Ακούστε μας Live





Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Οι BLACK REUSS από το Λιχτενστάιν μιλούν στο Nlp Radio


 

 

1. Σας καλωσορίζουμε! Αγαπήσαμε τις κυκλοφορίες σας, και είναι χαρά μας που κάνουμε αυτήν τη συνέντευξη! Γράφεις και ερμηνεύεις τη μουσική του συγκροτήματος μόνος σου. Θεωρείς τους Black Reuss συγκρότημα ή προσωπικό project;

 

Γεια σας και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Η ευχαρίστηση είναι όλη δική μου. Οι Black Reuss σχεδιάστηκαν για να είναι συγκρότημα, αλλά είναι ένα σόλο project και μάλιστα ένα πολύ προσωπικό project. Επειδή ακριβώς τα κάνω όλα μόνος μου για το σχήμα, μπορώ να επικεντρωθώ πλήρως στο αποτέλεσμα. Τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά.

 

2. Πώς φτάσαμε στην κυκλοφορία του άλμπουμ Metamorphosis;

 

Ξεκίνησα να δουλεύω πάνω στο Metamorphosis το 2017. Εκείνη την περίοδο ασχολήθηκα επίσης πολύ με τον σχεδιασμό του ήχου του σχήματος, το concept κλπ κλπ. Προσπάθησα πολύ μέχρι να έρθει ο ήχος που ήθελα. Δημιούργησα επίσης το δικό μου στούντιο και το εξόπλισα προσανατολισμένος στους Black Reuss. Αυτό χρειάστηκε επίσης κάποιο χρόνο. Συνήθως όλα ξεκινούν από ένα riff ή από μια μελωδία. Μετά το ένα επηρεάζει το άλλο και αυτό συνεχίζεται μέχρι να σχηματιστεί το τραγούδι. Με τους στίχους είναι διαφορετικά. Από την αρχή ήθελα να γράψω για την πορεία της ζωής μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τέσσερα κεφάλαια και πολλά επιμέρους θέματα. Το όλο πράγμα στη συνέχεια κατέληξε σε ένα concept που έχει τέσσερα κεφάλαια. Ένα άλμπουμ για κάθε κεφάλαιο... και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

 

3. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε αρχικά σε ψηφιακή μορφή. Ποιος ήταν ο λόγος που κυκλοφόρησε το Metamorphosis και σε CD;

 

Η Sliptrick πρόσεξε τους Black Reuss και επικοινώνησε μαζί μου. Μετά από κάποιες συζητήσεις, ξεκινήσαμε μια συνεργασία. Προφανώς, είδαν να υπάρχει ακόμη κάποια δυναμική στα δύο άλμπουμς (Metamorphosis και Journey) και τα επανακυκλοφόρησαν. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό.

 

4. Πώς συνδέεται το κομμάτι του concept που πραγματεύεται το Metamorphosis με εκείνο του επόμενου άλμπουμ σας Journey;

 

Από την αρχή ήθελα να γράψω για την πορεία της ζωής μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τέσσερα κεφάλαια, Μεταμόρφωση, Ταξίδι, Άφιξη και Θάνατος (Metamorphosis, Journey, Arrival and Death) με πολλά θέματα σε κάθε ένα από τα κεφάλαια. Το όλο πράγμα στη συνέχεια κατέληξε σε ένα concept που έχει τέσσερα κεφάλαια. Ένα άλμπουμ για κάθε κεφάλαιο... κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Έτσι, η Μεταμόρφωση (Metamorphosis) είναι το πρώτο κεφάλαιο στην περιγραφή της πορείας της ζωής μου και το Ταξίδι (Journey) είναι το επόμενο. Η Μεταμόρφωση (Metamorphosis) είναι η αλλαγή. Σε αυτή τη φάση συνειδητοποιείς ότι πρέπει να αλλάξεις κάτι, και αρχίζεις να σκέφτεσαι τι θέλεις να αλλάξεις και πώς. Για να αλλάξεις ορισμένα πράγματα στη ζωή σου, μερικές φορές πρέπει να είσαι πολύ δυνατός. Πρέπει να έχεις τη θέληση και τη σωστή στάση. Αυτή είναι η μεταμόρφωση (Metamorphosis). Το ταξίδι (Journey) είναι το μέρος του concept όπου το υλοποιείς αυτό. Στο Journey, περιγράφω διαφορετικές εμπειρίες που είχα κατά την διαδικασία αλλαγής των πραγμάτων.

 

 

 

5. Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα και το μήνυμα του concept σας και πώς το δίνετε αυτό στους ακροατές σας;

 

Στο concept αντανακλώ πολύ τον εαυτό μου και το τι θέλω να είμαι. Ο στόχος είναι να είμαι ευτυχισμένος σε αυτή τη ζωή, να δώσω κάτι πίσω στον κόσμο, και να ζω με τρόπο που να μου επιτρέπει να έχω την ευθύνη για οτιδήποτε κάνω. Είμαι ακριβώς στη μέση αυτής της διαδικασίς, να το πω έτσι, και δεν έχω φτάσει ακόμα. Αυτή είναι η προσωπική ιστορία μου και δεν θέλω να την επιβάλλω σε κανέναν και δεν λέω ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Ίσως όμως τα τραγούδια και οι στίχοι μου να δώσουν τροφή για σκέψη. Αυτό θα είναι ήδη ένα πάρα πολύ μεγάλο επίτευγμα.

 

6. Ποιο είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα στο να είσαι μουσικός;

 

Το να είσαι μουσικός είναι υπέροχο και μερικές φορές λυπηρό ταυτόχρονα. Για μένα, το σπουδαιότερο πράγμα είναι να μπορώ να αφήνω τις σκέψεις μου ελεύθερες στη μουσική. Να φέρνω μέσα ό,τι νιώθω και επιθυμώ. Αλλά μερικές φορές είναι επίσης πολύ λυπηρό να βλέπεις πόσο λίγη εκτίμηση υπάρχει για εμάς τους μουσικούς και για την τέχνη μας.

 

7. Ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά σου μέχρι στιγμής στη μουσική;

 

Με τους Black Reuss θα μπορούσα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο μόνος μου και ότι υπάρχουν επίσης μερικοί άνθρωποι εκεί έξω που τους αρέσει. Αυτό μου έχει ήδη κάνει καλό και είναι αρκετή ανταμοιβή για τη δουλειά μου.

 

8. Ποιο είναι το αγαπημένο σου μουσικό όργανο που σου αρέσει να παίζεις;

 

Κιθάρα…θα έλεγα. Το τραγούδι επίσης γίνεται όλο και πιο διασκεδαστικό για μένα. Δεν ήμουν ποτέ τραγουδιστής σε προηγούμενα projects που συμμετείχα. Τώρα με τους Black Reuss είμαι, και αυτό είναι πολύ διασκεδαστικό και μου αρέσει όλο και περισσότερο.

 

9. Ποιο άλμπουμ άλλου συγκροτήματος θα ήθελες να έχεις κυκλοφορήσει ο ίδιος;

 

Α, υπάρχουν τόσα πολλά καλά άλμπουμ. Είναι δύσκολο να αναφέρω ένα. Αν πρέπει όμως, θα πω το τέταρτο άλμπουμ των Led Zeppelin. Led Zeppelin IV.

 

10. Τι κάνει ένα τραγούδι σπουδαίο και τι κάνει ένα συγκρότημα σπουδαίο;

 

Ένα τραγούδι είναι καλό όταν σε αγγίζει στην καρδιά σου και έχει την ικανότητα να σε βάζει σε μια συγκεκριμένη διάθεση. Μια μπάντα είναι καλή όταν παίζει αυτό το τραγούδι ζωντανά και συμβαίνει το ίδιο.

 

11. Ποια διαφορετικά στυλ συνδυάζετε στους Black Reuss και πώς σκοπεύετε να συνεχίσετε τους Black Reuss;

 

Δεν ανακατεύω στυλ. Αυτή είναι η μουσική μου. δεν είναι μια συνειδητή διαδικασία στην οποία σκέφτομαι ποια στυλ ανακατεύω. Αυτήν την περίοδο δουλεύω πάνω στο 3ο άλμπουμ Arrival, το οποίο, αν όλα πάνε καλά, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023. Μετά από αυτό θα δουλέψω στο επόμενο άλμπουμ Death. Επίσης, θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε και κάποια live με το Arrival. Μπορεί....

 

12. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη!

Ευχαριστώ πολύ!

 

Official Website: www.blackreuss.com

Facebook: www.facebook.com/blackreuss

Instagram: www.instagram.com/blackreussmusic/

Youtube Channel: www.youtube.com/channel/UC9UG6Rfa93ldqXiP3D6kVyA

TikTok: www.tiktok.com/@blackreuss

Black Reuss – HOLE

https://www.youtube.com/watch?v=LikkVoHipF8

Black Reuss – ANGER

https://www.youtube.com/watch?v=7YkGGP-OaZ0

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου