Ακούστε μας Live





Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Άννας Γαλανού Σμαράγδι στη Βροχή


Σμαράγδι στη βροχή
Η Νάντια είναι μια όμορφη λαϊκή τραγουδίστρια που εμφανίζεται ξαφνικά και ταράζει τα νερά της νυχτερινής Αθήνας του ’60.

Ο κόσμος τη λατρεύει, την αποθεώνει, όμως κανείς πραγματικά δεν ξέρει τίποτα για το παρελθόν της. Ποια είναι στ’ αλήθεια;
Πίσω από τη μαγική παρουσία της κρύβεται μια τραγική διαδρομή, μεγάλα μυστικά, ανείπωτες αλήθειες κι ένας μεγάλος έρωτας, ένα πάθος χωρίς προηγούμενο.
Ποια είναι η σχέση της με τη Σμαράγδα, που για χρόνια περιπλανιέται στους δρόμους μιας χαμένης μνήμης κι ενός τραγικού παρελθόντος αναζητώντας την ταυτότητά της;
Τι ρόλο παίζει στη ζωή της η Ελμά, μια από τις πιο διάσημες ρεμπέτισσες του Πειραιά;
Ο Άλκης, ο Ζαννής και ο Μενέλαος είναι οι άντρες που κρατούν όλα τα κλειδιά για να ανοίξουν το παράθυρο της μνήμης και την πόρτα της ζωής της.
Από τον Πειραιά της δεκαετίας του ’40 και του ’50 στη λαϊκή Θεσσαλονίκη και στην αστική Αθήνα του ’60.
Μια τραγική ιστορία και μια διαδρομή γεμάτη ανατροπές, αλλά κι ένας μεγάλος έρωτας που παλεύει για να βγει κερδισμένος μέσα από τη λύτρωση ενός πικρού παρελθόντος.
  • Η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς, ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, οι Εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Νέος Κύκλος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Άννας Γαλανού
  • Σμαράγδι στη Βροχή

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 στις 7.30 μ.μ στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, Αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» (Καραίσκου 104, Πειραιάς 2104178159)
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η συγγραφέας κ. Βασιλική Λεβεντάκη, η μουσικός και ραδιοφωνική παραγωγός κ. Έλενα Φαληρέα και η βιβλιοπώλης κ. Δέσποινα Δαρζέντα.


  • Αφήγηση και θεατρικά δρώμενα από τον ηθοποιό κ. Μάνο Χατζηγεωργίου και την ομάδα του.


Μουσικό ταξίδι στον παλιό Πειραιά με τους: Έλενα Φαληρέα (κιθάρα-τραγούδι), Θανάση Βαλάσκα (μπουζούκι-τραγούδι) και Ευγένιο Χαλίλ (μπουζούκι).

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, λογοτέχνης και ποιητής κ. Νίκος Παπαγιαννάκης και θα συντονίσει η λογοτέχνης και ποιήτρια κ. Σοφία Σπύρου.

Η Άννα Γαλανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πεζά Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικά και ασχολήθηκε με τη Διαφήμιση και το Σχεδιασμό Εντύπων. Έχει βραβευτεί με το δεύτερο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα για το θεατρικό της έργο Το Τέλος Μιας Κωμωδίας, με το πρώτο βραβείο για το διήγημά της Με Αντίπαλο Τη Ζωή και με το δεύτερο βραβείο για το ποίημα Άδειος Κόσμος.
Έχει γράψει πεζογραφήματα και παιδικά παραμύθια. Από τις εκδόσεις Ωκεανίδα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της: Αντιμέτωποι με το χθες, Το παράπονό μου μια κραυγή, Οι τρεις φωτιές. Από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ κυκλοφορεί το τέταρτο βιβλίο της με τίτλο
Τότε που τραγουδούσαν οι θεοί.
Επικοινωνία με τη συγγραφέα: annagalanou@gmail.com www.facebook.com/anna.galanou.9 www.facebook.com/GalanouAnna twitter.com/annagalanou1 annagalanou.blogspot.gr apopseiskaieikones.blogspot.gr

Εκδήλωση Η Άννα Γαλανού στον Πειραιά
Ημερομηνία Εκδήλωσης: 04/11/2015 19:30
Λήξη εκδήλωσης: 04/11/2015
Περιοχή: Αίθουσα Τελετών «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη»
Η Άννα Γαλανού στον Πειραιά
Σμαράγδι στη βροχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου