Ακούστε μας Live

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

H Πολυκατοικία στην Λογοτεχνία και το Σινεμά Ομιλία της Μαρίας Ηλιού

 


Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης «Πολυκατοικία», που επιμελούνται ο Νίκος Βατόπουλος και η Ίρις Κρητικού, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει ομιλία της Μαρίας Ηλιού.

 

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, στις 19:30, η γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό σκηνοθέτις και σεναριογράφος, μιλά για την παρουσία της ελληνικής πολυκατοικίας στην λογοτεχνία και τη μεγάλη οθόνη. Συνθέτοντας έναν καμβά με κινηματογραφικά και λογοτεχνικά αποσπάσματα, αλλά και προσωπικά βιώματα, στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί επιπλέον απόσπασμα από την νέα της ταινία, “ Η Αθήνα και η Μεγάλη Ιδέα, 1896-1922”, η οποία θα κάνει πρεμιέρα τους προσεχείς μήνες. 

 

 

Τον ομιλήτρια θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος.

 

 

 

 

 

Η Μαρία Ηλιού είναι Ελληνίδα σκηνοθέτις, σεναριογράφος και παραγωγός, γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό τόσο για τις ταινίες μυθοπλασίας όσο και για τα ιστορικά ντοκιμαντέρ που σκηνοθετεί τα τελευταία χρόνια. Γεννήθηκε στην Ελλάδα και ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη. Οι πιο γνωστές της ταινίες είναι οι ταινίες μυθοπλασίας, Οι Τρεις Εποχές (1996), Αλεξάνδρεια μια Ερωτική Ιστορία (2002) και τα ιστορικά ντοκιμαντέρ Το Ταξίδι: Το Ελληνικό Όνειρο στην Αμερική (2007), Σμύρνη, Η Καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης, 1900-1922 (2012), Από τις Δυο Πλευρές του Αιγαίου (2012) και Αγαπημένη Θεία Λένα (2017). Τα έργα της έχουν προβληθεί σε διάφορες χώρες και έχουν πάρει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερομηνία εκδήλωσης

 

 

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, 19:30

 

 

 

Διεύθυνση


Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

 

 

Είσοδος

 

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

 

Πληροφορίες

 

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.gr, www.hau.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου