Ακούστε μας Live





Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Στις Βρυξέλλες Στο LIJSTERBES THETRE Το "Επάγγελμα Πόρνη"


Στο LIJSTERBES THETRE στις Βρυξέλλες θα παρουσιαστεί το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΡΝΗ της Λιλής Ζωγράφου σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.



Το ταξίδι της πετυχημένης παράστασης πραγματοποιείται με πρόσκληση του του Ελληνικού Κύκλου και της προέδρου του, Μαρίας Πατακιά. Πρόκειται για μία εθελοντική πρωτοβουλία Ελλήνων που ζουν στο Βέλγιο, με σκοπό την προβολή της ελληνικότητας μέσα από το σχεδιασμό και την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων λόγου και τέχνης.


  • Η ΖΩΗ ΝΙΚΑ. Έχοντας το  μότο αυτό ως πηγή έμπνευσης, ο Ένκε Φεζολλάρι σκηνοθετεί την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο κεφάλαιο "Ιστορίες Της Χούντας", του βιβλίου «Επάγγελμα Πόρνη», της Λιλής Ζωγράφου. Δύο ιστορίες, αυτοβιογραφικές, που δίνουν το στίγμα της εποχής και σκιαγραφούν τη συγγραφέα-ορόσημο της Ελλάδας της μεταπολίτευσης: μίας γυναίκας αγωνίστριας ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Σε κάθε καθεστώς που εξαθλιώνει την ανθρώπινη υπόσταση και σε κάθε αυτεπάγγελτη εξουσία που στερεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.



  • Ο Ένκε Φεζολλάρι παρουσιάζει με τη δική του διεισδυτική ματιά τις συναρπαστικές εξομολογήσεις της Λιλής Ζωγράφου: ενός συνειδητοποιημένου-σκεπτόμενου πολίτη, μιας αντισυμβατικής συγγραφέως και ενός ανθρώπου που αντιμετωπίζει την ελευθερία σαν τόσο υψηλό αγαθό ώστε αποφασίζει να θέσει τέλος στη ζωή της για να απαλλαγεί από τη δουλοπρέπεια της πείνας.



  • Η οξύτητα της γραφής της, το σαρκαστικό και γλυκόπικρο χιούμορ της, η αφηγηματική της ορμητικότητα, η αφοπλιστική και έντιμη ειλικρίνεια αποκτούν λόγο επί σκηνής με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και αναδεικνύονται με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη. Μία παράσταση σύγχρονη, που γκρεμίζει τα δόγματα και τους μύθους που τροφοδοτούσε η Χούντα τον αδιάφορο ως προς τα δικαιώματά του λαό.

 
Οι συντελεστές
Κείμενο: Λιλή Ζωγράφου

  • Το βιβλίο «Επάγγελμα Πόρνη» κυκλοφορεί από τις εκδ. Αλεξάνδρεια.

Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Παίζει η ηθοποιός: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Σκηνικός χώρος / κοστούμια / φωτισμοί: Ενκε Φεζολλάρι, Χριστίνα Κωστέα
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Φωτογραφίες / βίντεο: Αθηνά Λιάσκου
Info
Πολυχώρος VAULT Theatre Plus
Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός
213-0356472, 6949534889
Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου