Ακούστε μας Live





Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Οι νεανικές μπάντες Enausma Rock Band και Before Twenty Band στην Πετρούπολη

 


Ανακοίνωση από το Δυτικό Μέτωπο:

Αγαπητές/οί φίλες και φίλοι,

Γνωρίζετε ότι οι κάτοικοι δυτικά του Κηφισού, από τη Δυτ. Αττική και τη Δυτ. Αθήνα έως το Δυτ. Πειραιά, βιώνουμε ένα ιδιότυπο κοινωνικό και περιβαλλοντικό ρατσισμό, αφού πρόκειται για την περιοχή με:

·       τους υψηλότερους δείκτες ρύπανσης, φτώχειας, ανεργίας, σχολικής εγκατάλειψης, χωρικής συγκέντρωσης περιθωριοποιημένων κοινοτήτων  και

·       τους χαμηλότερους δείκτες αστικού πράσινου και  κοινωνικών υποδομών στην περίθαλψη, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. 

Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, η δυτική όχθη αντιμετωπίζεται διαχρονικά ως αποθήκη ψυχών και οι πολίτες της σαν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας χωρίς φροντίδα και ποιότητα ζωής. 

 Όμως, στη δυτική πλευρά της Αττικής δεν υπάρχουν μόνο χωματερές, βιομηχανικοί ρύποι, φτώχεια και εγκατάλειψη. Υπάρχουν και:

·       Άνθρωποι που ονειρεύονται και αγωνίζονται ενάντια σ’ αυτά που απειλούν τη ζωή τους.

·   Άνθρωποι που δημιουργούν και άλλοι που διψούν για τέχνη και πολιτισμό, συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές ομάδες, οργανώνονται σε πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους τοπικούς συλλόγους.

·       Συλλογικότητες, όπως το Δυτικό Μέτωπο και άλλες, που παλεύουν για να κλείσει η μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης και να αρχίσει η περιβαλλοντική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής.

Πιστεύουμε βαθιά, ότι είναι ώρα οι αγώνες και η τέχνη, όλες και όλοι εμείς να συναντηθούμε, για να σκίσουμε το πέπλο της σιωπής, που σκεπάζει τα μεγάλα προβλήματα και τις αγωνίες των κατοίκων της Δυτικής πλευράς της Αττικής. Να στείλουμε παντού το μήνυμα ότι οι αντοχές μας τελείωσαν και ότι πρόκειται για υπόθεση που αφορά τους πολίτες ολόκληρης της Αττικής.

Μετά την πρώτη εκδήλωση του West Side Festival στο δήμο Φυλής από την Ομάδα Δράσης & Πολιτισμού Τέχνης...ΔΡΩμενα  με τη προβολή της ταινίας Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη σειρά έχει ο δήμος Πετρούπολης .

Στις 11/11/22 στο Πνευματικό  Κέντρο Πετρούπολης  παίζουν οι  νεανικές  μπάντες  Enausma Rock Band και Before Twenty Band.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου