Ακούστε μας Live





Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Ακούσαμε το νέο ομώνυμο άλμπουμ των ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ


Πριν ξεκινήσω να γράφω αυτή τη δισκοκριτική ομολογώ πως άκουσα πολλές φορές το δίσκο των ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ. Όχι, όμως, γιατί ήταν δύσκολος, ακατανόητος και κουραστικός με αποτέλεσμα να θέλει πολλές επαναλήψεις, αλλά επειδή ήταν απίστευτα ευχάριστος και διασκεδαστικός. Πολλά τραγούδια μου κόλλησαν ήδη από την πρώτη ακρόαση, οπότε απλά έβαζα το “Κασσάνδρα” ξανά και ξανά. Και εφόσον μετά από τόση επανάληψη δεν το σιχάθηκα, μπορώ με αρκετή σιγουριά να πω πως οι ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ξεκινάνε με τους καλύτερους οιωνούς το ταξίδι τους στη σκηνή.

Οι ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ είναι ένα ελληνόφωνο πρότζεκτ, μια μπάντα βγαλμένη από τις εποχές δόξας του ελληνόφωνου rock . Με ιδιαίτερα καλογραμμένους στίχους με ουσία και χωρίς ανούσιες υπερβολές, οι KΑΣΣΑΝΔΡΑ παρουσιάζουν ένα ντεμπούτο που είναι σχεδόν αψεγάδιαστο, από τους στίχους μέχρι και την τελευταία νότα των συνθέσεων.

Όπως ανέφερα ήδη, οι ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ δραστηριοποιούνται στο χώρο του rock, ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Συχνά θα προσανατολιστούν και προς πιο heavy οδούς, παρουσιάζοντας τις metal επιρροές τους μέσα από πιο επιθετικά riffs και σκοτεινότερα κομμάτια. Στο δίσκο υπάρχουν, ακόμα, και funky ιδέες που χαρίζουν χρώμα και ζωντάνια στο άλμπουμ, ενώ συχνά παντρεύεται ο μετά-το-2000 ήχος του rock με punk στοιχεία για να δημιουργηθούν τα πιο γρήγορα και χαρούμενα κομμάτια του δίσκου, με πιο χαρακτηριστικό από αυτά το εναρκτήριο τραγούδι, με τίτλο “Πιάσε Καρδιά”.

Χωρίς υπερβολές αλλά με μια δόση υποκειμενικότητας- μου άρεσε πολύ το άλμπουμ- το ντεμπούτο των ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ είναι από τους πιο ευχάριστους και πιασάρικους δίσκους που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό. Κομμάτια όπως το “Φιλί της Κασσάνδρας”, το “Tαξίδι” ή το “Πάρε Καρδιά” ακούγονται πλέον με ιδιαίτερη συχνότητα και αυτά είναι που θα πρότεινα να ακούσετε, αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από το δίσκο. Ωστόσο, εγώ θα  σας πρότεινα να δώσετε, οπωσδήποτε, μια ευκαιρία στο “Κασσάνδρα”, μιας και είναι ένας από τους δίσκους της εγχώριας σκηνής που αξίζει σίγουρα την υποστήριξή μας.

 

https://www.facebook.com/kassandramusicprojectofficial

https://www.youtube.com/channel/UCzv1-fCRMXNwvsp6We4tELQ

https://distrokid.com/hyperfollow/kassandra4/kassandra

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ - ΜΑΥΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ | OFFICIAL LYRIC VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=vxcrPu3_0AQ

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ - ΠΑΡΕ ΚΑΡΔΙΑ | OFFICIAL LYRIC VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=jMfTLV8ZPM0

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου