The Dreamlands” …(29 Οκτωβρίου 2021, Steel Gallery Records)

 

Το ντεμπούτο άλμπουμ των Cyclopean WallsEnter the Dreamlands” αποτελεί όντως μια εισαγωγή και ένα κάλεσμα του ακροατή στην χώρα των Ονείρων, καθώς πατάει πάνω στον Λαβκραφτικό Μύθο για να χτίσει σκοτεινά και τεχνικά progressive metal ηχοτοπία που στέκουν σχεδόν αυθύπαρκτα και επιβλητικά πάνω από τη μιζέρια της καθημερινότητας.

Το σχήμα έχει την έδρα του στη Γαλλία, ωστόσο ο ιθύνων νους του Γιάννης Τζιάλλας έχει ελληνική καταγωγή. Ο Γιάννης γνωρίζει άριστα τον κόσμο της μουσικής και αποδίδει με έξοχο τρόπο τόσο το συναίσθημα, όσο και τις διαθέσεις του Λαβκραφτικού μύθου.

Μαζί του μια πλειάδα καταρτισμένων μουσικών ενισχύει την απόδοση του concept. Έτσι, στο “Enter the Dreamlands” έχουμε γυναικεία φωνητικά, σαξόφωνο, ορχήστρα εγχόρδων και άλλες εκπλήξεις που δίνουν πάρα πολύ έντονο ενδιαφέρον στο όλο εγχείρημα και μάλιστα όχι μόνο για τους progressive metal fans, αλλά για όλους τους μουσικόφιλους.

Στα φωνητικά η συνεργασία με τον Raphael Gazal των Leviathan αποτελεί εγγύηση καθώς οι ερμηνείες του έχουν έντονη θεατρικότητα και είναι πάντα πολύ δυνατές. Η Andrea Krux στα γυναικεία φωνητικά προσφέρει μοναδικά στην ατμόσφαιρα του δίσκου με την αιθέρια φωνή της (όπως στο “The Dweller in Darkness”). Προσέξτε επίσης στο “Festival” την χρήση του σαξόφωνου από τον Hugo Lee! Ενώ να επισημάνουμε ότι έχει γίνει φοβερή δουλειά συνολικά και στην παραγωγή που εμφανίζεται εξαιρετικά ισορροπημένη.

Στο singleThe Doom that Came to Sarnath” κάνουν την εμφάνισή τους και κάποια doom σημεία, που είναι πραγματικά πολύ ταιριαστά στον progressive/heavy κόσμο των Cyclopean Walls.

Το σχήμα που μετράει μόλις 2 χρόνια ζωής καταφέρνει λοιπόν να κυκλοφορήσει έναν πολύ σημαντικό δίσκο για το παγκόσμιο progressive metal  του σήμερα, και αυτομάτως να συγκριθεί με κορυφαίες κυκλοφορίες του χώρου. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 29 Οκτωβρίου 2021! Να είστε εκεί και να στηρίξετε αυτήν την υπέροχη δουλειά γιατί πραγματικά το αξίζει!

 

https://www.instagram.com/cyclopeanwalls/

https://www.facebook.com/CyclopeanWalls

https://cyclopeanwalls.fr

https://twitter.com/cyclopeanwalls

 

Cyclopean Walls - The Doom That Came To Sarnath HD (Steel Gallery Records) 2021

https://www.youtube.com/watch?v=1XBRrMA0aso

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου