Ακούστε μας Live





Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Η ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ του Ζαν Ζιρωντού - Στον ρόλο της «Τρελής», η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

 Η ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ

 

Η ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ
του Ζαν Ζιρωντού

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Στον ρόλο της «Τρελής», η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Θέατρο Παλλάς - από 15€

Το εμβληματικό θεατρικό έργο του Ζαν Ζιρωντού, ενός από τους σπουδαιότερους Γάλλους δραματουργούς του Μεσοπολέμου, στο Θέατρο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, της «Τρελής» του Σαγιό -κατά κόσμον Ωρελί- αναλαμβάνει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, και ενσαρκώνει τον αγώνα μιας εκκεντρικής Παριζιάνας, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που επηρεάζει τη ζωή μας. Μαζί της ο Νίκος Μουτσινάς στον ρόλο του παλιατζή, ενός δαιμόνιου θεατρίνου του δρόμου και η Αθηνά Οικονομάκου, στο ρόλο της γλυκιάς και ευαίσθητης Ίρμας, μιας Παριζιάνας πόρνης με αγνή ψυχή, σα μικρού παιδιού. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Σιαμσιάρης, ο Κώστας Καζάκας, η Χριστίνα Τσάφου, η Στέλλα Γκίκα, ο Στάθης Μαντζώρος, η Γεωργία Καλλέργη, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Ευθύμης Γεωργόπουλος, ο Μάκης Πατέλης και έξι ακόμα ηθοποιοί.

Η Ωρελί, η ιδιοφυής «τρελή» από την περιοχή Σαγιό στο γαλλικό Τροκαντερό, είναι μια ανεπιτήδευτη, ιδεαλίστρια που βλέπει τον κόσμο όμορφο και χαρούμενο. Όταν μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας διεφθαρμένων εταιρικών στελεχών και κυνικών επιχειρηματιών, που σχεδιάζουν να σκάψουν το Παρίσι για να βρουν το πετρέλαιο που πιστεύουν ότι βρίσκεται κάτω από τους δρόμους του, κινητοποιεί όλους τους φίλους της, που, όπως κι εκείνη, αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος, και στήνει μια παγίδα στους εχθρούς της, μέσα στην οποία τους οδηγεί και τους καταστρέφει, καθώς αυτοί είναι τυφλωμένοι από την απληστία τους.

«Τι θα προτιμούσατε να έχετε στην αυλή σας:
μια αμυγδαλιά ή μια πετρελαιοπηγή;»

 

Δίπλα στον Πέτρο Ζούλια, βάζει την καλλιτεχνική της σφραγίδα, μία σπουδαία ομάδα συντελεστών. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, υπογράφει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τα τραγούδια. Τα φαντασμαγορικά σκηνικά σχεδίασε η Μαρία Φιλίππου, τα εντυπωσιακά κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη, τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα και την κινησιολογική καθοδήγηση η Κική Μπάκα.

Το εμπνευσμένο -και πιο επίκαιρο από ποτέ- κείμενο της «Τρελής του Σαγιό», καυτηριάζει τον τυχοδιωκτισμό και ανοίγει τον δρόμο στην επικράτηση της ανθρωπιάς έναντι του ευκαιριακού κέρδους, αναδεικνύοντας την αιώνια πάλη ανάμεσα στους ονειροπόλους της ζωής και την εξουσία… την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό.


Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων

Δεν επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).

Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου