Ακούστε μας Live





Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ακούσαμε το άλμπουμ των KATRE απ την Γερμανία με τίτλο ”Behind The Resilience”

KATRE, άλμπουμ ”Behind The Resilience”..(30 Σεπτεμβρίου 2021, self release)

Πήραμε στα χέρια μας για κριτική το πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ των Katre που κυκλοφορεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Οι Katre με έδρα το Βερολίνο, αλλά καταγωγή από τη γειτονική Τουρκία, κυκλοφορούν concept albums. Κάθε κυκλοφορία τους έχει δηλαδή ένα κεντρικό θέμα γύρω από το οποίο περιστρέφονται οι συνθέσεις.

Έτσι, μετά το ντεμπούτο τους Encounters που κυκλοφόρησε το 2017 και είχε ως concept το ζήτημα της ύπαρξης, οι Katre κάνουν μια πολύ δυναμική επιστροφή με το Behind the Resilience που είναι επίσης μια concept δουλειά με θέμα αυτή τη φορά τη μετανάστευση, ένα φλέγον ζήτημα για την Ευρώπη και ιδιαίτερα για την περιοχή μας.

Το σχήμα παίζει instrumental post rock / post metal και παρόλη την απουσία φωνητικών καταφέρνει άψογα να επικοινωνήσει το concept του άλμπουμ με νότες μέσα από τις συνθέσεις, και με λέξεις  μέσα από τους τίτλους και τα συνοδευτικά κείμενα.

Ο ήχος των Katre είναι κατά βάση post rock, αλλά με έντονα post metal περάσματα. Γενικότερα υπάρχουν heavy κιθάρες, αλλά το βασικό στοιχείο τους είναι το sustain με τα effects και το e-bow που σε συνδυασμό με τα synths δημιουργούν εικόνες και ανεξερεύνητα ηχοτοπία μαγευτικής ομορφιάς. Φυσικά δεν λείπουν τα ανατολίτικα περάσματα που είναι πραγματικά εξαιρετικά και δίνουν μια άλλη αίσθηση στο άλμπουμ χωρίς να γίνονται folk, ενώ η μουσική των Katre διανθίζεται και με progressive rock περάσματα.

Η παραγωγή του Behind the Resilience είναι καθαρή και δυνατή, και αφήνει να διαφανούν όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν τον ήχο του σχήματος, χωρίς να θάβει κανένα όργανο. Αντιθέτως, αναδεικνύει τις ιδιαίτερες συνθέσεις και τον χαρακτήρα του πολύ ενδιαφέροντος αυτού σχήματος.

Το εξώφυλλο του Behind the Resilience είναι εξαιρετικό μέσα στην απλότητά του. Πρόκειται για μια εικόνα των κυμάτων της θάλασσας, που όμως είναι αρκετή και δίνει άμεσα, ανάγλυφα και σε βάθος το στίγμα του συγκλονιστικού concept της μετανάστευσης και κατ’ επέκταση ολόκληρης της κυκλοφορίας.

Αν δεν το έχετε κάνει ακόμη, ακούστε οπωσδήποτε το πρώτο single του άλμπουμ “So Was the Life” και αφεθείτε στη μουσική των Katre να σας ταξιδέψει. Είναι βέβαιο ότι θα θελήσετε να ακούσετε ολόκληρο το άλμπουμ! Η συνάντηση Ανατολής και Δύσης στον ήχο των Katre είναι πραγματικά μαγευτική και θα σας συναρπάσει.

 

www.youtube.com/thekatre

www.twitter.com/thekatre

www.instagram.com/katremusic

www.facebook.com/thekatre

www.katremusic.com

SO WAS THE LIFE - VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=X0rs6rgi4QY

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου