Ακούστε μας Live





Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: «ΠΑΡΤΙ» 250 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ Η ΦΙΕΣΤΑ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ !



Πόσα λεφτά πληρώνουν οι δημότες από το υστέρημά τους στους διάφορους προμηθευτές και εργολάβους για την Χριστουγεννιάτικη φιέστα της δημοτικής αρχής Περιστερίου ?

 Κρατηθείτε : μια πρόχειρη έρευνα στις σχετικές δαπάνες που είναι αναρτημένες στην «Διαύγεια» βγάζει άθροισμα πάνω από … 250 000 ευρώ (!) ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΠΑ (!!)

–         Ενοικίαση Καρουσέλ 12/12 – 6/1   41200

–          Ενοικίαση τραίνων                          44700

–          Διαμόρφωση πλατείας (?)               56850

–          Παρελάσεις (?)                                  6000

–          Διαγωνισμός ζωγραφικής                  1080

–          Σκουφιά αγιοβασιλιάτικα                  1950

–          Κατασκευή μπάνερ                            1400

–          Γερανοφόρο όχημα                            1200

–          Μουσικές εκδηλώσεις                       3900

–          Διοργάνωση happenings                   3600

–          Παραστάσεις Καραγκιόζη                3500

–          Θεατρικές παραστάσεις                    3500

–          Εργαστήριο Άη Βασίλη                    3800

–          Γιγαντοοθόνη                                    7000

–          Φύλαξη πλατείας                             10700

–          Βιβλιοπαρουσίαση                            1200

–          Εκδήλωση μαγειρικής                       1200

–          Τεχνική κάλυψη εκδηλώσεων           3950

–          Διαδραστικές παραστάσεις                5500

–         Προστατευτικό κιγκλίδωμα               1100

–         Παραγωγή CD (?)                             1147,47

–          Παραγωγή οπτικοακουστικού (?)     2200

–          Συντήρηση στολισμού                      24354

–          Μπάνερ                                               4050

–          Εποπτεία & Επιμέλεια (?)                 14400

–          Παραδοσιακές στολές                         1440

–          Ασφαλιστική κάλυψη                          1025

–          Παράσταση όπερας                                800

–          Παραστάσεις τσίρκου                           1600

–          Ηλεκτρ. Υλικό, αναψυκτικά                 2200

–          Γλυκά                                                      309

–          Δαπάνη                                                    500



Σύνολο257355,47  ευρώ ΠΛΕΟΝ ΦΠΑ, δηλαδή προσθέστε και ένα 13 – 23 % (!)

Όλα τα παραπάνω προέκυψαν –επαναλαμβάνουμε- μόνο με έναν πρόχειρο έλεγχο στην «Διαύγεια» όπου υπάρχουν τα ονόματα των αναδόχων, οι αριθμοί ΑΔΑ κλπ. Εν τω μεταξύ, από προχθές διαπιστώνουμε κάθε μέρα πως διαρκώς αναρτώνται και άλλες σχετικές δαπάνες … η λίστα των εργολάβων και των προμηθευτών δεν έχει τέλος …

ΡΩΤΑΜΕ  :

 Πώς είναι δυνατόν η ίδια δημοτική αρχή που ισχυρίζεται πως δεν έχει λεφτά π.χ. για τις στοιχειώδεις παρεμβάσεις στα σχολεία που ζητούν οι σχολικές επιτροπές (βλέπε πρόσφατη καταγγελία της Ένωσης Γονέων Περιστερίουhttp://goo.gl/EdELZl καθώς και τις σχετικές παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιοhttps://youtu.be/BhwuF3bpgwM ) να σκορπάει έτσι στους διάφορους εργολάβους και προμηθευτές τα δεκαχίλιαρα λες και είναι πετσετάκια ? Και μάλιστα για μια φιέστα άνοστη και ανούσια, όπου κατά γενική ομολογία δεν διασκεδάζει καν κανένας, ούτε μικρός ούτε μεγάλος, αφού π.χ. η «βόλτα» στο καρουσέλ διαρκεί … κάτι δευτερόλεπτα με απίστευτη ταλαιπωρία παιδιών και γονιών, υπό τους ήχους του «πολιτισμού» της κ. Βανδή που εκπέμπονται διαρκώς από τα μεγάφωνα ενοχλώντας τους ταλαίπωρους κατοίκους του κέντρου, και που οι μόνοι που μένουν ευχαριστημένοι για ευνόητους λόγους είναι οι καφετεριάδες της πλατείας ?

Με τι κριτήρια επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι εργολάβοι και πώς καθορίστηκε το ύψος της αντίστοιχης δαπάνης ? Σε τι ακριβώς π.χ. αντιστοιχεί το ποσό 56850 πλέον ΦΠΑ προς την εταιρεία «innovation plus sa» για «διαμόρφωση πλατείας» ? Γιατί ενώ υπάρχει δαπάνη για security 10700 (εταιρείαgenesis), υπάρχει δεύτερη δαπάνη 24 x 600 = 14400 για «εποπτεία» ? Τι διάολο τραινάκι είναι αυτό που κοστίζει 44700 πλέον ΦΠΑ (εταιρεία Athens happy hour), τo Πολικό Εξπρές είναι ?

Οι δαπάνες για «καταγραφή οπτικοακουστικού υλικού» τι σκοπό έχουν ? Προφανώς να διαφημίσουν (πάλι με έξοδα των δημοτών) την παρουσία των εκπροσώπων της δημοτικής μας αρχής στην φιέστα που με το υστέρημα των δημοτών διοργανώνει … Μήπως αυτή η διαφήμιση είναι ένας από τους βασικούς πραγματικούς λόγους που γίνονται αυτές οι πολυδάπανες εκδηλώσεις ?

Τι γίνεται με τα διαφημιστικά πανό που προπαγανδίζουν αυτό το «θαυμαστό» εορταστικό έργο ? ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ για να διαφημιστούν σε αυτά, και πόσα πληρώνουν οι δημότες ?

Συμπερασματικά, επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά πως η δημοτική αρχή Περιστερίου χαρατσώνει αλύπητα τους δημότες, κατοίκους και επαγγελματίες, με υπέρογκα τροφεία και δημοτικά τέλη (για τις οφειλές των οποίων μάλιστα προχωρά μέσα στις γιορτές και σε ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ σπιτιών http://goo.gl/43IOhw ) για φρου φρου και αρώματα που δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στους υπερχαρατσωμένους δημότες αλλά μόνο διατηρούν το «πάρτι» κάποιων εργολάβων–προμηθευτών και συμβάλλουν στην προβολή των ίδιων των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής. Ενώ από την άλλη, η «ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι» δημοτική αρχή Παχατουρίδη κάνει σαν τον γερο-Λαδά όταν είναι να «ξοδέψει» για έργα ουσίας, για δωρεάν πρόσβαση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στους άλλους δημοτικούς οργανισμούς πολιτισμού και άθλησης, για τα στοιχειώδη που ζητούν οι σχολικές επιτροπές, όταν είναι να πληρώσει οφειλόμενα μεροκάματα σε εργαζόμενους (π.χ. ΔΑΤΕΠ, https://youtu.be/mk_NctaTWF4) κλπ, κλπ …

Η οικονομική διαχείριση που γίνεται από τους καθεστωτικούς δημάρχους αφορά όλους τους δημότες – ειδικά την μεγάλη πλειοψηφία που πληρώνει φόρους, πληρώνει «έκτακτα» χαράτσια, πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, πληρώνει δημοτικά τέλη, πληρώνει τροφεία σε δημοτικούς οργανισμούς, πληρώνει δηλαδή πέντε (5) φορές (!) το κεντρικό κράτος και το τοπικό – κράτος δήμο, και αντί για κοινωνικές υπηρεσίες ουσίας – αντί για σύγχρονη δωρεάν δημόσια Παιδεία, αντί για σύγχρονη δωρεάν δημόσια Υγεία, αντί για δωρεάν δημοτικούς παιδικούς σταθμούς , αντί για έργα υποδομής στις γειτονιές, εισπράττει έργα και εκδηλώσεις βιτρίνας που εξυπηρετούν μόνο μεγάλες και μικρότερες ιδιοτελείς επιδιώξεις. Απλά πράγματα : αυτό είναι το καθεστώς του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ που υπηρετείται από τις εθελόδουλες κυβερνήσεις, τους καθεστωτικούς περιφερειάρχες και τους καθεστωτικούς δημάρχους – ό,τι φραστικά φούμαρα και να πουλάνε … Και μόνη ελπίδα είναι η ανατροπή του.

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου