Ακούστε μας Live





Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Οι Ιταλοί PENTESILEA ROAD μιλούν στο Nlp Radio


1)      Οι Pentesilea Road ξεκίνησαν πριν λίγα χρόνια και τώρα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο πλήρες άλμπουμ. Πώς μπορείτε να περιγράψετε τη μουσική σας σε αυτό το άλμπουμ; Το βρίσκω πολύ διαφορετικό!

Γεια σε όλους και ευχαριστούμε που μας φιλοξενείτε, ο Vito εδώ. Λοιπόν, αυτό το συγκρότημα ξεκίνησε με την ιδέα να έχει μια προσέγγιση σχεδόν όχι συμβατική: από μουσική άποψη μας αρέσει να συγχωνεύουμε διαφορετικά στυλ μουσικής. όπως μπορεί να παρατηρήσετε, υπάρχει κάποιο prog rock, μερικά πιο βαριά πράγματα, καθώς και μερικά πιο κλασικά μοτίβα. Μπορείτε να βρείτε επίσης μόνο την αυθεντική αίσθηση από post rock, η οποία στην πραγματικότητα έχει περιοριστεί έντονα στην τελική έκδοση του άλμπουμ. Στην πραγματικότητα δεν σχεδιάζουμε πολύ πώς θα πρέπει να ακούγεται η μουσική, ακολουθούμε πολύ το μουσικό ένστικτο… Ελπίζω αυτή η προσέγγιση να το κάνει να ακούγεται λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα….


 

2)      Πιστεύεις ότι το ιδιαίτερο σας στυλ ήταν ο λόγος που είστε ακόμα χωρίς κάποιο δισκογραφικό συμβόλαιο; Οι περισσότερες εταιρείες στις μέρες μας προτιμούν κάποια ρετρό metal πράγματα.

Δεν είμαι σίγουρος για αυτό, στην πραγματικότητα λάβαμε κάποιες προσφορές, αλλά προς το παρόν πιστεύουμε ότι το να είμαστε ανυπόγραφοι είναι η καλύτερη επιλογή. Υπάρχει πάντα κάποιου είδους εμπορευματοποίηση όταν ασχοληθείς με δισκογραφικές και δύσκολα θα δεχόμασταν κανέναν όρο για το πώς πρέπει να προσεγγίσουμε τη μουσική, τους στίχους και το όλο πράγμα. Η καλλιτεχνική ελευθερία που διατηρούμε ακόμα, είναι ο ισχυρότερος πυλώνας για το σπίτι που χτίσαμε… ωστόσο, στο μέλλον τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, ανάλογα με τις συνθήκες…θα δούμε!



3)      Δώδεκα τραγούδια κάνουν αυτή την κυκλοφορία ένα κανονικό άλμπουμ. Πιστεύεις ότι υπάρχει πραγματική χρησιμότητα να κυκλοφορούν ολοκληρωμένα άλμπουμ το 2021; Ποιά είναι η γνώμη σου?

Λοιπόν, εξαρτάται από το ποιος είναι ο στόχος… στην περίπτωσή μας θέλαμε να κάνουμε ένα άλμπουμ και να μεταφέρουμε το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε μέσω της μουσικής. και να ακουστεί και να γίνει γνωστό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το κάναμε και επίσης με το αποτέλεσμα και τις κριτικές συνολικά. Πολύ χαρούμενοι. Ωστόσο, μπορώ να καταλάβω ότι για πολλές άλλες μπάντες μπορεί να είναι ριζικά διαφορετικά τα πράγματα: ας το θέσουμε ευθέως, αν κάνεις ένα άλμπουμ για να αποκτήσεις κάποιο πραγματικό χρηματικό εισόδημα, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας. Αν δεν γίνεις πραγματικά μεγάλοι, με τις υπηρεσίες ροής να είναι πανταχού παρούσες και να πληρώνουν πολύ, απλώς θα ξοδέψεις πολύ περισσότερα από όσα θα κερδίσεις. Έχω αρχίσει να ακούω πολλές φωνές να υψώνονται ενάντια στις υπηρεσίες ροής και το ποσοστό πληρωμών για τους καλλιτέχνες και καταλαβαίνω απόλυτα τις ανησυχίες. Ακολουθούν το ίδιο παράδειγμα σχεδόν των πάντων που έχουν αναπτυχθεί σε παγκόσμια κλίμακα… έναν όργανο που μαζεύει χρήματα στα χέρια λίγων, σε βάρος εκείνων που πραγματικά ίδρωσαν για να κρατήσουν ολόκληρο το πλοίο σε λειτουργία.



4)      Το πνεύμα της δημιουργίας είναι εκεί, λάμπει σαν φως σε ένα θάλαμο, ένα συναίσθημα που είναι καθαρή ενέργεια. Πιστεύεις ότι όλη σου η ζωή επηρέασε τη μουσική σου; Και αν ναι, πώς;

Σίγουρα: για αυτό το άλμπουμ, εμπνεύστηκα σχεδόν από οτιδήποτε υπάρχει. Μπορεί να είναι μια έννοια, μια θεωρία, ένα βιβλίο. καθώς και μόνο ένα τρέξιμο στο πάρκο. Αυτή είναι η πραγματική ιστορία, στην πραγματικότητα… το «πνεύμα της δημιουργίας», όπως λέτε, είναι λίγο πολύ αιθέριο και ευέλικτο και αποδεικνύεται όποτε θέλει, συχνά απροσδόκητο. Είναι σίγουρα θηλυκό…

 


5)      Πολλές κυκλοφορίες καθυστέρησαν πάνω από ένα χρόνο λόγω του COVID. Θεωρώ μπάντες σαν εσάς ως ήρωες σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Φαίνεται επίσης ότι προωθείτε πολύ το άλμπουμ. Χρειάζεται να θυσιάσετε πολλά πράγματα στη ζωή για αυτό;

Για αυτό το άλμπουμ συνέβη ακριβώς το αντίθετο, αν μου επιτρέπετε να είμαι ειλικρινής. Τραβάω σε διάρκεια αυτό το έργο εδώ και αρκετά χρόνια, αναζητώντας τους κατάλληλους μουσικούς για να το προσεγγίσουν ως πλήρες συγκρότημα. Αυτή η ιστορία συνεχίστηκε για 5, ίσως και 6 χρόνια. Το lockdown έδωσε την ώθηση να γίνει αυτό το πράγμα συγκεκριμένο: ηχογράφησα ένα πλήρες demo ολόκληρου του άλμπουμ, που στην πραγματικότητα ακούγεται πολύ κοντά στην τελική, full-band έκδοση, συμπεριλαμβανομένων όλων των οργάνων και φωνών (ίσως μια μέρα, θα κυκλοφορήσω αυτό (γελάει) ). Μόνο μετά από αυτό, άρχισα να στρατολογώ το υπόλοιπο συγκρότημα και προς μεγάλη μου έκπληξη: λειτούργησε πραγματικά! Για το επόμενο όμως, η προσέγγιση θα είναι πολύ διαφορετική! Σχετικά με την άλλη ερώτηση, ναι, θυσίασα πολλά. Πέρα από την προφανή οικονομική επιβάρυνση, μου πήρε πολύ από τον ελεύθερο χρόνο μου. Για σχεδόν ένα χρόνο, αφιέρωσα τον ελεύθερο χρόνο μου στη μουσική…και, παρόλο που το λατρεύω, μερικές φορές είναι μια αρκετά δύσκολη δουλειά… Μόλις τελείωσα το άλμπουμ, υποσχέθηκα στον εαυτό μου: «όχι ξανά σύντομα». Μετά όμως, ξεκίνησα ξαφνικά με το νέο…



 

6)      Μου αρέσει πολύ το άλμπουμ. Είστε έτοιμοι για ζωντανές εμφανίσεις;

Ευχαριστούμε, εκτιμώ τα λόγια σας! Προς το παρόν, με τον COVID να συνεχίζει να καιροφυλακτεί, εστιάζουμε μόνο στο νέο άλμπουμ. Ναι, θα θέλαμε πολύ να φέρουμε το συγκρότημα στη σκηνή μια μέρα. Θα γίνει και θα είναι υπέροχο!



7)      Φαίνεται να είστε μια πολύ δεμένη μπάντα. Είναι θέμα καλών σχέσεων μέσα στη μπάντα ή αρκεί μόνο η μουσικότητα της μπάντας;

Έχουμε μια εξαιρετική προσωπική σχέση με τα μέλη του συγκροτήματος και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό από αυτή την πλευρά: είχα το προνόμιο να συνεργαστώ με φανταστικούς μουσικούς και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι επίσης υπέροχοι άνθρωποι. Αληθινοί κύριοι. Αυτό κάνει τη διαφορά, κατά τη γνώμη μου.



8)      Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το άλμπουμ, τους στίχους, τη μουσική κλπ ή κάποιες γενικές πληροφορίες;

Από μουσική άποψη, το «Pentesilea Road» είναι ένα εύπλαστο δοχείο: μπορείτε να βρείτε σχεδόν οτιδήποτε μέσα του. Νομίζω ότι η επόμενη κυκλοφορία θα ακούγεται σχετικά διαφορετική, διατηρώντας παράλληλα το ίδιο στυλ με το πρώτο άλμπουμ. Μας αρέσει να αναμειγνύουμε και να ταιριάζουμε πολλά στυλ. Από τη σκοπιά των στίχων,το «Pentesilea Road» είναι το αρχέτυπο του ταξιδιού σε όλο τον κόσμο. Είναι χαλαρά αυτοβιογραφικό, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι είναι μια έννοια γνωστή σε πολλούς ανθρώπους. Μου αρέσει να το περιγράφω ως μια πράξη διαφωνίας, μια διαμαρτυρία ενάντια στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων που μας επιβλήθηκε πρόσφατα και αυτή που μπορεί να έρθει σύντομα. Μιλάει για την παγκοσμιοποίηση, την επιτήρηση και τον καπιταλισμό συμπεριφοράς, τον ρόλο που παίζουν τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι, καθώς και για τις ρίζες, την ταυτότητα… όλα εκείνα τα πράγματα που συνεπάγονται εξοικείωση και που κάποτε θεωρούνταν τα θεμελιώδη της ζωής. Το άλμπουμ έχει μια βαθιά φιλοσοφία πίσω του.



9)      Σε σύγκριση με την προηγούμενη δουλειά σας ως μουσικοί, ποιες είναι οι διαφορές;

Αυτό είναι το πρώτο μου άλμπουμ, οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω πολλά. Ωστόσο, οι σύντροφοί μου στη μπάντα είναι επίσης μέλη ορισμένων πολύτιμων συγκροτημάτων. Σκεφτείτε για παράδειγμα τους Temperance: πολύ διαφορετικό στυλ από αυτό το συγκρότημα, αλλά μόλις κυκλοφόρησαν ένα υπέροχο άλμπουμ! Τσέκαρέ το!



10) Τι μπορούμε να περιμένουμε από τους Pentesilea Road στο μέλλον;

Δουλεύουμε για το νέο άλμπουμ: ο σκελετός της μουσικής έχει τελειώσει, όπως και οι στίχοι, αλλά για αυτό το είδος μπάντας σχεδιάζουμε τουλάχιστον μερικές βελτιώσεις σε progressive ύφος. Έτσι, θα χρειαστεί ακόμα χρόνος για να είμαστε έτοιμοι για το στάδιο της ηχογράφησης. Ωστόσο, είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε έτοιμοι του χρόνου! Έχει γίνει ήδη πολλή δουλειά, αλλά αυτή τη φορά υπάρχει ένα πλήρες συγκρότημα πίσω από αυτό…



11) Ευχαριστώ, παιδιά! Τους χαιρετισμούς μας σε εσάς στην Ιταλία!

Ευχαριστώ παιδιά, ελπίζω να πάνε όλα καλά στην Ελλάδα. Αν ενδιαφέρεστε, μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τη σελίδα μας στο Facebook! Ήταν μεγάλη χαρά να μιλήσω μαζί σας! Εύχομαι τα καλύτερα!

 

https://www.facebook.com/pentesilearoad

https://pentesilearoad.bandcamp.com/album/pentesilea-road-2

https://www.youtube.com/channel/UCKeoz8TsveQC6MOzQPysoKA

https://open.spotify.com/artist/2dfuaABjoufPDGwPHAp090?si=WrdQZTXzSVCAKXihhtdeGQ

 

PENTESILEA ROAD - Stains (feat. Michele Guaitoli)

https://www.youtube.com/watch?v=o7Qin9us2KM

PENTESILEA ROAD - Memory Corners (feat. Mark Zonder)

https://www.youtube.com/watch?v=n0QqbI-9oSg

PENTESILEA ROAD - Shades Of The Night (Bonus Track feat. Ray Alder)

https://www.youtube.com/watch?v=VOG1pY7KmU4

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου